Obavijesti

News

Komentari 139

Niz detonacija i požar probudio Osječane: Eksplodirao Crodux

Niz detonacija i požar probudio Osječane: Eksplodirao Crodux
19

Tijekom noći zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina u gospodarskoj zoni Antunovac. Požar je uzrokovao niz eksplozija plinskih boca i punih tankova

VIDEO

Niz jakih eksplozija te veliki požar protekle su noći probudili i uznemirili cijeli Osijek i okolicu. Eksplozije su bile veoma nalik eksplozijama vojnih granata što je Osječane podsjetilo na rat i zbog čega su u velikom broju zvali službu 112 kako bi doznali o čemu se radi. Detonacije su započele u 3 u noći i, jedna za drugom, trajale sve do 3.30 sati, a dolazile su iz smjera Antunovca, nedaleko Osijeka.  

Prema informacijama Vatrogasnog centra Osijek zapalio se terminal i distributivni centar Crodux plina smješten u gospodarskoj zoni Antunovac između Brijesta i Antunovca. Požar je uzrokovao niz eksplozija uskladištenih punih plinskih boca, ali i punih tankova s plinom obzirom da je distributivni centar opremljen s nadzemnim spremnicima od 170 kubika plina

Eksplodirala je i punionica za domaćinstvo, maloprodaja te jedinica transporta s vozilima za prijevoz autoplina i plina za domaćinstvo. Prilazna cesta gospodarskoj zoni u kojoj se nalaze i drugi poslovni subjekti bila je zatvorena do jutra, dokle god nije prošla opasnost od novih eksplozija. Prema prvim informacijama ozlijeđenih nema.

Zapovjednik javne vatrogasne postrojbe Grada Osijeka Boris Banjan rekao je za Večernji list u subotu ujutro kako je do požara došlo u punionici u regionalnom centru Crodux plina gdje se pune boce za kućanstvo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Dogodilo se to negdje oko 3 sata. Vatrogascima je to javio radnik koji je radio na traci za punjenje boca s propan butan plinom koji je gorio - rekao je. Nije ozlijeđen, ali je u šoku.

Plamen je zahvatio instalacije za punjenje plina i požar se počeo širiti. Zahvatio je više boca koje su bile u krugu punionice i prenio se na kamion s još nekoliko stotina boca. 

- Postojala je opasnost da se vatra proširi i na dva horizontalna spremnika punjena propan butan plinom u kojima se nalazi 80 kubika plina, a cijevima su povezani s punionicom - rekao je. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a