Obavijesti

News

Komentari 44

Nizozemka prvakinja u jahanju tovara, Zagrepčanka u revanju

Nizozemka prvakinja u jahanju tovara, Zagrepčanka u revanju
18

Reprezentacija Nizozemske, sa živopisnim jahačicama, trenerima, barjaktarima i hostesama nastupa na magarećim utrkama u Tisnom od njihova utemeljenja 2006.

VIDEO

Nizozemska je prvak svijeta u jahanju magaraca . U Tisnom na otoku Murteru u subotu je održana 9. međunarodna trka tovarov ili 9. međunarodna utrka magaraca , na kojoj su među 13 reprezentacija s pet kontinenata najbolji bili Nizozemci. Točnije, najbolji su bili 17-godišnja jahačica Fabienne i njen magarac Robben , koji su i u polufinalnoj i finalnoj utrci optrčali sva tri kruga prije nego su drugi uopće završili prvi krug.

- Zahvaljujući dobrom magarcu, bilo je lako. Već šest godina u blizini Amsterdama jašem konje, tako da mi nije bio problem dogovoriti se s magarcem da me donese do cilja. Najvažnije je znati dobro držati ravnotežu na životinji bez sedla i usmjeriti je na pravu stranu - rekla nam je nakon pobjede Fabienne.

Njoj je ovo bio prvi nastup na Međunarodnoj utrci tovara, ali i prvi ovakav susret s magarcem u životu uopće.

Reprezentacija Nizozemske , sa živopisnim jahačicama, trenerima, barjaktarima i hostesama nastupa na međunarodnim magarećim utrkama u Tisnom od njihova utemeljenja 2006. godine. Ovo im je prva pobjeda . Više nego zaslužena. U finalu su drugoplasirane Iračane i trećeplasirane Francuze pobijedili s gotovo cijela dva kruga razlike. Dok je ostale magarce trebalo gurati i vući, nizozemski je trčao toliko brzo da su ga treneri i jahačica morali zaustavljati.

Švedsku jahačicu je brzonogi magarac nekoliko puta bacio, kao i engleskog jahača. To nisu bili jedini problemi ove utrke. Kako je s pozornice izvještavao voditelj manifestacije Davor Dretar Drele , Brazilci su izgubili magarca dok su prolazili kraj Općine.

- Pobjegao im je, kaže Drele, kako bi predao papire za legalizaciju štale, a Brazil je zato morala zamijeniti reprezentacija SAD-a, koja je magarca brzo dopremila s nosača magaraca Saratoga usidrenog kraj Kornata...

Pokretanje videa...

24sata VIDEO

Barem koliko i utrka, za brojnu publiku je bilo zanimljivo natjecanje u revanju . Hostese su iz publike na pozornicu dovukle šest djevojaka koje su dobile zadatak da što vjernije oponašaju glasanje magaraca. Pobijedila je 21-godišnja Zagrepčanka Stela Ipša , čiji nastup je izazvao najglasnije ovacije publike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...