Obavijesti

News

Komentari 69

Nizozemski istraživač tvrdi da je predvidio potres, odgovorio mu EMSC: 'To nikako nije moguće!'

Nizozemski istraživač tvrdi da je predvidio potres, odgovorio mu EMSC: 'To nikako nije moguće!'

Sve dok metoda nije znanstveno dokazana, zadržat ćemo našu politiku: odbijamo da se naše kanale povezuje s tvrdnjama o predviđanju, poručili su iz EMSC-a o tvrdnjama Nizozemca da je predvidio potres

VIDEO

Euromediteranski seizmološki centar (EMSC) reagirao je na informacije koje su se pojavile na društvenim mrežama u kojima nizozemski znanstvenik tvrdi da je predvidio razorni potres u Turskoj. 

POGLEDAJTE URUŠAVANJE ZGRADE:

Naime, nizozemski istraživač Frank Hoogerbeets objavio je 3. veljače da će na jugu Turske prije ili kasnije doći do potresa magnitude 7.5 po Richteru. Podsjetio je na to i u današnjoj objavi nakon što je upravo tu regiju jutros pogodio razorni potres magntitude 7,8 po Richteru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Moje srce je sa svima koji su pogođeni velikim potresom u Turskoj. Kao što sam ranije naveo, prije ili kasnije to bi se dogodilo u ovoj regiji, slično kao 115. i 526. godine. Tim potresima uvijek prethodi kritično kretanje planeta, kakvo smo imali 4.-5. veljače - napisao je Hoogerbeets na Twitteru.

Na njegove objave reagira je EMSC koji poručuje kako potrese nije moguće predvidjeti.

- Sve dok metoda nije znanstveno dokazana, zadržat ćemo našu politiku: odbijamo da se naše kanale povezuje s tvrdnjama o predviđanju - poručili su iz EMSC-a na Twitteru.

- I iskreno govoreći, da je netko doista u stanju predvidjeti potrese, zaslužio bi Nobelovu nagradu! Dakle, umjesto da se iznose neprovjerene tvrdnje na društvenim mrežama, bolje je dokazati valjanost metode u znanstvenom radu. Kao i uvijek nakon razornih potresa, društvene mreže vrve tvrdnjama da su X ili Y to predvidjeli! U ovom trenutku predviđanja ne postoje. Ne slušajte ljude koji tvrde da su u tome uspješni - zaključili su iz EMSC-a.

POGLEDAJTE VIDEO: DJEVOJČICA I DJEČAK SPAŠENI IZ RUŠEVINA

- Definitivno takva predviđanja potresa nisu moguća, moguće je samo nagađati. Turska se nalazi na izrazito tektonski aktivnom području i tamo se ovakvi potresi mogu uvijek očekivati. Već 40 godina radim u ovoj struci i čula sam svašta, može se pretpostaviti, ali točno područje i jačinu potresa ne možemo predvidjeti iako bi svi voljeli da možemo - kazala je seizmologinja Ines Ivančić.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 69
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a