News

Komentari 2

Njemačka i Velika Britanija najavile novu pomoć za Siriju

Njemačka i Velika Britanija najavile novu pomoć za Siriju

Njemačka će povećati humanitarnu pomoći Siriji za 26 milijuna eura kako bi odgovorila na rastuće potrebe Sirijaca nakon potresa

Njemačka i Velika Britanija najavile su u četvrtak novu pomoć za Siriju, nakon katastrofalnog potresa koji je u ponedjeljak pogodio tu zemlju i Tursku, a u kojem je poginulo ukupno gotovo 20.000 ljudi.

Njemačka će povećati humanitarnu pomoći Siriji za 26 milijuna eura kako bi odgovorila na rastuće potrebe Sirijaca nakon potresa.

U priopćenju njemačkog veleposlanstva u Bejrutu rečeno je da su sredstva potrebna "posebno u zahvaćenim područjima u sjeverozapadnim dijelovima zemlje", domu mnogih Sirijaca razmještenih tijekom 12-godišnjeg građanskog rata.

Velika Britanija je objavila da izdvaja dodatna sredstva - barem tri milijuna funti - kako bi poduprla operacije potrage i spašavanja i hitne pomoći u Siriji nakon potresa u regiji.

"S obzirom na magnitudu potresa i poteškoće u pristupu pogođenim područjima na sjeverozapadu Sirije, Velika Britanija će poslati Bijelim kacigama dodatna sredstva za njihove operacije potrage i spašavanja", priopćila je Velika Britanija.

Najčitaniji članci