Obavijesti

News

Komentari 11

Njemačka odbacila optužbe za seksualni napad protiv Alžirca

Njemačka odbacila optužbe za seksualni napad protiv Alžirca
1

Njemačko pravosuđe je u petak odbacilo optužbu za seksualni napad protiv 26-godišnjeg Alžirca, osumnjičenog da je jedan od napadača tijekom novogodišnje noći u Koelnu

VIDEO

Njemačko pravosuđe je u petak odbacilo optužbu za seksualni napad protiv 26-godišnjeg Alžirca, osumnjičenog da je jedan od napadača tijekom novogodišnje noći u Koelnu.

Četiri mjeseca nakon vala nasilja na žene tijekom dočeka Nove godine, sud ne uspijeva pronaći napadače odgovorne za 500 slučajeva seksualnih napada, objedinjenih u jednoj tužbi. Samo je jedan 33-godišnji Marokanac do 11. travnja odgovarao za takve napade u Duesseldorfu.

Sud je u petak odbacio optužbe na saslušanju u slučaju alžirskog osumnjičenika, jer tužiteljica nije mogla prepoznati navodnog napadača. Prema optužbi, on je bio u skupini od desetak muškaraca koji su okružili žrtvu na kolodvoru u Kolenu i zatim ju dodirivali po stražnjici, bokovima i struku tijekom 2 do 3 minute.

Osumnjičeni i njegov 23-godišnji brat osuđeni su na 6 mjeseci zatvora zbog pokušaja krađe prošlog prosinca. Kod njih je pronađen mobitel tužiteljice za koji tvrde da su ga kupili.

Tužiteljstvo je primilo oko 1200 tužbi za krađe i nasilje tijekom dočeka Nove godine u Koelnu, četvrtom gradu Njemačke, koje se pripisuje migrantima. Među tim tužbama, 492 se odnose na seksulano nasilje, prenosi agencija DPA.

Ti seksualni napadi su skandalizirali Njemačku u koju je 2015. stiglo više od milijun tražitelj azila. Većina od 120 identificiranih osumnjičenih je iz Alžira i Maroka. Neki su nedavno stigli u Njemačku, dok su drugi tamo godinama.

Do sada je 9 muškaraca osuđeno zbog incidenata u noći na Staru godinu, za sada svi zbog krađa. 

Krajem travnja je jedan 19-godišnjak, za kojeg se sumnja da je jedan od glavnih sudionika nasilja, uhićen u Švuicarskoj i izručen je njemačkim vlastima.

U veljači je šef mjesne policije priznao da vjerojatno većina napadača nikada neće biti pronađena.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH