Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Live Članak se automatski osvježava
926 komentara

Izgubili smo Savudrijsku valu, ali smo dobili Joška Jorasa

Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije odlučio je da Slovenija kroz hrvatske teritorijalne vode dobije spojnicu, takozvani junction, svojih teritorijalnih voda i međunarodnog mora

Foto: Screenshot

Slovenija će dobiti sve što hoće na moru, ali će izgubiti ponešto na kopnu, rekao je predsjednik Arbitražnog suda Gilberto Guillaume 2015. godine slovenskom članu suda Jerneju Sekolecu. On je to dojavljivao predstavnici slovenske vlade, a kad je stvar otkrivena, izbio je skandal, nakon kojeg je Hrvatska napustila arbitražu. Današnja presuda bila je upravo onakva kakvu je predsjednik Suda obećao Slovencima!

Slovenija je dobila tri četvrtine Piranskog zaljeva i prolaz (junction) prema otvorenome moru. To je poseban koridor širok dvije i pol nautičke milje koji se nalazi u hrvatskim teritorijalnim vodama. Do zaključenja ovog izdanja 24sata predstavnici slovenske vlade nisu reagirali na presudu.

Što se tiče Svete Gere, sud ju je priznao kao nedvojbeno hrvatski teritorij. Prema odluci suda, Slovenci ne smiju ostati na Svetoj Geri, ali sud nema ovlasti ni instrumente kojima bi ih na to prisilio, kao što nema niti instrumente kojima bi Hrvatsku prisilio na napuštanje onih dijelova akvatorija Savudrijske vale koje je ovom presudom dodijelio Sloveniji. To znači da neće postojati jedinstven pravni režim rješavanja problema u Vali, odnosno da su mogući incidenti.

Slovenija ima izlaz na more

Što se tiče akvatorija i pitanja koridora, odnosno “junciona”, sudac je rekao:

- Režim koji je određen za pojas junction odgovara uputama obiju strana. Ima za cilj jamčiti integritet hrvatskog teritorijalnog mora, ali i slobodu komunikacije Slovenije s otvorenim morem. Sloboda komunikacije uključuje i slobodu navigacije, nadlijetanja, polaganja podzemnih cijevi i kabela te drugih prava određenih međunarodnim pravom...

Uživanje ovih prava - nastavio je sudac - ne odnosi se samo na Sloveniju nego i na brodove i letjelice koje lete i plove pod svim drugim zastavama. Zrakoplovi i brodovi imaju pravo koristiti područje junctiona kad putuju prema Sloveniji i iz Slovenije. Sloboda ne uključuje eksploataciju i upravljanje prirodnim resursima niti provođenje znanstvenih istraživanja.

Nema slobode eksploatiacije

- Kako bi se osigurao pošten rezultat, tribunal smatra kako je neophodno da područje junctiona bude područje gdje Hrvatska ima pravo reagirati na zahtjeve časnika ili diplomacije za pomoć. Isto, može imati i ovlasti po pitanju žrtava na moru.
U svakom slučaju prava i obveze strana unutar režima junctiona moraju biti nešto što se vodi dobrom vjerom, zaključili su.
Junction će biti širok oko 2,5 nautičkih milja. Tribunal zaključuje da junction označava fizičku lokaciju između dva ili više područja, a u ovom slučaju tribunal definira tu riječ kao vezu između teritorijalnog mora Slovenije i područja izvan teritorijalnog mora Hrvatske i Italije.

Strane rade u dobroj vjeri

Diplomatske reakcija na presudu nisu bile baš diplomatične.
Službeni Berlin neuobičajeno je oštro pokušao utjecati na to da Zagreb prihvati odluku suda.
- S gledišta njemačke vlade, odluke arbitražnih sudova moraju se poštovati te ih stranke moraju implementirati. Države članice EU moraju prednjačiti dobrim primjerom - priopćilo je njemačko veleposlanstvo prije izricanja presude. Akademik Davorin Rudolf za Novu TV rekao je da se Angela Merkel ne bi trebala petljati u bilateralne odnose.

- Mi se nismo petljali u spor Njemačke s Danskom i Nizozemskom, pa neka se ni ona ne petlja u naše sporove, pogotovo kad nije ni pročitala odluku suda. Gospođa Merkel neka se liši zabluda da nam može bilo što diktirati - kaže Rudolf. Amerika je presudu “primila k znanju”, ali je i dalje ostala kod stava da Hrvatska i Slovenija spor trebaju riješiti bilateralno.

- Jasno smo rekli i Sloveniji i Hrvatskoj da nećemo zauzimati stranu u ovom sporu. Vlade ovih dviju zemalja, koje su obje članice NATO-a, trebale bi riješiti svoja bilateralna pitanja i sigurni smo da će tako i biti. Ohrabrujemo obje strane da žurno pronađu rješenje - priopćilo je veleposlanstvo SAD-a.

Joško Joras je doslovce pobjesnio kad je čuo da mu je hiža arbitražom ostala u Hrvatskoj i postala kuća, pa je oko 15 sati otišao u nepoznato. U jednom trenutku je ispred Jorasove kuće bilo čak sedam novinarskih ekipa iz Slovenije i Hrvatske. Nakon nekog vremena Joras se “skulirao” i vratio, nepomiren s idejom da ipak živi u Hrvatskoj.

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1195998 / ]

POGLEDAJTE ŠTO KAŽE MILJENIĆ NA ODLUKU:

Arbitražu ne priznajemo i Joras nije naš! Gostu studiju: Orsat Miljenić, bivši ministar pravosuđa Voditelj: Boris Rašeta

Posted by 24sata on 29. lipnja 2017


 

Ključni događaji
 • 15.26

  - Trenutačno nema mjesta gdje je teritorijalno more Slovenije izravno spojeno na otvoreno more, rekao je ...

 • 15.00

  Slovenija tvrdi da je zaljev imao ulogu unutarnjih voda Jugoslavije prije raspada Jugoslavije. S druge ...

 • 14.40

  Što se tiče Svete Gere, Tribunal zaključuje da se katastarske granice poklapaju i da je ...

 • 13.45

  Prema prvim neslužbenim informacijama, ishod arbitraže na moru "trebao bi biti povoljan za Sloveniju", javlja ...

 • 12.10

  U priopćenju njemačkog veleposlanstva u Zagrebu, objavljenom nekoliko sati prije presude Arbitražnog suda o graničnom ...

 • 10.30

  Andrej Plenković je na jutrošnjoj sjednici Vlade još jednom istaknuo kako se odluka, kakva god ...

Live
Najnovije prema najstarijem
 • Najnovije prema najstarijem
 • Najstarije prema najnovijem
 • 17.34

  Slovenski premijer Miro Cerar poručio je da će već danas nazvati Plenkovića da se dogovore

  Više pročitajte ovdje

 • 17.09

  Bivši premijer Zoran Milanović poručio je da ne priznaje odluku suda 

  Više pročitajte ovdje

 • 16.51

  Premijer Plenković poručio je da je hrvatska Vlada spremna na razgovor sa Slovenijom. 

  Više pročitajte ovdje

 • 16.50

  Sud je objavio cijeli tekst presude, a možete ga pročitati ovdje

  Odluka Arbitražnog Suda by 24sata on Scribd

 • 15.44

  Trošak arbitraže jednako će snositi obje strane. 

  Slovenija je dobila 3/4 Piranskog zaljeva. Sudac je definirao i pojam junctiona. Napravljen je poseban koridor širok dvije i pol nautiče milje i nalazi se u hrvatskim teritorijalnim vodama. Njime će Slovenija imati izlaz u otvoreno more. Ako se nešto u tim vodama dogodi, Hrvatska će za to odgovarati.

  Sud ništa nije rekao o činjenici da je Hrvatska izašla iz arbitraže i da ne priznaje rezultate.

 • 15.39

  - Zaključili smo, odnosno odredili režim koji odgovara uputama obiju strana. Određen je od strane Tribunala i ima za cilj da jamčiti integritet hrvatskog teritorijalnog mora, ali i slobodu komunikacije Slovenije s otvorenim morem.

  - Ključno je da na području junctiona postoji sloboda komunikacije, neprekinutog pristupa za Sloveniju, uključujući i njezino teritorijalno more. Sloboda navigacije, nadletanje i polaganje podzemnih cijevi i kablova i drugih prava određenih međunarodnim pravom. 

  - Uživanje ovih prava ne odnosi se samo na Sloveniju, nego i na brodove i letjelice koje lete pod svim drugim zastavama. Zrakoplovi i brodovi imaju pravo koristiti područje junctiona kada putuju prema Sloveniji i iz Slovenije. Sloboda ne uključuje eksploataciju i upravljanje prirodnim resursima niti provođenje znanstvenih istraživanja.

  - Slobode ne podliježu dužnostima podmornica, niti obalnih kontrola osim onih koje postoje već unutar postojećih zakona, kazao je sudac Guillaume.

  Kako bi se osigurao pošteni rezultat, Tribunal smatra kako je neophodno da područje junctiona bude područje gdje Hrvatska ima pravo reagirati od zahtjeva časnika ili diplomacije na brodu na pomoć. Isto, može imati i ovlasti po pitanju žrtava na moru. U svakom slučaju prava i obveze strana unutar režima junctiona moraju biti nešto što se vodi dobrom vjerom, zaključili su.

 • 15.26

  - Trenutačno nema mjesta gdje je teritorijalno more Slovenije izravno spojeno na otvoreno more, rekao je Guillaume.

  Tribunal ima dužnost odrediti slovenski junction. Tribunal odlučuje da je junction između slovenskog teritorijalnog mora i otvorenog mora područje gdje brodovi i zrakoplovi uživaju ista prava od strane Slovenije, kao što ih uživaju na otvorenom moru. Junction će biti oko 2,5 nautičkih milja širok i bit će spojen na granicu.

  Tribunal zaključuje da junction označava fizičku lokaciju između dva ili više područja, a u ovom slučaju Tribunal definira tu riječ kao vezu između teritorijalnog mora Slovenije i područja izvan teritorijalnog mora Hrvatske i Italije. Tribunal također smatra da se junction može smatrati kao doslovno geografska linija ili područje, primjerice junction između Atlantika i Sredozemlja je na području Gibraltara. Dakle, može biti riječ o liniji ili o području.

  Sud im je dao na korištenje dio hrvatskih teritorijalnih voda kako bi mogli imati nesmetan pristup međunarodnim vodama.

 • 15.05

  Tribunal smatra da delimitacija mora slijediti liniju između linija koje su predložile strane. Prema sporazumu iz 1991. ta linija mora spojiti kopnene granice na ušću rijeke Dragonje do točke na kraju zaljeva u Sloveniji koji je na trostuko većoj udaljenosti od Rta Madona. Tribunal smatra da bi to trebala biti granica.

  Granica u zaljevu će stoga biti ravna linija koja povezuje točku usred zaljeva.

  Foto: HRT

 • 15.00

  Slovenija tvrdi da je zaljev imao ulogu unutarnjih voda Jugoslavije prije raspada Jugoslavije. S druge strane, Hrvatska tvrdi da to Jugoslavija nikada nije povukla crtu koja zatvara zaljev i nikada nije napravila službenu kartu. Dakle, Hrvatska tvrdi da zaljev nikada nije postao područje unutarnjih voda. . Tribunal se ne može složiti s tom tvrdnjom i zaključuje da je 1991. zaljev bio dio unutarnjih voda Jugoslavije.

  Foto: HRT

  - Slovenija smatra da je cijeli zaljev njihov, dok Hrvatska tvrdi da ima pravo jurisdikcije na jugozapadnom dijelu zaljeva te da se slijedi središnja crta razgraničenja.

  Sudac uglavnom nabraja broje argumente koje ide u prilog Sloveniji kao što je djelovanje slovenske policije u zaljevu, akciju spašavanja broda Hugo koji je potonuo u zaljevu, a u pomoć su mu priskočili samo Slovenci...

  Sudac je nakon toga pokazao razgraničenje u Piranskom zaljevu. Slovenci su dobili otprilike 3/4 zaljeva, što će reći da je Hrvatska sigurno izgubila dio morskog teritorija.

 • 14.55

  Europska komisija će proučiti presudu arbitražnog suda o razgraničenju između Hrvatske i Slovenije kada je dobije i o tome održati prvu raspravu na svom sastanku sljedeći tjedan u Strasbourgu, izjavio je u četvrtak glasnogovornik Komisije  Alexander Winterstein.

   - Mi ćemo pozorno proučiti presudu kada dođe, a ono što mogu reći jest da će kolegij povjerenika o tome imati prvu raspravu na svom prvom sljedećem sastanku, 4. srpnja u Strasbourgu - rekao je Winterstein na konferenciji za novinare.

  U Den Haagu upravo traje čitanje presude Arbitražnog suda za koju Slovenija smatra da treba biti provedena, a koju Hrvatska ne priznaje budući je istupila iz arbitraže jer je Slovenija nepovratno kompromitirala i kontaminirala arbitražni proces.

 • 14.54

  Arbitražni sud za granični spor između Hrvatske i Slovenije donio je odluku da granica u Istri slijedi Dragonju i završava na sredini kanala sv. Odorika.

  Sud je ranije objavio odluku da je Sveta Gera na hrvatskom teritoriju, ali i priopćio da nema jurisdikciju odlučiti o hrvatskom zahtjevu da slovenski vojni kompleksi ne smiju ostati na hrvatskom teritoriju.

  Čitanje odluke Arbitražnog suda počelo je spornim mjestima na sjevernoj hrvatsko-slovenskoj granici.

  Osim odluke o Svetoj Geri, predsjednik suda Gilbert Guillame dosad je pročitao odluke da granice na Muri i Sutli idu katastarskom granicom.

 • 14.50

  Zbog odluke arbitražnog suda kuća Joška Jorasa ostaje u Hrvatskoj.

 • 14.46

  Što se tiče područja pokraj naselja Gomanci, Tribunal zaključuje da iako je Hrvatska tvrdila da su katastarske granice u poklapanju, Hrvatska nije podastrijela dokaze, a slovenski dokazi potkrepljuju te im Tribunal mora dati više težine. Tribunal zaključuje da je dio spornog područja dio slovenskog područja.

 • 14.40

  Što se tiče Svete Gere, Tribunal zaključuje da se katastarske granice poklapaju i da je ta granica uspostavljena kao važeća. Tribunal je također razmotrio zahtjev Hrvatske za "nijedan slovenski entitet ne smije ostati u postrojenju na Svetoj Geri u hrvatskoj općini koja se tamo nalazi". Tribunal zaključuje da je to dio hrvatskog teritorija, ali nema jurisdikciju da bi zadovoljio na ovaj zahtjev u pogledu slovenskog civilnog i vojnog osoblja na tom području.

 • 14.33

  Bivša ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić rekla je u četvrtak da je presuda Arbitražnog suda nevažna za određivanju granice između Hrvatske i Slovenije, ali nije nevažna za odnose između dvije zemlje, jer će utjecati na njih.

  "Odluka Arbitražnog suda potpuno je nevažna za određivanje granice, ali nije nevažna za odnose Hrvatske i Slovenije jer će utjecati na njih i pred nas stavlja ozbiljne zadaće. Prvo, da ih smirimo i drugo, da krenemo u pravcu traženja alternativnog rješenja", rekla je Pusić u Hrvatskom saboru upitana što očekuje od presude Arbitražnog suda.

  Izrazivši zadovoljstvo odlukom Hrvatske o izlasku iz arbitražnog postupka, ocijenila je da sa slovenske strane očekuju nekakav "veliki poklon".

  "Ne mislim da će do toga doći. Ali, što god Arbitražni sud odlučio to je provodio ako na to pristaju obje strane", kazala je.

 • 14.25

  U svojim podnescima stranke su izjavile da većina kopnene granice nije sporna, također se slažu da postoji jedan sporni dio i to je nešto što se odnosi na tromeđu Slovenije, Hrvatske i Mađarske, i na zapadu na ušću rijeke Dragonje.

  - Tribunal smatra da su katastarske granice u principu granice između dviju država. Također postoji pretpostavka da je granica svake republike vanjska granica perifernih distrikata koji su određeni u katastru. Ovaj pristup je konzistentan sa sljedećim: katastarske granice moraju se poklapati s granicama republika pa ako se katastarska granica razlikuje od pravnih granica, to je katastarska granica koju treba prilagoditi. Granica svake države mora biti definirana općinama i to su one definirale unutar svojih katastarskih distrikata, objasnio je Guillaume.

  - Dokazi vezani uz kopno i lokaciju granica, ali s obzirom na međunarodno pravo, oni definitivno ne konstituiraju granice. Poklapanje katastara je radna prestpostavka granice između dviju država 1991. godine. Katastarske granice nemaju inherentan poseban status koji pruža dokaze da je administrativna ili politička granica drugačija od katastarskog distrikta. Primijenjujući ovu radnu metodologiju Tribunal smatra, odnosno odlučuje jesu li katastarske granice u poklapanju i zatim Tribunal proučava postoje li razlozi za oslanjanje na druge dokaze, poput povijesnih izvora ili sporazuma između strana, kazao je sudac.


   

 • 14.22


  Tribunal nema pravnu moć da odluči o granici osim da primijeni načela međunarodnog prava, kazao je Guillaume.

  - Oni dijelovi koji nisu relevantni nisu uzeti u razmatranje od strane Tribunala pri donošenju odluke. Tribunal mora donijeti odluku s pravnog, a ne povijesnog, političkog ili društvenog stajališta te su zato su ovu zadaću vlade i povjerile Tribunalu.

  - Tribunal shvaća da su i Hrvatska i Slovenija podupirale čimbenike pri radu Suda. Bivše granice dviju republika unutar SFRJ-a kakve su bile na dan proglašenja neovisnosti su sada međunarodne granice između dviju država.

  Foto: Google Maps

 • 14.15

  - Tribunal razmatra pravo koje određuje granicu. U ovom slučaju stranke su se složile da granicu treba utvrditi prema međunarodnom pravu. Taj sporazum ima neposredne posljedice. On definira dužnosti Tribunala, on nema niti pravo niti pravnu moć da odluči o granici osim toga da primijeni pravila i načela međunarodnog prava, rekao je u na početku sudac Guillaume u vezi s kopnenom granicom.
   

 • 14.02

  Čitanje presude pratite ovdje.

 • 13.55

  Vesna Pusić kazala je kako Hrvatska nije potpisala da će pristati da ju se prevari.

  - Hrvatska je poštivala arbitražni sporazum do zadnjeg slova i poštivala bi ga sve do kraja da se nije otkrilo da je s druge strane bilo vrlo aktivnog pokušaja da se Hrvatska prevari. Hrvatska nije potpisala da će pristati da ju se prevari. Kada se to pokazalo, Hrvatska redovno je pokrenula izlazak iz te arbitraže i obavijestila sve da mi u njoj više ne sudjelujemo jer nigdje nije predviđena ta situacija da se kršeći i varajući aribtražni sporazum vodi dalje. Što se tiče stava EU, on je i kada smo ih mi obavijestili, kada je došlo ove situacije, i tada je bilo rečeno da podržavaju u načelu međunarodnu aribtražu i da bi ju trebalo poštivati. Ovdje nije problem da Hrvatska ne poštuje međunarodnu arbitražu, nego je ovo pokušaj da se spasi obraz međunarodne arbitraže i da se pokaže, da kada se pokuša izigrati jedan sporuzam, da ta arbitraža neće uspjesti. Ljudi i države u međunarodnu arbitražu mogu imati povjerenje samo ako ih ona ne izigrava. Što se Njemačke tiče, to je bio generalni stav EU prema aribtraži - kazla je Vesna Pusić za N1.
   

 • 13.50

   

  Premda su Hrvatska i Slovenija 1992. godine međunarodno priznate i temeljem izjave Badinterovoj komisiji da nemaju međusobnih teritorijalnih sporova, čime s priznale međurepubličku granicu na kopnu iz vremena bivše SFRJ kao međudržavnu, Arbitražni sud trebao bi danas presuditi i o nekoliko spornih točaka na kopnu. 

  Ljubljana smatra da je Badinterova komisija samo "ugrubo" definirala graničnu crtu koju treba potvrditi i prilagoditi međudržavnim govorom ili međunarodno važećim aktom.

  Riječ je o dijelovima područja uz granice, osobito u Istri i uz rijeku Muru, gdje se prema mišljenju Slovenije vanjske granice hrvatskih katastarskih općina ne poklapaju sa stvarnim stanjem suverene kontrole u vrijeme osamostaljenja dviju država 1991. godine.

  Prema nečelu "uti possidetis", država koja je sa danom 25. lipnja 1991. godine imala stvarnu kontrolu nad teritorijem morala bi ga i dalje zadržati u svom pravnom poretku, tvrde slovenski pravnici.

  Riječ je o nekoliko spornih područja na kopnenoj granici dugoj 672 kilometra, koja je 90 posto nesporna.

  Za Sloveniju je u velikoj mjeri sporna granična crte uz rijeku Muru, jer je Mura tijekom godina meandrirala i mijenjala tok, pa su dijelovi hrvatskih katastarskih općina "ostali" na "slovenskoj" strani rijeke i stoga Ljubljana tvrdi da je slovenska policija u vrijeme SFRJ nad tim područjima imala suverenitet.

  Slovenija se poziva i na navodne nedostatke u hrvatskim katastarskim evidencijama, osobito u Istri, gdje bi željela da granica prelazi rijeku Dragonju, na primjer kod parcele Joška Jorasa i na nekim drgim mjestima.

  Za Sloveniju je "sporno" 113 hektara južno od sadašnjeg toka rijeke Dragonje, koja je zapravo 50-ih godina prošlog stoljeća "pomakunta prema jugu, odnosno njezin tok usmjeren u stari kanal Svetoga Odorika".

  Sloveniija traži i priključenje triju hrvatskih zaselaka u općini Buzet - Škodelin, Bužini i Mlini-Škrilje sa kućom i parcelom Joška Jorasa kojega su mediji prije 20-ak godina proglasili borcem za slovensku južn granicu.

  Slovenija isto tako traži da joj se priključi šumska parcela na planini Snježnik površine 70 hektara, te tvrdi da je to podrčje Rapalskim govorom s Italijom bilo katastarski preneseno iz Hrvatske u slovenski katastar.

  Tu je i spor oko Svete Gere koju Slovenci zovu Trdinov vrh. Iako Slovenija priznaje vrh te gore kao nesporno hrvatski po katastarskom načelu, sporan joj je jer je prije četvrdesetak godina tamo svoj odašiljač postavila Slovenska državna televizija i jer se tamo za vrijeme SFRJ nalazila manja postrojba vojnika i prislušna postaja koju je hrvatski ZNG 1991. godine privremeno predao na čuvanje slovenskoj teritorijalnoj obrani, kako bi se mogla posvetiti ostalim zadaćama. Kansije je to postao predmet spora jer je u Ljubljani prevladalo stajalište da se Sveta Gera neće vratiti Hrvatskoj sve dok se definitiivno ne riješe i sva ostala granična pitanja, i na kopnu i na moru.

  Slovenija spornima drži i 335 hektara šume i zemlje na području Žumberka, nekoliko hektara kod naselja Brezovica nasprot slovenskoj Metliki, uz rijeku Kupu.

  Najveći kopneni granični prijepor je ipak kod Svetog Martina na Muri. Riječ je o 800 hektara zemlje u hrvatskom katastru koje Slovenija zahtijeva s argumentom da je to područje izvan kontrole slovenskih vlasti jer je u međvremenu rijeka Mura promijenila tok, pa je njezino korito danas dva kilometra južnije u odnos na vrijeme kad se razgraničavao katastar.

   

 • 13.45

  Prema prvim neslužbenim informacijama, ishod arbitraže na moru "trebao bi biti povoljan za Sloveniju", javlja tamošnji 24UR ne navodeći izvore.

  Supredsjedatelj Europskog vijeća za vanjske odnose Carl Bildt objavio je na Twitteru da će međunarodna zajednica u slučaju arbitraže najvjerojatnije stati na stranu Slovenije.

 • 13.39

  Nekadašnji ministar vanjskih poslova i profesor međunarodnog prava akademik Davorin Rudolf kazao je za Dnevnik.hr da je izjava njemačke vlade nekorektna.

  - Mi se nismo petljali u spor Njemačke s Danskom i Nizozemskom pa neka se ni ona ne petlja u naše sporove pogotovo kad nije ni pročitala odluku suda. Gospođa Merkel jest na čelu najjače gospodarske države u Europi, ali neka se liši zabluda da nam može bilo što diktirati - kazao je Rudolf.

  Smatra da je najbolje rješenje spor dati na rješavanje Međunarodnom sudu pravde u Haagu te je podsjetio kako je taj sud rješavao i granične sporove između Njemačke, Danske i Nizozemske, Velike Britanije i Francuske te Kanade i SAD-a.

  - To je glavni i jedini glavni sudski organ UN-a. Ima 15 nezavisnih sudaca koji se biraju na 9 godina. Imaju vrlo visoke plaće pa ih ne možete potkupiti - kaže Rudolf.

 • 13.27

  Da Hrvatska ne smije prihvatiti presudu Arbitražnog suda smatra i Mostov saborski zastupnik Miro Bulj rekavši da se nije štitio nacionalni interes još od  sporazuma Račan-Drnovšek i bivših HDZ-ovih vlada, a u cilju ulaska Hrvatske u EU.

  - Nismo poštivali pravne postupke već arbitražu koja je očito koruptivna i koja će nanijeti štete Hrvatskoj. Hrvatska treba štititi svoj interes, prije svega i zbog strateškog interesa riječke luke - kazao je.

 • 13.23

  - Ako oni nama budu poduzimali bilo kakve mjere koje su suprotne hrvatskim interesima onda od sadašnje hrvatske vlade očekujem, i kao opozicija ćemo ih podržati i inzistirat ćemo, da poduzmemo kontramjere. Ali to je loše", rekao je Miljenić novinarima u Hrvatskom saboru. No, smatra da Slovenija neće raditi protiv svojih interesa i protiv Hrvatske poduzimati neke mjere, kazao je SDP-ov saborski zastupnik Orsat Miljenić.

  Smatra kako će i Slovenija shvatiti da nam ne mogu nametnuti rješenje, da nas ne mogu ucjenjivati sa Schengenom, jer ako nas budu s tim ucjenjivali, onda ćemo mi njih s nečim drugim.

  Pozvao je Sloveniju da napravi korak unatrag, da sami sagledaju svoje ponašanje, uvide da su sami iskompromitirali mehanizam na kojem su inzistirali i povuku se iz toga.

  Smatra da je arbitraža tada bila dobar mehanizam, jer kada se dvije zemlje ne mogu dogovoriti tada treba nekog trećeg da presudi. No, ističe, isključivo slovensko ponašanje je od nečeg što je trebalo biti rješenje (arbitraža) napravilo problem.

  Foto: Patrik Macek/PIXSELL

  "Oni su iskompromitrirali arbitražu i Hrvatski sabor je donio svoju odluku", rekao je Miljenić koji je u bivšoj SDP-ovoj vladi bio ministar pravosuđa. Dodao je i da je ponosan što je bio dio bivše SDP-ove vlade koja je donijela odluku o izlasku iz procesa arbitraže, a što je podržala i tadašnja opozicija.

  Naglasivši kako za Hrvatsku taj proces ne postoji, Miljenić je rekao i da je bivša SDP-ova vlada po Bečkoj konvenciji pokrenula sve bitne postupke da bi izašli iz tog ugovora. Izrazio je uvjerenje i da su po tom pitanju sve potrebno napravile i bivša vlada Tihomira Oreškovića i sadašnja Andreja Plenkovića kako Hrvatska ne bi imala posljedica.

  "Moramo biti svjesni da što god se dogodilo Slovenija nam je susjedna i prijateljska zemlja i prije ili kasnije to ćemo pitanje s njom morati riješiti", kazao je.

  Na novinarsku sugestiju kako Slovenija kaže da neće s Hrvatskom razgovarati ako ne prihvatimo presudu Arbitražnog suda odgovorio je: Onda nećemo razgovarati s njima i točka.

 • 13.00

  Podsjetimo, predsjednik Arbitražnog suda, sudac Gilbert Guillame, će pročitati odluku Suda između 14 i 16 sati u Palači mira u Den Haagu tijekom rasprave otvorene za javnost.

  Hrvatski sabor je krajem srpnja 2015. donio odluku o povlačenju iz arbitražnog sporazuma koji su dvije zemlje potpisale 2009., a Sloveniji predložio da počnu pregovori o alternativnom rješavanju spora.

  Zagreb je tada ocijenio da je arbitražni proces nepovratno kompromitiran nakon što je otkriveno da su se slovenski predstavnik u arbitražnom sudu Jernej Sekolec i djelatnica slovenskog ministarstva vanjskih poslova Simona Drenik dogovarali o iznošenju slovenskih argumenata i lobiranju kod drugih arbitražnih sudaca. I Sekolec i Drenik nakon toga su odstupili.

  Hrvatska je izašla iz arbitraže pozivajući se na članak 60. Bečke konvencije koji dopušta razvrgnuće sporazuma u slučaju njegove "teške povrede", te je izrazila razočaranje kada je sud ocijenio da takve povrede nije bilo i zatim u novom sastavu nastavio s radom.

  Hrvatska strana je za žaljenjem ustvrdila da je arbitražni sud propustio priliku sam sebe raspustiti i okončati rad nakon što je cijeli postupak izgubio svaki legitimitet.

  Arbitražni sud je u travnju objavio da je postupak završen i da će odluku o graničnom sporu objaviti za nekoliko mjeseci, a stajalište svih vlada i parlamentarnih stranaka, otkako je Hrvatska zbog slovenskog "postupanja bez presedana koje je nepopravljivo kontaminiralo arbitražni proces" iz njega istupila 2015., bio je da će odluka Arbitražnog suda za službeni Zagreb biti mrtvo slovo na papiru.
   

 • 12.40

  'Slovenci nisu samo lobirali, tu je riječ o prevari'

  Magistrica znanosti Tatjana Tomaić s Instituta Ivo Pilar kazala je da Hrvatska više nije stranka u postupku. 

  - Možemo samo pratiti odluku arbitraže, no morali smo izaći iz tog procesa jer su ga Slovenci jako kontaminirali nakon godina prikupljanja podataka. To je stav kojeg ćemo se i u budućnosti držati - rekla je Tomaić za Studio 4 HRT-a i dodala: 'Slovenci su jako samopouzdani, tako su se ponašali i u proljeće 2015., da bi u srpnju izašao na vidjelo skandal'.  

  Na pitanje zašto je sud uopće nastavio s radom kad nema mehanizama prisile, Tomaić je kazala: 'Sud je u jednom priopćenju utvrdio odgovornost Slovenije za nedopušteno djelovanje, no smatrao da je nedovoljno za prekid rada suda. Hrvatska misli da su i suci kompromitirani. Arbitražni sud doveo u pitanje svoju vjerodostojnost.' 

  - Bečka konvencija o pravu međunarodnih ugovora dopušta razvrgnuće sporazuma u slučaju njegove teške povrede što se i dogodilo kada su Slovenci lobirali kod arbitražnih sudaca. To jest teška povreda, no tu nije bilo riječi samo o lobiranju nego o prevari, to je bilo nedopustivo djelovanje kojom nas je Slovenija prisilila da aktiviramo članak 60 Bečke povelje. I to je bio presedan - kazala je Tomaić za HRT.

 • 12.33

  O odluci Arbitražnog suda oglasit će u 17 sati i bivši premijer Zoran Milanović, javlja N1 televizija. Izjavu će dati na Trgu maršala Tita.

  Podsjetimo, Milanović je, nakon odluke o izlasku iz arbitražnog postupka, kazao da mu je to jedna od najdražih odluka njegove Vlade.

  Čelni ljudi u Sloveniji već znaju odluku?

  Čelni ljudi u Sloveniji već znaju što je odlučio Arbitražni sud, kazao je u razgovoru za N1 Tomaž Šaunik, savjetnik šefa slovenskog parlamenta, koji je komentirao i da je reakcija njemačkog veleposlanstva preuranjena te da postoji dogovor da većina država učini isto.

 • 12.10

  U priopćenju njemačkog veleposlanstva u Zagrebu, objavljenom nekoliko sati prije presude Arbitražnog suda o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije, ističe se da vlada u Berlinu smatra važnim "načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati te da ih stranke moraju implementirati". 

  Međunarodno arbitražno sudstvo vrijedan je instrument međunarodnog prava te igra važnu ulogu u rješavanju međudržavnih sporova, ističe se u priopćenju.

  "U vezi s jednim bilateralnim pitanjem Slovenija i Hrvatska su se zajedno podvrgnule međunarodnom arbitražnom postupku sporazumom od 4. studenoga 2009. godine. Stoga je, posve neovisno o sadržaju odluke, s gledišta njemačke vlade važno načelo međunarodnog prava da se odluke arbitražnih sudova moraju poštivati te da ih stranke moraju implementirati", poručuje njemačko veleposlanstvo.

  "Očuvanje integriteta međunarodnog sudstva u zajedničkom je interesu svih država. Države članice Europske unije u tome moraju prednjačiti dobrim primjerom", zaključuje se u priopćenju.

 • 11.50

  U iščekivanju odluke o arbitraži i razrješenju graničnog spora između Hrvatske i Slovenije hrvatska policija, sudeći po policijskim brodovima u umaškoj luci, ništa ne prepušta slučaju.

  Foto: Hajrudin Merdanović/24sata

  Uz nekoliko manjih policijskih plovila iz Istre u umaškoj luci je 24-metarski policijski brod zadarske policije "Mille Blažević Čađo" koji kolegama iz Istre pomažu u nadzoru državne granice na moru.

  Foto: Hajrudin Merdanović/24sata

 • 11.40

  - Nakon presude, kakva god ona bila, trebalo bi očekivati da se ne dižu tenzije oko toga i da se ne stvaraju euforična raspoloženja ni s jedne niti druge strane. Dizanje tenzija koristi samo političkim elitama u jednoj i u drugoj zemlji, a to ne koristi građanima koji tamo žive - kazao je Silvano Hrelja (HSU) novinarima u Hrvatskoj saboru upitan o presudi Arbitražnog suda koja se očekuje poslijepodne.

  Dodao je i da je u ovom slučaju i osobno opterećen jer mu teta živi u Piranu.

 • 11.30

   Za Sloveniju je u pitanju razgraničenja na moru važan dokument poznat pod nazivom sporazum Drnovšek-Račan iz 2001., od kojega je bivši hrvatski premijer odustao nakon što je shvatio da za njega nema političke potpore u  Saboru i nakon protesta hrvatskog stručnjaka za međunarodno i pomorsko pravo.

  Tim je sporazumom bilo predviđeno da Slovenija dobije oko tri četvrtine Savudrijske vale i preko posebnog koridora, tzv. dimnjaka, koji je dotad bio dio hrvatskog teritorijalnog mora, kontakt s otvorenim morem, a Hrvatska bi u jednom trokutu zadržala morsku granicu s Italijom. Taj koridor, predviđao je sporazum, zapravo bi postao dio međunarodnog mora i nijedna država u njemu ne bi imala suverena prava poput, primjerice, raspisivanja isključivog gospodarskog pojasa.

  Od tada je Sloveniji bila na snazi teza da taj sporazum mora biti polazište za konačno rješenje i da Slovenija ne može pristati na ništa manje od onoga što je on predviđao. 

  Po arbitražnom sporazumu, sud treba odlučiti o toku morske i kopnene granice Hrvatske i Slovenije, o vezi (junction) Slovenije s otvorenim morem i o režimu upotrebe relevantnih morskih područja. Za određivanje granične crte, arbitražni sud primjenjivat će međunarodno pravo. Za točku koja govori o vezi Slovenije prema otvorenom moru primjenjivat će se međunarodno pravo, načelo pravičnosti (equity) te načelo dobrosusjedskih odnosa.

  Hrvatska je istaknula da se granica u Savudrijskoj vali/Piranskom zaljevu treba odrediti od ušća rijeke Dragonje, gdje završava kopnena granica, i da se od te točke zaljev razgraniči primjenjujući crtu ekvidistance.

  Slovenija je s druge strane istaknula da cijeli zaljev pripada njoj, da su to njezine unutarnje vode, da je ona za vrijeme bivše Jugoslavije nadzirala cijeli zaljev i da se stoga treba primijeniti načelo 'uti possidetis juris', koje znači da svaka strana treba zadržati za sebe ono što je ranije imala.

 • 10.45

  Veliko uzbuđenje koje potiču mediji i politika vlada od jutros u Sloveniji u očekivanju objave presude arbitražnog suda o graničnom prijeporu s Hrvatskom. 

  Slovenska televizija koja je pojačala svoju ekipu izvjestitelja iz Haaga, gdje će popodne odluku arbitara pročitati predsjednik arbitražnog sudišta Gilbert Guillaume, prenosit će događaje iz Haaga u izravnom prijenosu, a svi javni servisi očekuju i vijesti svojih posebnih izvjestitelja "s terena", odnosno iz pograničnih krajeva prema Hrvatskoj, te iz Zagreba, Bruxellesa i europskih prijestolnica. 

  Kako je danas u svojim jutarnjim vijestima objavila Slovenska televizija, Ljubljana u vezi s presudom očekuje i stajalište Europske komisije, odnosno njenu  potporu svom stavu da će arbitražna odluka biti obvezujuća i za Hrvatsku iako je ona iz procesa arbitraže izašla, te da će Zagreb biti označen kao onaj koji krši međunarodno pravo. 

  Slovenski javni servisi ističu kako će presuda nakon 26 godina donijeti pravno obvezujuću odluku o granici na moru i kopnu, da će to biti "konačno" i povijesno rješenje. Njime će po prvi put poslije 1991. biti "zaokružena slovenska državnost", navela je Slovenska televizija.
   

 • 10.30

  Andrej Plenković je na jutrošnjoj sjednici Vlade još jednom istaknuo kako se odluka, kakva god ona, bude, neće prihvatiti.

  Foto: Patrik Macek/PIXSELL

  - Ponavljam, jasan i čvrst stav Hrvatske, za nas je taj proces zbog krivnje slovenske strane nepovratno kompromitiran zbog očitog utjecaja na sud. Hrvatska poštuje sudove i arbitražu, ali ne poštuje procese u kojima nema elementarnih pretpostavki za pošteno vođenje postupka. Manipulacija je za nas neprihvatljiva. Donijeli smo čvrstu odluku da ne prihvatimo arbitražnu odluku i na tom će tragu biti i naše ponašanje po objavi odluke. Ostajemo otvoreni po pitanju rješavanja otvorenih pitanja s našim susjedima u Sloveniji. Naša pozicija je jasna na crti obrane hrvatskih interesa - kazao je premijer na današnjoj sjednici Vlade.

  Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar (HNS) izjavio je u četvrtak, vezano za presudu Arbitražnog suda, da neće biti incidenata sa slovenske strane, a ako ih i bude Hrvatska ima stabilnu Vladu kako bi mogla rješavati sve probleme.

  - Neće biti incidenata i zato imamo stabilnu Vladu kako bi mogli rješavati sve probleme koje bi se eventualno mogli dogoditi - rekao je Štromar novinarima uoči Vladine sjednice.

 • 9.25

  - Malo me iznenađuje da se pokušavamo igrati noja, poziva se na potpuno neupitan stav Sabora, jasno da je Slovenija zloupotrijebila mogućnost, nećemo čak ni fizički primiti presudu, ali ispod površine postoji puno toga što se može dogoditi na našu štetu. Ne sumnjam da su Slovenci odradili cijeli scenarij. Dakle, nemojmo se praviti slijepi pored zdravih očiju, budimo spremni i poduzmimo sve da tražimo rješenja. Dobro je da smo i dalje spremni ići na dogovor, a i na svaku vrstu sudske presude jer smo svi uvjereni, tako kažu stručnjaci, da imamo temelj za sud i da pravne činjenice govore u velikoj mjeri u našu korist. Da sam u poziciji hrvatske diplomacije, pokušao bih biti što 'ženerozniji' jer treba razumjeti da je njihov interes i njihovo viđenje tog problema objektivno veće nego naše, i ako možeš pomoći da stvari budu riješene na što manju štetu, pomogni. Moja je sugestija, mirno i dobronamjerno, komentirao je slučaj Radimir Čačić za N1.

 • 9.15

  SAD svoj stav o arbitraži nije promijenio, naime, kako je potvrđeno Večernjem listu, njihov stav u vezi graničnog spora i arbitraže Hrvatske i Slovenije još uvijek je taj da je “na dvjema državama, objema članicama Europske unije i saveznicama u NATO-u, da razriješe to bilateralno pitanje” te da “ohrabruju obje države da se dogovore oko najboljeg puta za njegovo rješavanje”.

  Prvi put taj stav su iznijeli dan nakon izbijanja arbitražnog skandala 2015. godine, a u međuvremenu su i iz američkog veleposlanstva u Ljubljani u prosincu 2016. poručili kako je rješenje bilateralnih sporova između članica EU i NATO-a odgovornost dviju vlada te da je SAD uvjeren da će pronaći rješenje.
   

Komentari 926
Popularni
 • Popularni
 • Od najstarijeg
 • Od najnovijeg
Osvježi
 • Default avatar - 0304
  0304

  Čini se kako je u obrani nacionalnih interesa bolji bio Milanović koji je znao reći NE. TO je žalosno što HDZ radi i prihvaća (za par mjeseci) odluku suda

  68 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:29
  • Default avatar - zer00

   zer00: Kako je to, molim te lijepo, on bio bolji i znao reci ne?? Jel nije njegova glavna izjava bila NE ZNAM? I jel ljudi/ovce vec zaboravljaju tu proslu vladu koja je DO TAD bila najgora? Kao sto je ova u ...prikaži još! svoju ruku najgora do sad a bome se ima vremena i popraviti i pogorsati... Dajte ljudi malo objektivnosti, pola ljudi Hrvatske ima jednog velikog vođu a pola drugog i sve sto oni znaju je kako nas podijeliti a vi se svi hvatate kao muhe na go*no

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:55
  • Default avatar - 0304

   0304: Nisam ni ja za Milanovića, ali Plenki bezpogovorno prihvača sve što kaže gazdarica Merkel

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:03
  • Default avatar - jozek3553

   jozek3553: Ja sam mislio da je Milanovic srbin i mrzi sve hrvatsko, bar kako hdzovcice kazu, a njihovi veliki domoljubi dijele okolo naokolo kao da je nekakav hdzov skup...sad na kraju ispada da je milanovic veci domoljub od njih svih 😂

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:16
  • Avatar tuna111

   tuna111: Pojacana spika o komunistima i mrziteljima Hrvatske je pocela nakon sto je hdz izgubio vlast.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:37
  • Default avatar - jozek3553

   jozek3553: @tuna, meni to nekako vise djeluje kao nekakav univerzalni argument. Ako nisi kao oni, onda mrzis sve hrvatsko...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:46
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: tuna ++++

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:46
  • Default avatar - 0304

   0304: Vidjeti ćeš što su sve Slovenci dobili. U njihovu korist sigurno 75:25

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:01
  • Avatar Unclejoe

   Unclejoe: pa nek dobiju i 100%, mi to ne priznajemo i chaos. Ali fascinantan mi je način na koji patološki se optuzuje hdz, pazi ljudi podrze milanovica u saboru kad je izlazio iz arbitraze, cijelo vrijeme govore da sporazum ne postoji, ...prikaži još! onda nesto merkel trabunja i vi počnete kako je hdz popustio, moje pitanje je dali ste vi normalni?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:04
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: Unclejoe: Što da čovjek zaključi, kad te pročita kao čovjeka, + kao političara?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:29
  • Avatar Unclejoe

   Unclejoe: jedna je stvar koju vi ne razumijete, to je da su i kosor i sanader i plenković ljevičari, da nam mediji ne izabiru premijere danas bi hdz bio to što treba bit i nebi nas sve zemlje maltretirale u vanjskoj ...prikaži još! politici, podrzite plenkovica jer on je vaš- ljevičar.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:32
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Jasno mora se naći "mudri" da spomene HDZ i SDP.... Milanovića itd...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:32
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Što tu sad Konkretno Plenković može? Ivica Račan je u ime SDPa počinio veleizdaju potpisavši sporazum Račan-Drnovšek kojim je Savudrijsku valu dao Slobveniji! Gotovo. Što tu sad može više može učinit itko. Isto nam je tako SDP bio zakuhao onu ...prikaži još! u arbitražu u Ženevi s Molom . Izgubili smo je .SDP nam je zakuhao i onu arbitražu u Washingtonu koju ćemo isto izgubit i vjerojatno platit pet puta više nego onu u Ženevi.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:38
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Šta Plenković uopće može kada je Hrvatski Sabor jednoglasno donio odluku da neće poštivati odluku suda, čak u vrijeme dok Plenković nije bio u Saboru? Dakle, Hrvatski Sabor kao najviše predstavničko tijelo u RH je donijelo odluku i to je tako.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:42
  • Default avatar - mohikanac2

   mohikanac2: Plenki je znao za ovaj ishod i nece prstom mrdnit na ovu presudu...adz zna.. meeee

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:51
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: A šta točno hrvatski političar mogu tu napraviti trenutno? Odluka je donesena, mi smo odavno rekli da je nećemo prihvatiti, rekli su i Slovenci da je neće prihvatiti ako neće biti u njihovu korist (ratificirano u SLO parlamentu). Sada samo ...prikaži još! treba čekati neki spor i vidjeti hoćemo slati vojsku u piran ili ne. A sport će se brzo dogoditi jer će netko ići provocirati. Sada se ništa niti ne može dogoditi. Možeš samo laprdati kao Milanović svojevremeno, ali od toga nema koristi, više naprave oni koji šute i potiho srede stvari nego oni koji puno laju od toga ništa

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:56
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Kao Milanović kada je blokirao granicu sa Srbijom i nakon 2 dana je bio sav posran i otvorio ju. Velika stvar od "lajanja"

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:57
  • Default avatar - Usora1

   Usora1: citavu pricu zabiberio je pok. racan, vec "91 prve slovenci su izdali atlas koji u potpunosti podrzava stav rh da bi ga jansa drnovsek i co. brze-bolje maknuli. https://www.vecernji.hr/vijesti/slovenci-jos-1991-sami-iscrtali-granicu-po-sredini-zaljeva-onako-kako-to-trazi-hrvatska-1134813

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:05
  • Default avatar - landho

   landho: Nacionalni interes iznad svega Gospodo treba se boriti I izboriti uloziti zalbu sta prije

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:07
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: kakva hebena žalba, da krenemo sa žalbom priznali bi odluku suda.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:09
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Nova arbitraža ili još bolje, sada kada smo u EU riješit spor bilateralno jer nas ne mogu ucjenjivati.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:10
  • Default avatar - Zagi_Dr

   Zagi_Dr: Žalosno je što vlada, desnica, sad samo šuti, treba izdati jasno priopćenje nakon toga! Kako je Milanović reagirao nakon slovenske afere, odrješito i hrabro!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:23
  • Default avatar - Usora1

   Usora1: Zagi_Dr: ako kazes da arbitraza za tebe ne postoji kako onda reagirati na nesto sto ne postoji ?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:26
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Zagi_Dr - Milanović je radio predstavu za neuke ljude koji se lože na niske strasti, ovako kao i ti. Plenković radi efikasno u tišini, diplomatski. Onog trenutka kada će početi galamiti u medijima znat ću da je nesposobna budala koja ...prikaži još! zapravo ništa i ne može napraviti, pa laje na mjesec. Nešto kao Milanović, Karamarko itd...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:27
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Usora1 - pusti, to mu je prekomplicirano za shvatiti, samo koristi priliku da oplete po Plenkoviću, vjerojatno ga SDP plaća

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:27
  • Avatar gladijator

   gladijator: HDZ i Plenković dobro vode državu, prvo su pokušali sa Agrokorom uništiti Hrvatsku ekonomiju, sad će za par mjeseci priznati Arbitražni sud pa će i teritorijalno uništiti Hrvatsku, još nije počeo bacati bombe po nama, vjerojatno zato što nam migovi ...prikaži još! ne mogu poletjeti, možda zato i kupuje nove avione.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:41
  • Avatar Unclejoe

   Unclejoe: desnica su neovisni za hrvatsku i most, ideološki hdz bez stiera, hasanbegovica, kovače je ljevica, isto ko sanader i jadranka, nema trenutno vece ljevičarke od jace a rusili ste je na ulici, ali vi ste toliko nepametni da to ne vidite.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:47
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Ivica Račan počinio vlelizdaju potpisom na sporazum Račan-Drnovšek kojim je Savudrijsku valu dao Slovencima. Baš me zanima kako će u Istri razdragani građani zahvalit lokalnim sdrpovcima.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:44
  • Avatar gladijator

   gladijator: HDZ je državni neprijatelj broj 1!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:47
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: gladijator, apsolutno si u pravu. Samo što si zaboravio napisat da je SDP preko Ivice Račana slovencima da Savudrijsku valu.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:56
  • Avatar Optimus

   Optimus: Željko, ti si psihički bolesnik, plaćeno trolovsko g.vno!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:59
  • Avatar gladijator

   gladijator: HDZ se sa tim kao oporba složio, dobili smo nešto zauzvrat , iako ja ne zna što, ali kad HDZ nije uspio jednu trečinu zadržati, šta bi tek bilo sa savudrijskom valom? I Umag bi nam uzeli!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:00
  • Avatar gladijator

   gladijator: Navedite mi razloge zašto bi netko nahvalio ovu vladu nakod dva raspadanja i vraćanja na malo je reći sumnjive načine! Agrokor, sad ovo, ima li toga još? Što je sljedeće?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:03
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Eto, hvala SDPu. Evo što o tome kaže Damir Kajin "Kako sam govorio punih 16 god. da će Hrvatska izgubiti 160 km2 teritorijalnih voda, to se i dogodilo. Sve to možemo zahvaliti hrvatskoj politici. Prije svega Račanu (Račan- Drnovšekov paraf). ...prikaži još! . Potom Kosorici i istarskim političarima koji su nosili karte razgraničenja na moru Baučaru i onima koji su sazivali Skupštinu Županije i gradska vijeća Umaga, Novigrada, Buja, Grožnjana, Oprtlja i Brtonigle da potvrde tu sramotnu odluku (paraf)."

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:03
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: zbog porezne reforme gladijator, pa korekcije cijena autoceste koja ce nam omoguciti da one ostanu nase vlasnistvo, vladanje situacijom agrokor, svojom vjerodostojnoscu i mogu ovako nabrajati do sutra. #sarkazam

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:32
  • Default avatar - lesijaka

   lesijaka: Bolji je Joras od cijele vale

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 08:33
  • Avatar nlo_1

   nlo_1: primopredaja je izvrsena onog trena kad smo glasovali za eu. zato su nam bespovratno tutnuli lovu za projekte prije par dana. to je prodano, bas smo ljigavci , zali boze mladosti izginule za , evo , to.

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 20:35
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Zna se SDP!

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 20:39
  • Avatar nikluk20

   nikluk20: šteta što paraf na salveti tuđman milošević nije proveden....

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 21:16
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: nikluk... kojoj to salveti? Račanov potpis je zato proveden od arbitražnog suda.

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 21:18
  • Avatar nikluk20

   nikluk20: pa na salveti...sada bi dijaspora bila dio regularnog biračkog tijela RH....:P

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 21:20
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Kojoj to salveti? Zašto ne na papirnatoj maramici ili na stolnjaku? Kakvoj salveti i što si pisao tamo?

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 21:22
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: zeljko jel opet lazes za arbitrazu? zasto rigas lazi?

   Odgovori Nedjelja, 02.07.2017. u 22:40
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: dcuk, pročitaj bilo koji drugi medij. Svi pišu o Ivici Račanu i spotazumu Račan-Drnovšek kojim je slovncima dao Savudrijsku valu.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 00:01
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: "Račanov potpis je zato proveden od arbitražnog suda"- koji to medij tako prenosi? i jos bolje, jel arbitrazni sud obrazlozio da provodi davno potpisan sporazum? i ono najbitnije, kako moze to biti provedeno ako je RH izasla iz arbitraze? zasto lazes?

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 01:10
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: dcuk, evo ti iz vecernjeg. "Dražen Budiša: Račan nam je podjelu Piranskog zaljeva tumačio na slovenskoj karti 'Jadransko morje'", ".......kada je parafiran sporazum Račan-Drnovšek. Taj je sporazum Arbitražnom sudu bio podloga da Sloveniji pripadnu tri četvrtine Piranskog zaljeva." Tako da, ...prikaži još! ajde prestani s lažima i obmanama. To ti više ne prolazi. Mnogi čitaju i druge medije a ne samo ovo.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 07:09
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: meni je jos uvijek bitnije obrazlozenje arbitraznog suda po tom pitanju od prica propalih politicara. a moja pitanja i argumenti stoje i dalje i tebi, a onda evo i budisi; "jel arbitrazni sud obrazlozio da provodi davno potpisan sporazum? i ...prikaži još! ono najbitnije, kako moze to biti provedeno ako je RH izasla iz arbitraze?". zasto lazes? prekini s lazima i obmanama! nadalje, slovenci koji provode odluke suda su povukli granicu i sad se 10 obitelji naslo u RH preko noci. zasto lazes i siris mrznju?

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 10:23
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Ajde molim te prestani. Mlačenjem praazne slame ne ispadaš ništa pametniji! Gledao sam prijenos čitanja presude i arbitražni sud se pozvao direktno n veleizdaju Račan-Drnovšek. To sam napisao već stotine puta i već mi dozlogrdilo ponavljat se prostodušnima koji ne ...prikaži još! znaju čitaat latinicu i imaju problema sa razumijevanjem svega što nisu čuli u CK.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 10:28
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: nisi ti gledao nista jer sam ja gledao i propustio taj detalj. a kada sam te pitao da mi kazes tocno kada je to spomenuto i da pogledam ponovno, nestao si. tako da ti mlatis praznu slamu, bezocno lazes i ...prikaži još! manipuliras ljude. prestani rigati lazi.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 10:31
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Ne kužim baš, stvarno me zanima, ne trolam, a ne da mi se googlat, jel mi može netko objasniti taj dogovor Račan Drnovšek. Zanima me sa pravnog aspekta, recimo da mi nije bitno šta su se dogovorili, nego da je ...prikaži još! Račan prepustio i potpisao da se dio teritorija da Slovencima. Ali na koju foru jedna osoba, pa makar to bio premijer koji je ipak predstavnik izvršne vlasti, može ustupiti dio teritorija drugoj državi? pa nije Hrvatska ničija prčija, valjda se takve odluke donose u Hrvatskom Saboru jer se onda posljedično moraju mijenjati i zakoni i ustav valjda? Hipotetski, da se Račan na nekom prijemu napio/nadrogirao, potpisao da daje sve otoke Italiji, to bi kao bio nekakav pravni temelj da Talijani traže te otoke? Banaliziram da budem jasniji u tome što me muči... I pitam ozbiljno

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 10:42
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: Ozbiljno cu ti odgovoriti, to nije moguce. Mozda je on u tom trenutku iz nekog razloga vidio to kao ispravnu odluku, mozda jer su ga cak i kupili, alion to sam nije mogao provesti. A niti nije provedeno jer u ...prikaži još! protivnom ne bi bilo potrebe za arbitrazom. To samo zeljko riga lazi i siri mrznju. E sad ako hoces mogu ti reci i sto bi ti zeljko odgovorio ako hoces... ^^

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 12:31
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: nostradamus, daj ipak malo proguglaj. npr jedan vecernji list. U tom listu dakle imaš cijeli interview s Budišom u kojem on detaljno piše kako je Ivica Račan slovencima dao 2/3 Istarskog mora! Ovdje tu su kopirali tek mali dio tog ...prikaži još! g interviewa. Također ti u večini svih ostalih medija piše i kako se sud pozvao na tu veleizdaju Račan-Drnovšek.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 12:49
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: ma boli mene briga jel Račan dao ili nije dao, mene zanima koncept u kojem 1 osoba može ustupiti dio teritorija. Pa nije to njegovo. Nismo kraljevina. takve se odluke jedino mogu donijeti u parlamentu. To je moje shvaćanje. Ja ...prikaži još! mislim da je sud to samo koristio kao nekakav "argument" koji je debilan jednako kao što je debilno objašnjenje da je slovenska granična policija u 2-3 navrata spašavala ribare pa je to dokaz da SLO ima pravo na 2/3 zaljeva. Po tome bi mi imali pravo na 50% crnogorske obale jer im pomažemo svake godine kanaderima gasiti požar..

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 13:59
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: nostradamus DA, kao što pišeš "Ja mislim da je sud to samo koristio kao nekakav "argument" koji je debilan jednako kao što je debilno objašnjenje da je slovenska granična policija u 2-3 navrata spašavala ribare" Međutim arbitražni sud jee naa ...prikaži još! temelju te Račanove velezdaje donio takvu izopačenu odluku. Sada nas i jedna Njemačka i još neke zemlje zapadne EU tjeraju da prihvatimo takvu odluku arbitražnog suda! Znači za sadašnju EU Račan je očito mogao dat more slovencima!

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 14:05
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: Mislim da je stvar u tome da arbitražni sud ne sudi po međunarodnom pravu nego nekom svojom logikom, pa i koristi te argumente. Zato se i arbitraža izbjegavala, a slovenci su nas pritiskali prije Eu da na to pristanemo, što ...prikaži još! Sanader kao nije htio, ali Kosor je. Koja danas šuti ko pizda. Ali volio bi znat šta je Račan dobio zauzvrat za taj dogovor, sigurno nije prepustio dio teritorije sam tak. Možda podršku u dobivanju Avisa

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 14:36
  • Avatar nikluk20

   nikluk20: željko....čitaj...salveta tuđmana i miloševića o podjeli bosne....ili su vam isprali mozak pa to više nepostoji...

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 14:52
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: nikluk20 Koja salveta? Gdje je ta salveta? Je li to itko vidio i gdje se ona sad čuva? Ili je sve to sam o udbaško, čet. podvala protiv RH?

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 15:24
  • Default avatar - nostradamus

   nostradamus: To sa salvetom je nešto tipa priče o 200 obitelji. Nitko nikada nije vidio, nije čuo, Samo se kao urbana legenda odjednom, pred izbore 90-ih počelo širiti. Danas u doba interneta kada je sve dostupno, volio bi da mi netko ...prikaži još! pošalje link na intervju ili audio snimku kada je Tuđman rekao da hrvatskom treba vladati 200 obitelji...

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 16:43
  • Avatar nikluk20

   nikluk20: eeee......eto dokaza.....

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 21:38
  • Default avatar - JATIMIVIONI

   JATIMIVIONI: @nostrdamus...ima puno interesantnih snimaka(npr. Dedakovic i Tuđman) koje bi mogle potvrditi da je Tuđman mozda i mogao tako razmisljati.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 23:22
  • Default avatar - JATIMIVIONI

   JATIMIVIONI: Sad kad nam Slovenci preuzmu turizam...citavih 500 Njemaca kaj bu u prolazu isli pogledat najmanje more na svijetu😂😂😂😂.

   Odgovori Ponedjeljak, 03.07.2017. u 23:32
  • Avatar Unclejoe

   Unclejoe: isuse tek sad vidim koliko su mozgovi isprani sa ovim medijima, ima jedan odličan članak o tome, stalno o tih 200 obitelji, a to je zapravo promovirala vesna pusić u svojoj knjizi, o salveti da ne pričam, spinovi i propaganda ...prikaži još! su najvazniji oblik ratovanja trenutno, a pola hrvata buzdovana ni ne kuzi da smo u ratu, i ide nagore, jedini koiko toliko normalan mediji se prodao grupaciji n1, mislim na novu tv tako da ispiranje slijedi. https://www.vecernji.hr/premium/kako-je-nastao-hrvatski-mit-o-200-obitelji-1171131

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 11:26
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Unclejoe, a što ćeš? Hrvatski levičari i .etnička agentura rade konstantno protiv Hrvatske.

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 12:23
  • Default avatar - jozek3553

   jozek3553: Zeljko, o tvojoj inteligenciji i stvarima o kojima pises je uzaludno uopce trositi rijeci. Samo cu te podsjetiti da ti isti za koje govoris da rade protiv hrvatske takoder zive ovdje i placaju porez i nije im nista bolje ili ...prikaži još! gore nego tebi, zato predlazem da tu kvazi patriotsku desnicarsku propagandu zadrzis za nekog supljoglavca koji ne vidi dalje od one 'bog i hrvati', jer samo takvi to mogu razumjeti.

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 12:30
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Jozek, a zašto partijci baš saki komentar trebate počet pljuvanjem i ad hominem vrijeđanjem? Ako je na moj komentar uzalud trošit riječi pa zašto si onda krenuo i to pljuvačinom? Shvati, ono što govoriš o drugom govori o tebi! Samo ...prikaži još! laž, pljuvačka, vrijeđanje koje dolazi od tebe naj više govori o tebi.

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 12:35
  • Default avatar - jozek3553

   jozek3553: Ovaj komentar koliko god licemjeran bio je zapravo simpatican, pogotovo ako procitas svoj prvi komentar na ovu temu. Nikakvog pljuvanja tu nema nego trsis jednu te istu recenicu zadnjih 10 postova i pricas o nekakvoj nebeskoj uroti protiv svih hrvata ...prikaži još! iako to nema veze s vezom nego samo s jednoumljem koje je temelj stranke koju tako srcano zastupas a realno nikad nam nije bilo gore a ta stranka je glavni krivac za ovakvu situaciju pa je sasvim logicno da to tebi izgleda kao vrijedanje.

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 13:01
  • Avatar Unclejoe

   Unclejoe: nisam vjernik ali ima dobra poslovica, najveci uspjeh vraga je uvjerit ljude da ne postoji. Ne postoje urote, postoje interesi nekih drzava da hrvati ne postoje a to je ucrtano i u njihov sluzbeni memorandum. Evo ti primjer, hrvatska veleposlanica ...prikaži još! u crnoj gori je otpustena zbog surađivanja sa srpskom tajnom sluzbom, sad mi objasni zasto to nijedan medij nije prenio kao prvorazredni skandal.

   Odgovori Srijeda, 12.07.2017. u 13:41
  • Avatar nlo_1

   nlo_1: unclejoe+++++++++

   Odgovori Četvrtak, 13.07.2017. u 22:35
  • Default avatar - Usora1

   Usora1: daj ohladite malo, dosta je razgovora gluhih

   Odgovori Petak, 14.07.2017. u 00:46
 • Default avatar - Supermarine Spitfire
  Supermarine Spitfire

  Eto Plenkoviću, savršeno vrijeme za otkantati Angelu Merkel i pokazati da nekada tvoj stav i ne dolazi iz Brisela.

  81 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:23
  • Default avatar - 0304

   0304: Nije on Milanovič u ovakvim stvarima.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:24
  • Default avatar - Supermarine Spitfire

   Supermarine Spitfire: Istina, ali tim oko Plenkovića je daleko bolji od onog oko Milanovića. Tim je ujedno bio i najveći Milanovićev problem. Zoki kao premijer ako se gleda samo njega nije uopće bio toliko loš.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:26
  • Avatar maxim m

   maxim m: evo prilike da se plenkijev tim pokaže...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:29
  • Default avatar - 0304

   0304: Nije bitan tim, ako se dodvorava EU. Vidjeti će te nećemo uputiti prosvjednu notu Njemmcima a prihvatiti će mo odluku suda makar kad budemo ulazili u Schengen jer će nas Slovenci kočiti

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:31
  • Default avatar - etrange

   etrange: Pa ne zovu badava Plenkovića, Briselski Plenki. Ipak je on od ekipe iz Brisela učio zanat!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:33
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Kako neutralizirat tu veleizdaju Icice Račana koji je u ime SDPa sporazumom Račan-Drnovšek slovencima dao Savudrijsku valu?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:34
  • Default avatar - Supermarine Spitfire

   Supermarine Spitfire: Račan je tu gadno zeznuo stvari. Ja vjerujem da Plenki ovo zeznuti ne smije, prvo zbog sebe, onda zbog svega drugoga.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:37
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Supermarine a KAKO Plenki može zeznuti ili ne zeznuti stvar? Ivica Račan je u ime SDPa slovencima predao Savudrijsku valu! Peđa neki dan preko medija instruirao slovence kaako prisiliti Hrvatsku na prihvat arbitraže! Hajde odgovori mi na gornje pitanje i ...prikaži još! odgovori Što konkretno učinit, kako neutralizirat posljedice veleizdaje Ivice Račana?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:41
  • Default avatar - Supermarine Spitfire

   Supermarine Spitfire: Ne naguziti se Europi i Slovencima ni pod koju cijenu. Isključivo tako.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:43
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Što to znači? Doći pod sankcije EU? Ekonomsku propast i konačan krah gospodarstva a sve zbog te veleizdaje Ivice Račana i SDPa?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:47
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Željko trolec, to je tada bila solucija kojim bi se rješavala otvorena pitanja oko NE Krško te ljubljanske banke.. veleizdaja je ono sto su napravili Tuđman & co privatizacijom 90-ih, ono sto je napravio Sanader & co Itd.. nadalje, sporazum ...prikaži još! je nepovratno kontaminiran i njegovo izvršenje i u slucaju presude nece biti moguce.. sad ocekujem tvoj post Copy paste na 400 komentara.. Lp ✌🏿️

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:48
  • Avatar NDH-AP1

   NDH-AP1: al ce nas europa naguziti!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:52
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Zlato ovdje sada raspravljamo o veleizdaji Ivice Račana i SDPa kada je svojim potpisom Savudrijsku valu dao slovencima! Kada riješimo tu veleizdaju onda možemo na slijedeće.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:52
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Evo Copy paste malog! Veleizdaja njanjanjanja Račan njanjanjanja hahaha daj bar Odi pročitat nesto pa napisi nesto drugo ili je danas na tapeti samo udaranje po racunu i veleizdaja? To je po programu danas?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:54
  • Default avatar - marijan09

   marijan09: A jel sad SDP mora platiti stetu, nek se sudi i njima, a poznati Pulski odvjetnicki ured sve zna

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:55
  • Avatar Tata koji je stvarao Hrvatsku

   Tata koji je stvarao Hrvatsku: Gospodin i Domoljubh Želko PŽ pokazuje svakim svojim komentarom da je daleko najbolji i najpametniji komentator na portalu !!!!!!!!!!!!!! HDZ je stvorio Hrvatsku !!!!! Partijci patite !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za sve što ne valja je kriv samo i jedimo Hrvatomrziteljski sdp !!!!!!!!!!!!!!!!! ...prikaži još! Đabe vam podmetanje Držćavotvornom HDZu !!!!!!!!!!!!!!! Opet ćete izgubit izbore !!!!!!!!!!!!!!!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:58
  • Avatar Tata koji je stvarao Hrvatsku

   Tata koji je stvarao Hrvatsku: Koliko mrzitelja stegaHrvatskoga lupa Gospodinu Željku minuse, samo zato što je pametam, HDZovac,Hrvat i Domoljub !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:59
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Hahaha evo tebi i Željku info da je upravo na prijedlog hrvatske demokratske zajednice ukinut zakon o veleizdaji! Pa kmečite do jucer.. a ovaj komentar ne znam kako bi komentirao.. treba pola sata rada lektora

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:00
  • Avatar Tata koji je stvarao Hrvatsku

   Tata koji je stvarao Hrvatsku: Idi preko Drine s ostalima ovdje osim Gospodina Željka pa veličajte sdp koji je prodao oružje srbima i Hrvatsku nikad nije htio !!! Pljuc !!!!!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:02
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Tata... pišem samo lako provjerljive činjenice i istinu. Veleizdaju s predajom Savudrijske vale slovencima i to potpisom na ugovor Račan-Drnovšek, počinio je samo i jedini Ivica Račan i to u ime SDPa jer Hrvatski Sabor nije htio potvrdit tu njihovu ...prikaži još! veleizdaju! To su činjenice koje su se desile i nema ništa više!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:03
  • Avatar Tata koji je stvarao Hrvatsku

   Tata koji je stvarao Hrvatsku: Željkio svaka vam je zlatna !!!!!!! Malo sam ljubomoran na Vas što i mene Bog ne stvori tako pametnog kao Vas !!!!! Ali zato jednako Volimo Hrvatsku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:04
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Daj ne pravimo se da ti nisi "gospodin" Željko hahaha

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:05
  • Avatar 5000_LoL

   5000_LoL: željko + istina + činjenica = lolololololololololol x 5000

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:05
  • Avatar Tata koji je stvarao Hrvatsku

   Tata koji je stvarao Hrvatsku: Gospodine Željko pročitao sam kako ste bili moždano mrtvi i da ste doslovno oživjeli, pa Vi recite da Bog ne voli nas Hrvate kad nam je Vas vratio iz mrtvih !!!!!!!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:06
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Zakon o veleizdaji ne postoji, a Ivica Račan je jedan od najboljih ljudi ikada

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:06
  • Avatar Kardinal

   Kardinal: željkopž: Ta nije li istinska negacija veleizdajničkog Račanovog čina upravo beskompromisno odbijanje bilo kakve odluke toga kompromitiranog Suda. Ovo je situacija u kojoj Hrvatska mora pokazati nepokolebljiv stav i odlučnost ako treba i pred „najvećima“. Ne smije se ni na ...prikaži još! trenutak zaboraviti da se početkom devedesetih krvlju najboljih sinova i kćeri Hrvatske skupo plaćala sloboda i njena teritorijalna cjelovitost i da kolebljivost u stavu spram spornog Suda ili nekakvom Njemačkom tumačenju bi bila izdaja i odricanje od vrijednosti za koje su oni dali svoje živote.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:07
  • Default avatar - 0304

   0304: Zbog čega nismo uputili prosvjednu notu Njemačkoj. Ako jesmo novinari to trebaju napisati. Čitam kako je ministrica pozvala danas diplomate i rekla im naš stav ali to nije dovoljno. Na svaki poziv na prihvačanje iste prosvjedna nota zemlji koja je uputila poziv

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:09
  • Avatar maxim m

   maxim m: okasnija si zeljko,triba si jutros spomenit sdp,da ne propadne dan...i usput izist snickers...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:13
  • Avatar 5000_LoL

   5000_LoL: Uostalome, nemate kaj da se brinete, riješit će to HDZovi stručnjaci isto kak su riješili arbitražu s MOL-om :)) sljedeći tjedan kad čuješ presudu ima da se obraduješ stručnjacima iz HDZa, ako nam ostane od tog teritorija za bacit na ...prikaži još! dva mala gola nogač, biti će to odlično odrađen posel :)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:13
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: 5000_... još nas čeka i presuda suda u Washingtonu koju nam je zakuhao SDP. Što misliš s kolko novca će nas oni klepiti?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:22
  • Avatar 5000_LoL

   5000_LoL: željko, znam, sve mi je jasno, SDP i Racan sve zakuhali i podmetnuli domoljubima, prokleta crvena sto.....a

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:24
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: zasto rigate lazi? prestanite lagati!!! a sad pobij moj argument 5000_lol

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:45
  • Default avatar - mohikanac2

   mohikanac2: Ako su mali island i jos manji farski otoci znali otkantati eu direktive valjda i nasi mlatimudani imaju hrabrosti ili ipak njihove vrline ne idu dalju od punjenja vlastitih dzepova na grbacu nas koje godinama hebu u zdrav mozak

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:14
  • Default avatar - Supermarine Spitfire

   Supermarine Spitfire: Ja bih radije i izašao iz i EU i iz NATO-a nego dao ikome milimetra naše zemlje i kap našeg mora. Sve je to krvlju plaćeno.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:22
  • Avatar 5000_LoL

   5000_LoL: dcuk, koliko vidim obratil sam se željku ne tebi, stoga šaraj

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:33
  • Avatar PRAVEDNIKOTIT

   PRAVEDNIKOTIT: Razdjeliti će plenk... Hrvatsku kao Pavelić ali sada nemamo Titu da sa partizanima vrati zemlju narodu.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:59
  • Avatar pucko1977

   pucko1977: @5000 - To sam i ja primijetio, odgovorio si jednom a drugi upada da mu pobijes argument, onda pogledam medju komentatorima i vidim da dcuk nije nista napisao (to jest tvrdio), pa mi je napamet palo samo da su dcuk ...prikaži još! i zeljko isti komentator ali da su u brzini mjenjanja nikova malo se izgbili :-)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:22
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Eto. Sud donio odluku prema potpisanom ugovoru Račan-Drnovšek, onog veleizdajnika Ivice Račana.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:24
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: pucko, a da vi genijalci probate shvatiti sarkazam? sad se zeljkec lupa po glavi vjerojatno... rofl zeljko, a kakve veze ima racan s tim? covjek, pokoj mu dusi, je mrtav vec neko vrijeme, a bome ga nije niti tribunal spomenuo ...prikaži još! omenuo u argumentiranju presude. jedino ako hoces reci da je bio vizionar, inace ti komentar nema smisla...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:50
  • Avatar pucko1977

   pucko1977: @dcuk - ako sam pogrijesio izvinjavam se, ali cudno je djelovalo....

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:53
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: ne poznajes dovoljno zeljka, obicno svaki pokusaj argumentirane rasprave zavrsi sa "zasto rigate lazi? prestanite lagati!!!"... :| mislio sam da je bar lol toga svjestan... ^^

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:57
  • Avatar pucko1977

   pucko1977: hehhe... da ga ne poznajem... covjek me toliko izmorio sa svojim "ja sam vam dokazao" da sam odlucio da ga vise necu komentirati jer je to kao da udaras glavom o beton nadajuci se da ce beton prvi popustiti. Zivio ti meni. :-)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:11
  • Avatar stric Bedanec

   stric Bedanec: To je Račanovo maslo.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:43
  • Default avatar - janez2017

   janez2017: Tako je .neče valjda jedna žena ,da pravi probleme.Šešelj i Plenković ne priznaju EU sudove i basta

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:55
  • Avatar KEKEC_U_PARIZU

   KEKEC_U_PARIZU: Tako je, pravica zmagala, Slovenija do Tokia!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:03
  • Avatar Sairam

   Sairam: Imam riješenje! Treba piranski zaljev nazvati Titov i onda neka ga uzmu.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:09
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Sairam + dobra zaebancija

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:23
  • Avatar Hrvat500

   Hrvat500: Da hrvatski sabor proglasi isključivi gospodarski pojas a što ima pravo po međunarodnom pravu(ko npr. Talijani) onda u Jadranu ne bi postojalo otvoreno more pa bi i ovaj gore navedeni junction,čak i po ovoj presudi pripao Hrvatskoj jer otvorenog mora ...prikaži još! u Jadranu onda nema.Al većina u našem Saboru za to nema m..a.A uostalom odrekli su se i Tita bez kojeg ne bismo uopće ni bili u prilici sporiti se sa Slovencima oko Piranskog zaljeva.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:35
  • Avatar Hrvat500

   Hrvat500: Uostalom u ovakvoj presudi dobar dio imaju i svi oni koji su se Tita i odrekli.Oni su veliki sukrivci za ovo.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:37
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Baš me zanima kako će građni Istre zahvalit lokalnim SDPovcima.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:46
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Baš me zanima kako je bit žac i bit išamaran svaki dan.. 🤔 Željko što ti radimo!!! Ja bi otišao sam s portala!! Pa kako imas obraza dalje se brukat? Za 50 l po nebulozi?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:48
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Što mi vi radite? Rigate red laži, p red mržnje, pa opet laži, podmetanja itd. Nebitnoi. Navikao sam. Istinom i činjenicama raazvaljujem vaše laži i drago mi da sve više komentatora piše kao i ja. Znači vrijedi pisat istinu, bez ...prikaži još! z obzira na mržnju i laži kojima me bombardirate.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:59
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: ej zeljko, znas da taj sporazum nije prosa u saboru? Racan je planirao veleizdaju, to sigurno, ali nije uspio uvjeriti sabor i taj sporazum nije važeći.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:04
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Stručnjak.... DA sabor RH nije htio potvrdit tu veleizdaju Ivice Račana, li je ipak slovencima bio jedan od glavnih argumenata a na kojeg se pozvao i ovaj sud! To ti kaže i Dami Kajin!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:11
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: ova slovenska arbitraza nama ne znaci nista, mogli su se pozivat na sto god su htjeli kad mi nismo imali svog predstavnika zadnjih godinu i pol. Ma zamisli, oni se pozivali na dogovor koji nit je proveden nit ima ikakvog ...prikaži još! g pravnog znacenja? :D

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:15
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Željko sad te stvarno žalim već, evo sad nemaš ni sporazum Račan Drnovšek.. sad mozes ove druge SDP-ove veleizdaje nabrajati.. a apropo sve vise komentatora kao ti.. jasno nam je i samima zašto je tomu tako.. ✌🏿️

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:16
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: KoYon što želiš postić tim pisanjem praznih riječi? Ivica Račan je svojom veleizdajom potpisa na sporazum Račan-Drnovšek slovencima dao Savudrijsku valu. Slovencima je to jedan od glavnih argumenata a i arbitražni sud se kod svoje odluke pozvao na tu veleizdaju ...prikaži još! Ivice Račana, potpis na sporazum Račan-Drnovšek.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:21
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: ali zeljko, oni su mogli pisat sto hoce, jer mi nismo bili tamo. Sve ti govori kad su se pozvali na nevazeci ugovor!?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:23
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Stručnjak, gledao sam prijenos čitanja presude u kojem se sudac pozvao na taj ugovor Račan-Drnovšek!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:27
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: ma gledao si ti znas sto. jooooj. kako sam onda ja propustio taj trenutak? zute tablete cetvrtkom, ne plave.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:29
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: opet red pljuvačine? ok.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:31
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: tata je samo sarkastican, samo ograniceni um te ne moze shvatit...zeljko, upravo si gledao igrokaz slovenskih pravnika koji su pisali sto je njima pasalo. Pozvali su se na ugovor koji nema nikakvu pravnu tezinu, EJ!?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:31
  • Default avatar - KoYon

   KoYon: Veleizdaja ne postoji u domoljubnoj Hrvatskoj tako da te molim da je više ne spominješ. Ako si zaboravio podsjećam te da je taj zakon ukinut na prijedlog HDZa. Nadalje to što je Račan napisao na komad papira nije prihvaćeno.. Slovenci ...prikaži još! su se pozvali na to jer zašto ne bi kada mogu.. kao i ti danas cijeli dan.. tako da očito shvaćaš Slovence.. i za kraj moje riječi nikad nisu prazne i drago mi je što ti to smeta jer si jedan od ..🤐.. ljudi tu za koje stvarno ne mogu vjerovat da se znaju služit računalom. ✌🏿️

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:34
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Da Stručnjak, pa je i sud donio svoju presudu temeljem tog ugovora koji nema nikakvu pravnu težinu!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:36
  • Default avatar - milebasta

   milebasta: Vidim Željko je ostao živ, ali mu se moždana aktivnost ipak nije vratila!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:01
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: ali je ugovor ne valjan kao i presuda!!!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:02
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Stručnjak, presuda je kakva je i zbog tog ugovora. Je li presuda valjana? To pitaj one u EU a ne mene.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:14
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: "zeljkopž: Da Stručnjak, pa je i sud donio svoju presudu temeljem tog ugovora koji nema nikakvu pravnu težinu!!!"- al ga i ti trkeljas i muljas. ajde daj mi nadi video od te presude i pokazi mi tocno taj dio koji ...prikaži još! sam ja propustio, a gdje se sud, (ciju odluku inace ne debatira nitko u RH osim zeljka- pod pretpostavkom da je uopce u RH), izricito poziva kao argument na tu presudu u obrazlaganju.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:15
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Damir Kajin " PIRANSKI ZALJEV Kako sam govorio punih 16 god. da će Hrvatska izgubiti 160 km2 teritorijalnih voda, to se i dogodilo. Sve to možemo zahvaliti hrvatskoj politici. Prije svega Račanu (Račan- Drnovšekov paraf). Potom Kosorici i istarskim političarima ...prikaži još! koji su nosili karte razgraničenja na moru Baučaru i onima koji su sazivali Skupštinu Županije i gradska vijeća Umaga, Novigrada, Buja, Grožnjana, Oprtlja i Brtonigle da potvrde tu sramotnu odluku (paraf). "

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:16
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user:   **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:20
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: zeljko, dcuk te netko nesto pitao. Zeljko, slozi se sa mnom ovdje. Bespredmetno je pricati o ugovoru koji ne utjece ni na sto, pravno je nistavan, ne postoji. Da arbitraza nije korumpirana, takvo nesto ne bi bilo tamo. Racan je ...prikaži još! svakako isao ucinit glupost i veleizdaju, ali nije uspio.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:21
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: Pljuvač, Što je to laž? 1. Veleizdaja Račan-Drnovšek? Desila se 2. Presuda arbitražnog suda? Desila se. 3. Komentari onih koji su bili dio vlasti tada, npr. Damira Kajina? Kopirao sam ti ga! Što je to laž?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:22
  • Avatar Stručnjak za sve

   Stručnjak za sve: zeljko, pitao te gdje se tocno o tome govori?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:24
  • Avatar zeljkopž

   zeljkopž: partijci ogledajte snimku čitanja odluke pa čete vidjeti! Damir Kajin je to isto potvrdio svojim komentarom!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:26
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: "zeljkopž: Da Stručnjak, pa je i sud donio svoju presudu "ovaj dio ovdje" temeljem tog ugovora "do ovog dijela" koji nema nikakvu pravnu težinu!!!", pa onda "zeljkopž: Stručnjak, gledao sam prijenos čitanja presude u kojem se sudac pozvao na taj ...prikaži još! ugovor Račan-Drnovšek!"- malo je nezgodno ovako citirati i oznacavati zanimljive dijelove, ali iskoristio sam mastu. i da te jos jednom citiram; "Istinom i činjenicama raazvaljujem vaše laži i drago mi da sve više komentatora piše kao i ja. Znači vrijedi pisat istinu, bez obzira na mržnju i laži kojima me bombardi". razvaljujes ti sam sebe rofl. nego ovim putem jos jednom apeliram na tvoje poslodavce da zaposle nekog pametnijeg da konstantno brani lazi, jer je to ipak malo zahtjevnije od tvojih kapaciteta.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:27
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: i dozvoli jos jedno pitanjce, zasto si ti jedini u RH koji uopce vise raspravlja i uvazava odluku suda od koje se RH izuzela?

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:29
  • Avatar exer55

   exer55: Vidi ti željkeca, daju mu 100 kuna i tekst koji da piše i on je neumoran... Tipični adezeovac

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 21:44
  • Default avatar - milebasta

   milebasta: Damir Kajin se sveti svojima iz IDS-a koji su ga odbacili kao staru krpu, ali evo lijepo da se hadezeovci pozivaju na lika koji ih je daleko najviše prao sa saborske govornice. Veleizdaja je svako trgovanje teritorijem vlastite zemlje bez ...prikaži još! odobrenja naroda isto kao što je veleizdaja bilo hadezeovsko izručivanje baš svih optuženih generala Haagu, a sve to spominjem jer mi ni ne znamo što se točno događa iza kulisa i čime sve stranci ucjenjuju naše političare kojima moral i stavljanje interesa države ispred osobnih ionako nikad nije bila jača strana...

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 09:06
  • Default avatar - milebasta

   milebasta: dcuk zato što preko toga može cipelarit mrtvog čovjeka jer lik organski ne podnosi SDP pa me još više čudi kako je (po vlastitom priznanju nakon Sanadera) mogao glasati za te veleizdajnike?!

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 09:08
  • Avatar pucko1977

   pucko1977: neki komentator je na jednom tekstu napisao: "da su mi djeca bolesna i da sam ja bolestan, da mi kazu "Nemoj glasati za HDZ i svi cete ozdraviti i zivjeti u blagostanju", ja ne bih mogao, radje bih svoj glas ...prikaži još! dao HDZu...", valjda shvacate da je to takav tip ljudi koji ne razmislja glavom nego mrznjom... Pravi je problem sto ima 50% glasaca u HR koji razmisljaju svojom glavom ali ne izlaze na izbore pa dopustaju da manjina ugnjetava vecinu...

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 09:20
  • Avatar pucko1977

   pucko1977: Sto se tice Racan-Drnovsek, lako je gledati jednostrano kao sto Zeljko gleda, ali ajmo gledati u kontekstu vremena, ako je i doslo do pokusaja takvog sporazuma, to je valjda bilo jer je Slovenija tada ucjenjivala HR sa ulaskom u EU, ...prikaži još! sa Ljubljanskom bankom, sa zatvaranjem granica i sto ja znam sve ne... Isto kao sto je donesen zakon o pomilovanje zlocinaca tokom rata pod pritiskom EUa i SADa da bi HR izvukla neke druge pogodnosti... Ja jedino znam da neki komentatori tipa Zeljko, misle da je Poncije Pilat bio clan SDPa i da je UDBA naredila raspece Isusa na kriz, tako da nema smisla s takvima komentirati... :-) Lijep pozdrav svima

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 09:27
 • Avatar TerraEstStella
  TerraEstStella

  Ako arbitrazni sud ne postuje Hrvatsku, zasto bi Hrvatska postovala njegovu presudu? Adios amigos

  9 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:26
  • Default avatar - 0304

   0304: To ti je Europska pravda

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:28
  • Avatar Kardinal

   Kardinal: Dobar komentar.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:34
  • Avatar 5000_LoL

   5000_LoL: Pa Hrvatsku političari ne poštuju svoje vlastite zakone i Ustav!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:15
  • Default avatar - simunicevdom

   simunicevdom: Pa mi smo izisli iz arbitraze ili

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:25
  • Avatar Moria

   Moria: Zato što smo potpisali ulazak u EU. Ovo je deal HDZa i EU. HDZu vlast koju nije izabrao narod po Ustavu RH a EU komadanje RH, Ustav RH čl.1 stavak 1; Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna ...prikaži još! država. Bome nit je jedinstvena nit je nedjeljiva. Laku noć. Ustavni sudu da li sada imamo ustavnu krizu.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:32
  • Avatar Moria

   Moria: Naravno da smo izišli iz arbitraže kada je iscurila korupcija tog isto arbitražnog suda, pa neki slovenski suci su napustili proces jer su pošetni ljudi koji drže do svog časnog poziva. To je kao da tražiš izuzeće suca u sudskom ...prikaži još! procesu jer imaš pravovaljane indikacije da je pristran a taj isti sud ti odbije to pravo. Ovaj sud nit je pravičan niti legitiman pa i njegova odluka je takva, tek toliko o principima međunarodnog prava.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:35
  • Default avatar - janez2017

   janez2017: Srbi i Šešelj ne priznaju sud u Haagu,Hrvati i Plenković međunarodni arbitražni sud....pa vi kao da govorite isti jezik :)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:50
  • Default avatar - simunicevdom

   simunicevdom: Hajde jenez penez nisu vas JNA pogazili 91 ce vas Jrvatska sa jednomhaubicom. Pitaj svoje sudce koji su odstupili od procesam. Uvjek sam reko Slovenia je ............. drzava. Nesmim napisat.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:48
  • Default avatar - diabolic

   diabolic: pa vi ste rekli da hočete arbitražu.. da ne spominejm Račana...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:10
 • Avatar acexxl
  acexxl

  Dali bi Merkel prihvatila tu odluku da poljska i njemačka vode spor gdje su poljaci podmitili arbitre? Nikakva EU nebi smjela reći njemcima da prihvate odluku.

  6 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:26
  • Avatar Kurciban

   Kurciban: Naravno da ne bi. Al vjerovatno se ni arbitraža ne bi nastavila i do sad bi se već pokrenuo neki drugi mehanizam... To što su naši nesposobni, bave se sami sobom i zametanjem svojih kriminalnih radnji vezanih za Agrokor i ...prikaži još! sl... je naš problem. U svakom slučaju, komentar na mjestu. Nisam ro očekivao od Švaba...

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:25
  • Avatar Ovca007_1

   Ovca007_1: Danke Deutschland

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:31
  • Default avatar - vid30

   vid30: Ovco pojedi si hrenovku sa semfom!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:23
  • Avatar Ovca007_1

   Ovca007_1: Evo jos jedan obozavatelj lika i djela Ovce007. Volim hrenovku i semf, al ne volim samoga semfa.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:11
  • Default avatar - vid30

   vid30: Znaci i dalje semf a ne senf...ccc jos nisi nista naucio...i da te podsjetim ti si prvo bio moj obozavatelj..eto sad ja malo tvoj ne mogu se ne sjetit semfa ah te novotvorine

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 21:53
  • Avatar Ovca007_1

   Ovca007_1: Dal je semf ili senf, nema veze, jer ja najvise volim umakat hrenovku. Budi mi pozdravljen novi - stari prijatelju.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 22:54
 • Avatar Ovca007_1
  Ovca007_1

  Neka se odmah sator iz Savske podigne u Savudrijskoj vali!. Nema labavo!

  6 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:43
 • Default avatar - MarkoMarić_2
  MarkoMarić_2

  Sad mozda ja imam los predosjecaj ali zasto ovo sve upucuje na to i da nas vec pritiskaju lagano i pripremaju na to da su slovenci dobili na tom korumpiranom sudu? ..... koliko sam skuzio trebali bi bit primjer i ...prikaži još! mjer i davat svoj teritorij kako got kome padne na pamet ? Hmmm di je ta nasa divna delegacija da sad pokazu mud* i zaprijete ako treba izaci cemo iz EU radi jedne kapi vode koju nedamo. P.s Mi smo za njih uvijek bili niza rasa i divljaci sa balkana .

  5 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:31
  • Default avatar - STARK

   STARK: I meni to nekako zvuči na izgubljenu borbu

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 12:41
  • Default avatar - aki007

   aki007: Kažu neki ma briga me za to. Ali niti jedan mm zemlje ili kap mora se ne smije dati. U slučaju da nam se to uzme odmah referendum o izlasku iz EU-a. Gdje će to 80% podržati. Sad treba biti ...prikaži još! jako pametan iako sacekajmo kraj. Imam neki osjećaj da ovo neće završiti dobro za nas. Ako ništa svim Slovencima koji imaju kuće na našem moru opaliti ogromne poreze tj ako nama budu sankcije, mi sankcije Sloveniji. Ko ih j....

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:36
  • Default avatar - MarkoMarić_2

   MarkoMarić_2: Budimo realni mi smo samo male sluge velikm glavama u briselu. Ajde napravimo nesto kao samostalna drzava jako i odlucno reci NE pa bi vidili kako odmah sankcije dolaze i prijetnje.... mi trebamo pod hitno izac iz EU ako zelimo ...prikaži još! limo opstat kao drzava

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:04
  • Avatar Samounaletu

   Samounaletu: Sad je korumpiran sud?? Haha..Eee

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:27
  • Default avatar - STARK

   STARK: Eto...dobili slovenci večinu

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:27
 • Avatar Žuja_1
  Žuja_1

  Plenkoviću, budi barem jednom muško pa im svima reci kaj ih ide bez ikakve cenzure..... mah, i ja se svačemu nadam....

  3 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:41
  • Default avatar - mali od kužina

   mali od kužina: reći će sve svakome koma šta ide, ali tek nakon instrukcija i brisela

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:05
  • Avatar Moria

   Moria: Ni traga ni glasa od predsjednice RH (zaklinjem se da ću čuvati i štiti) kao niti od Ustavnog suda kada je Ustav RH Članak 1. Republika Hrvatska jedinstvena je i nedjeljiva demokratska i socijalna država. U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi ...prikaži još! iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem. Dakle to je bio taj deal kako bi se očuvala vlast. EU podržati kršenje Ustava da se ostane na vlasti (stavak 2 i 3), a ta ista vlast podržati EU kada bude komadala RH (stavak 1). I zanimljivo oboje u jednom te istom članku temeljnjeg akta po čemu se ono za što se ginulo 90.tih zove Republika Hrvatska.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:28
  • Avatar SamoJedanPoljubac

   SamoJedanPoljubac: Predsjednica radi svoje,samo polako i ne pred rudo.Sve u svoje vrijeme,a za pocetak preporucujem procitati izjavu veleposlanstva SAD-a.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 22:49
 • Default avatar - nijetebriga
  nijetebriga

  Nek Njem. plate Grckoj 78 milijardi US$ ratne odstete iz drugog svj.rata koju Grci potrazuju i na koju imaju pravo, a manje petljaju u nesto sto nije njihova zadaca, ni njihova ovlast..

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:51
  • Avatar stiven

   stiven: Zašto i mi od njemacke nebi tražili ratnu odštetu,pa na to bi imalo pravo više od pola europe,zar te cinjenice ne stoje????

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 22:58
 • Avatar trumpet
  trumpet

  Poštujte arbitražnu presudu? Drugim riječima prodano.

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:30
  • Default avatar - Zagor te-nej

   Zagor te-nej: Nije niti može, odlukom Sabora izišli smo iz arbitraže i nemožemo niti prihvatiti odluku. To kad smo izašli nismo poduzeli ništa najviše su krivi oni koji su ucjenjivali nebi li uhvatili što više fotelja. Inače sud je prihvatio i verificirao ...prikaži još! sporazum Račan-Drnovšek.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 19:34
 • Default avatar - Domino
  Domino

  Ajde Plenki, ako si mog'o Rusima možeš i Švabama...

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:36
 • Avatar Hrvat500
  Hrvat500

  Milanović je imao m..a i Milanović je sasvim jasno rekao NE a znao bi to i danas,za razliku od HDZ-a.Isto je i Tito znao to isto reći Talijanima i zapadnim Saveznicima kad su htjeli Istru.Jasno kažeš točka,to je to i amen!

  3 Četvrtak, 29.06.2017. u 16:06
  • Avatar Hrvat500

   Hrvat500: Ako Hrvatski Sabor proglasi isključivi gospodarski pojas ko Talijani a ima tu nadležnost,onda u Jadranu između Hrvatske i Italije ne postoji otvoreno more i kao razgraničenje između Hrvatske i Italije vrijedi crta sredine a to znači da onda otvorenog mora ...prikaži još! nema pa onda nema ni tzv. junctiona.Hrvatska na to ima pravo i po međunarodnim ugovorima a i po ovoj presudi koju ne priznajemo.Samo treba znati čitati.Sabor bi sutra trebao po hitnom postupku da proglasi isključivi gospodarski pojas.To bi trebalo da sadašnja većina ima m..a ali ih nema.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:34
  • Avatar Hrvat500

   Hrvat500: Da se jasno distanciram,ja sam puno više lijevo od Milanovića i on je za mene kao ekonomski neoliberal neprihvatljiv,ali što jest,jest.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:36
  • Avatar ArturoMaran

   ArturoMaran: Zaboravio si si like-at ovaj zadnji komentar na komentar komentara.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:34
 • Avatar muskarac
  muskarac

  Ja mislim da na planeti ne postoje nesposobniji politicari i advokati ka u nas. Aj bog

  2 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:25
 • Avatar novo_novo
  novo_novo

  Neka i treba im dati i cijeli Piran, barem.ga ne budu prodali, slovenci znaju cijeniti to malo svoje zemlje i svaka im cast! A mi, saka jada ali se ponasamo i drcimo kao da smo u najmanju ruku egal Kini!

  Četvrtak, 29.06.2017. u 15:45
 • Default avatar - prdacmali
  prdacmali

  jel to znači da bumo malo ratovali sa janezima?

  Četvrtak, 29.06.2017. u 14:37
 • Default avatar - ivan24s
  ivan24s

  Očito Nijemci već znaju konačnu presudu

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:49
 • Default avatar - 0304
  0304

  Nakon ovoga se vidi kako nismo ništa učinili da objasnimo EU zbog čega neprihvaćamo Arbitražu. Slovenci su bolje odigrali. Na kraju će Plenković popustiti Merkel i sve potpisati ipak su to pučani.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:27
 • Avatar 5000_LoL
  5000_LoL

  Hrvatski političari i vlada ne poštuju Hrvatske zakone i Hrvatski Ustav, a tu bi trebali poštovati EU zakone?!?!?! daj me nemoj nasmijavati...čovječe....kriminalci rođenu mater ne poštuju....

  2 Četvrtak, 29.06.2017. u 13:03
 • Default avatar - dišpet1
  dišpet1

  Gospodine josko joras cestitam vam na Hrvatskom državljanstvu.

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 17:30
 • Avatar Tide
  Tide

  U redu teta Merkel, učinit ćemo kako kažete.

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:52
 • Default avatar - CroARFF
  CroARFF

  budimo iskreni koliko vam ovo u zivotu znaci? meni apsolutno nista, ovo se izravno tice 3 slovenska ribara i 5 hrvatskih...koji opet polje suraduju bez uplitanja jedne i druge drzave.

  2 Četvrtak, 29.06.2017. u 15:41
  • Avatar Cortenox

   Cortenox: Slažem se, to i ja kažem pusa :*

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:43
  • Default avatar - ćelente

   ćelente: I ja isto to mislim. Izgubili bismo nekoliko hektolitara slane vodurine, koje ionako imamo previše. Ribu neka kupe od Slovenaca, kao što i sve drugo uvozimo. Što se tiče 'koridora', isto kao da Hrvatska sad dobije 'koridor' do Austrije, od ...prikaži još! Gruškovlja do Šentilja (kao da do sada ne možemo ići istim putem bez ikakvih problema). Dobili bismo stratšku Svetu Geru, par kopnenih parcela i najvažnije - imali bismo mir sa Slovencima. Vjerojatno podršku za Schengen, Euro, riješili bismo se namjernih gužvi na granici... Arbitraža podrazumijeva da se nečeg odrekneš, a nešto dobiješ. Ako je Hrvatska ušla u arbitražu, onda bi trebala biti spremna na određena odricanja. Ove sve gluposti i natezanja produciraju više štete nego koristi.

   Odgovori Petak, 30.06.2017. u 15:32
 • Default avatar - 8tomo8
  8tomo8

  Čestitam Jošku Jorasu što je i službeno Hrvat.Slijedi kandidatura na izborima

  4 Četvrtak, 29.06.2017. u 15:17
 • Default avatar - 0304
  0304

  Čini se kako je u obrani nacionalnih interesa bolji bio Milanović koji je znao reći NE. TO je žalosno što HDZ radi i prihvaća (za par mjeseci) odluku suda

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:29
 • Avatar Uragan_1
  Uragan_1

  Šaljite predsjednicu i premijer Merkelici neka je šakom upozore da se NE miješa.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:45
 • Avatar Gost_Gost
  Gost_Gost

  Sve se to znalo, zato se izvode sve ove igrice oko promjene imena trga i postavljanja kojekakvih ploča. Premijer i još neki i neke sve su to znali. Sve što je Tito vratio matici zemlji ovi sada opet daju drugima.

  3 Četvrtak, 29.06.2017. u 16:04
 • Default avatar - filip33
  filip33

  To je normalno da svugdje izgubimo. Mi kad vidimo pametna i poštena čovjeka mi ga otjeramo što dalje. Uhljebi koji kupuju škole a poslje ih politika postavlja na važna i dobro plaćena mjesta ne po stručnosti već po podobnost u ...prikaži još! praksi zamuckivaju i svaka druga im je eeee, što sam htio istaci eeee. Smjesna nam je država

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 16:20
 • Avatar conte
  conte

  imam osjećaj da je svima osim nama poznata odluka ove arbitraže...??

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 13:41
  • Avatar SamoJedanPoljubac

   SamoJedanPoljubac: Svi su znali kakva ce presuda biti pa tako i mi.Bilo je preocito,to bi pogodio i vidoviti Milan.

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 22:53
 • Avatar skver
  skver

  Ovo je završilo ajmo mi o pločama! Sada je na redu onaj Jure! Da ili Ne!!??? To je nama važnije!!!

  Četvrtak, 29.06.2017. u 15:27
 • Default avatar - KrešimirFuntak
  KrešimirFuntak

  Sad ostaje samo razmaknut guzove da lakse ude jer nitko nebu ponudil vazelin. Ali treba masti pripremit ak se talijani dignu zbog osimskih a za njima madari ipak bi im lasal komad medimurja stoga ucite strane jezike

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:29
  • Default avatar - yyyeb

   yyyeb: sta ti to pokazuje? da je hrvatska jedna umjetna drzava koja u sadasnjem obliku ne bi smjela postojati

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 13:44
 • Default avatar - ravno drvo
  ravno drvo

  Sad bu predsjednica konačno lupila šakom o stol!!!

  2 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:31
 • Avatar Emersan
  Emersan

  Angela je izdala sve što je mogla - Kohla, uvezla ISIL-ovce pa gdje neće onda i nas. Poziva na poštivanje presude koja se temelji na dokazanim prevarama, ucjenama, falsifikatima i korupciji. Bravo.

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 12:49
  • Default avatar - Jolde

   Jolde: A odakle ti te i informacije junace? Ja sam ovo pratio i znam da smo Slovence dobili kako su malo previse lupetali oko toga, no nijedan sud ne bi odsudio nesto na odnovu krivotvorenih dokaza... A ucjene se nekad zovu ...prikaži još! kompromisi. Ja tebi dam ovo, ti meni ono. Tako je i u braku npr... ;-)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:55
 • Default avatar - obama terorist
  obama terorist

  Hajde branitelji pokazite koliko volite RH,kada ste se mogli okupit u satoru pa mozete i sada kada je bitnije,pokazite sada kako ste veliki domoljubi,ali ja mislim da ste vi samo veliki lop**i!!

  3 Četvrtak, 29.06.2017. u 15:19
  • Avatar ljuta papricica

   ljuta papricica: Jesi li se i ti borio pa si uzimas za pravo prozivat branitelje? Prozivaj citav hrvatski narod koji je dozvolio da ga 26 godina vodi sljam i lopovluk !!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:24
  • Avatar patagonija1

   patagonija1: Lopovluk od privatizacije svega i svačega, izrucivanje nasih generala i agenata, "prodaju" INE i sada zemlje i mora je rezultat podkapacitiranosti politicara koji su vodili drzavu u vrijeme tih odluka. A ZNA SE da su ih birali raznorazni uhljebi....

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:41
  • Avatar ArturoMaran

   ArturoMaran: Obama pa okupili su se 91' kad je trebalo, kad je bilo bitno, bitnije nego sada. Kad si ti toliko veliki domoljub, da znas tko je domoljub a tko lopov, idi tamo i okupljaj se. Idi brani piranski zaljev

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 18:47
 • Avatar Karadarko_1
  Karadarko_1

  Tito je imao muda a ovi su stvarno anemični.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 15:22
 • Avatar Telpekeg
  Telpekeg

  Danke Deutschland!

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:24
 • Default avatar - CharlieHarper
  CharlieHarper

  Ko je ovoj na RTL-u posao dao?Nemože jednu rečenicu spojit i ne prevodi sve.

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 14:35
 • Default avatar - zbunjenonormalan
  zbunjenonormalan

  Sramota je da sud i dalje radi, onoga trenutka kada jedna strana vise ne sudjeluje na ni bilo koji nacin, sud se mora raspustiti, ovo je sam dokaz da je ovo namjesteno. Hrvatska ne moze postivat odluku jer ona ne ...prikaži još! e sudjeluje u arbitraznom postupku. Slovenci neka se vesele slobodno,al vesele se u prazno.

  2 Četvrtak, 29.06.2017. u 14:45
 • Avatar Veliki antikomunist
  Veliki antikomunist

  Ako sud donese odluku kakva nama odgovara i koja je realna i poštena, zašto mi tu odluku ne bi prihvatili i jednom prekinuli s tim. Ako je ta odluka ne realna, onda je jasno da smo bili u pravu kad ...prikaži još! smo odbili suradnju s tim sudom, ne pristajemo na tu odluku niti pod razno, i stvar za sad opet riješena.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 14:11
 • Default avatar - Nananaci
  Nananaci

  di to piše da Slovenija mora imati izlaz na otvoreno more?

  20 Četvrtak, 29.06.2017. u 16:27
  • Default avatar - 0304

   0304: Kolio sam ja shvatio ona ima samo prolaz kroz naše vode. Tu je pogriješio HDZ koji nije proglasio ZERP

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:30
  • Default avatar - 0304

   0304: frane1959 - ti novi sudci su sudili po naknadno umetnutim dokazima. Osim toga presudio je kako ste Vi okupatori već 26 godina

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:31
  • Default avatar - Nananaci

   Nananaci: svi koji su na strani korupcije su budale i treba ih strpat u zatvor

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:40
  • Default avatar - Nananaci

   Nananaci: čim pogledam sliku tih granica, odmah znam da bi Slovenija htjela ukrasti nešto, to može vidjeti svatko tko zna osnove geometrije

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:46
  • Default avatar - 0304

   0304: frane1959 - da ali ih možemo potopiti jer vaše vojne brodice nesmiju ni prismrditi. Osim toga ni Vaši ribari nesmiju tu loviti

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 16:51
  • Default avatar - 0304

   0304: Pa pregazili bi Vas kao plitak potok

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:02
  • Default avatar - Nananaci

   Nananaci: objektivna znanost, osnovna geometrija, pravilna raspodjela prostora, jednaka udaljenost od kopna do pomorske granice, a ne Slovenska geometrija, prema kojoj Slovenija dobiva cijeli zaljev

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:07
  • Default avatar - AnelSumic

   AnelSumic: Ni srbi nepriznaju Kosovo :-)

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:17
  • Default avatar - 0304

   0304: frane1959 - u prolazu prema međunarodnim vodama vaši ribari nesmiju ništa raditi, dakle nepričaj gluposti. Osobno bih pustio svaki vaš brod da potone ako počne tonuti pošto vi nesmijete pomagati

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:21
  • Default avatar - 0304

   0304: Ajde dobro može se i naplatiti po brodu 200 milijuna eura. Svaki dan bi Vam svaki dan slao dok ste na odmoru kontrolu i ako zateknem nekoga tko nije uža obitelj (vlasnik, žena i djeca) kazna od par tisuća KN ...prikaži još! N tj 500€. Srušio bih Vam sve kuće koje i 1mm izlaze iz gabarita

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 17:27
 • Avatar Lina39
  Lina39

  Vidi ti šta arbitražni sud sebi uzima za pravo da uzme dio mora i pokloni Slovencima pa onda i "vrata" da mogu preko HRVATSKOG MORA prolaziti do otvorenog mora. Ali gospodo Slovenci mi vam to ne damo ! Na kraju ...prikaži još! kraju će im u mogućnosti i Hrvatsku pokloniti !

  Četvrtak, 29.06.2017. u 17:27
 • Avatar nikluk20
  nikluk20

  a šta mislite šta će se dogoditi?....slovenija će to dobiti i plenković će se pokunjiti možda ne odmah ali za mjesec dana i to je to....ajmo im odmha dati i svetu geru i dragonju i sve kad smo kod toga....i ...prikaži još! srbima dunav i crnogorcima prevlaku...plenky ima plenky dijeli....

  Četvrtak, 29.06.2017. u 13:07
 • Default avatar - Deleted user
  Deleted user

  Posto su ukra... (lapsus) dobili ono sto su htjeli,sad imaju dosta novaca za placati prometne prekrsaje und Hrvatskoj.Molim MUP da prilikom ulaska und HR unaprijed kazni svakog slovenskoga kamikazu sa 5000€ (Naravno, dok se ne plati kazna nema ulaska pa ...prikaži još! a cakaj i ako imaju tu nekretnine )

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 15:29
  • Default avatar - Deleted user

   Deleted user: "Hrvatskidrek" ? Pravo ime si sam sebi odabrao! !!!!!!Hahaha !!!Zelo si norec kranjec!

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 15:51
 • Default avatar - nijetebriga
  nijetebriga

  Njem. pozvala Hrv. da ispostuje i postuje odluku kompromitinarog arbitraznog suda.. ma jel, pa nek Njem. ispune obavezu i izruce glavnog covjeka VW-a i ljude oko njega za kojima je raspisana tjeralica i podignuta tuzba u americi...Nek oni postuju medjunarodna ...prikaži još! na prava i odluke a ne da se protive izrucenjima i kazu, Njem. drzavljane ma gdje da bili optuzeni ne izrucujemo.. Ne izrucuju a i ne sude im u Njem.. I oni bi nama govorili sto mi trebamo i "moramo".. kak da ne..

  Četvrtak, 29.06.2017. u 13:07
 • Default avatar - kečomlat
  kečomlat

  Jedino što Hrvati sada mogu napraviti je : 1-Bućnuti se u kantu vazelina , 2-Hrabro se naguziti , 3-Moliti se Bogu da sve potraje što kraće.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 12:59
 • Default avatar - vana 3
  vana 3

  Sad se vidi sada se zna tko gospodari sa Hrvatskom

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 13:46
  • Default avatar - mali od kužina

   mali od kužina: pa oni ti to sami guraju pred oči već godinama, a naš narod ili je slijep, ili je glup ili jednostavno tako voli....

   Odgovori Četvrtak, 29.06.2017. u 14:08
 • Default avatar - josip174
  josip174

  Sada branitelji neka podignu šator na Savudriji !

  Četvrtak, 29.06.2017. u 19:50
 • Default avatar - Dejan17_1
  Dejan17_1

    **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 13:09
 • Avatar El patron
  El patron

  Idemo ljudi i ne ljudi do 1000 komentara...tada ce biti vise nego naroda u Zloveniji....samo hrabro

  Četvrtak, 29.06.2017. u 19:57
 • Default avatar - gp1862
  gp1862

  Ok ako već janezi moraju imati izlaz na otvoreno more, a zakaj to ne bi bilo kroz talijanske vode?

  3 Četvrtak, 29.06.2017. u 16:32
 • Avatar jo2hn8ny
  jo2hn8ny

  Ovo je samo pokazatelj koliko nam je jaka bila vanjska politika u zadnjih šest godina, te koliko su se borili za hrvatske interese.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 16:30
 • Default avatar - Stellar Monkey
  Stellar Monkey

  Jedno pitanje - a zašto taj "junction" ne ide kroz talijanske teritorijalne vode?

  1 Četvrtak, 29.06.2017. u 17:00
 • Avatar be yourself
  be yourself

  Stoku su davno prodali a evo polako i zemlja odlazi.

  Četvrtak, 29.06.2017. u 15:41

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.
Message