Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Njemačka: Štrajk upozorenja zaposlenih u javnim službama

Sindikati za svoje zaposlene traže šest posto veće plaće. Trenutno su, prema tvrdnjama sindikata, predodžbe poslodavaca i sindikata oko rješenja tarifnog sukoba „vrlo udaljene“

Warning strike by educators and teachers
Foto: Kay Nietfeld/DPA/PIXSELL
4 komentara

Djelatnici javnih službi diljem Njemačke stupili su u utorak u štrajk upozorenja uoči odlučujućih pregovora sindikata i poslodavaca oko većih plaća.

Samo u Berlinu je 10.000 zaposlenih u javnim službama, poput škola, vrtića, sveučilišta i bolnica, stupilo u utorak u štrajk koji bi trebao biti nastavljan i u srijedu.

Zaposleni u javnim službama obustavili su danas rad i u ostalim saveznim pokrajinama poput Bavarske, Sjeverne Rajne-Vestfalije i Baden Württemberga.

Odlučujući pregovori između sindikata i poslodavaca, tj. predstavnika saveznih pokrajina, trebali bi biti održani u četvrtak.

Sindikati za svoje zaposlene traže šest posto veće plaće. Trenutno su, prema tvrdnjama sindikata, predodžbe poslodavaca i sindikata oko rješenja tarifnog sukoba „vrlo udaljene“.

Predsjednik sindikata Verdi, najvećeg sindikata zaposlenih u javnim službama, Frank Bsirske, nije isključio nastavak štrajkova ukoliko se ne udovolji zahtjevima sindikata.

Broj zaposlenih u javnim službama je 2017. u Njemačkoj iznosio oko 4,2 milijuna.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message