Obavijesti

News

Komentari 13

Njemački političari pozivaju: 'Ovo ljeto ostanite doma...'

Njemački političari pozivaju: 'Ovo ljeto ostanite doma...'
1

Nažalost već smo iskusili što infekcijsko žarište u omiljenom turističkom odredištu može učiniti kada se turisti vrate kućama, rekao je njemački ministar vanjskih poslova

VIDEO

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas u nedjelju je ponovno umanjio nade europskih turističkih odredišta u uspjeh ove ljetne sezone, a ostali njemački političari pozivaju Nijemce da ovog ljeta ostanu u Njemačkoj.

"Natjecanje europskih zemalja u tome tko će prvi dopustiti turistička putovanja vodi ka nepotrebnim rizicima", rekao je njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas (Socijaldemokratska stranka Njemačke SPD) u razgovoru za nedjeljno izdanje dnevnika Bild.

On je u intervjuu aludirao na Austriju ukazujući na skijališta poput Ischgla odakle se koronavirus širio i u Njemačku.

"Nažalost već smo iskusili što infekcijsko žarište u omiljenom turističkom odredištu može učiniti kada se turisti vrate kućama", rekao je Maas i upozorio na to da se takva situacija ne smije ponoviti.

Korona cimerfraj: Hoćemo li i kornete uzimati u rukavicama?
Korona cimerfraj: Hoćemo li i kornete uzimati u rukavicama?

On se zalaže za jedinstveni i zajednički put ka povratku u slobodu putovanja na europskoj razini.

Maas se obranio od kritika turističke branše koja njegovu nedavnu izjavu o tomu kako ovog ljeta neće biti turističkih putovanja smatra neodgovornom i štetnom.

"Mi ne smijemo uništiti uspjeh za koji smo se posljednjih tjedana mukom izborili inače ćemo ograničenja kretanja imati još jako dugo", smatra Maas.

Povjerenik savezne vlade za turizam, Thomas Bareiss (Kršćansko-demokratska unija CDU),  nada se skorašnjoj vremenski konkretnijoj odluci o slobodi putovanja.

"Sa stanovišta gospodarstva i turizma pozdravio bih kada bi u redovitim razmacima procjenjivali i po potrebi prilagođavali situaciju i možda čak i popustili ograničenja. Nama su potrebne transparentne odrednice, a ne zabrane putovanja na neodređeno vrijeme", rekao je Bareiss u razgovoru za Njemačku izvještajnu agenciju (dpa).

'Hrvatska je 'korona-free' i ona će spasiti naše ljetovanje...'
'Hrvatska je 'korona-free' i ona će spasiti naše ljetovanje...'

On je međutim naglasio kako zdravlje i sigurnost i dalje moraju biti prioriteti. Demokršćanski političar je istodobno izrazio nadu da će putovanja unutar Njemačke biti dozvoljena do ljeta.

"Putovanja na daleka odredišta ove godine vjerojatno neće biti moguća. Za mnoge je u programu odmor u domovini. Ja polazim od toga da će to biti moguće", rekao je Bareiss.

Ministrica poljoprivrede Julia Kloeckner (CDU) je apelirala na Nijemce da ove godine odmor provedu na nekom od seoskih gazdinstava koja pružaju turističke usluge.

"U mnogim seoskim gazdinstvima postoje mogućnosti za održavanje rastojanja kao i odvojeni smještaji", rekla je Kloeckner.

Ona smatra da su ovakvi smještaji mnogo pogodniji nego veliki hoteli gdje se "stotine gostiju gura oko švedskog stola".

Njemački savez djelatnika u turizmu (DRV) upozorio je na val stečajeva u turističkoj branši.

Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao 'korona free'
Nijemci bi mogli u Hrvatsku jer se pozicionira kao 'korona free'

"60 posto turističkih ureda i turoperatora se nalazi pred stečajem a svaki peti ured ili turističko poduzeće je već bilo prisiljeno otpuštati radnike", javlja Bild pozivajući se na interna ispitivanja DRV-a.

"Ako uskoro vlada ne ponudi konkretnu pomoć turistička branša koju čine mala i srednja poduzeća i kakvu sad poznajemo će nestati", rekao je za Bild direktor DRV-a Norbert Fiebig.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...