Obavijesti

News

Komentari 34

NLO parodija nije smela Bandića: 'Tenkić' ide dalje

NLO parodija nije smela Bandića:  'Tenkić' ide dalje
7

Stanovnici Novog Zagreba u panici su jutros zvali radiopostaju Antenu Zagreb i rekli da su vidjeli NLO na tom području. U policiji potvrđuju pozive

VIDEO

Stanovnici Novog Zagreba su u panici jutros zvali radiopostaju Antenu Zagreb i rekli da su vidjeli NLO. Antena je javila i da je kontrola leta zabilježila obrise letjelice na nebu. Panika se u Zagrebu širila kao u SAD-u 1938. Tada je Orson Welles izvodeći radiodramu “Rat svjetova” uvjerio Amerikance da su se Marsovci sputili na Zemlju.
U eter se javila gospođa Ivanka koja je sinoć vidjela lebdeće svjetlo kraj "mamutice". Zabrinut je i Mario iz Križa.
- Nešto se čudno dešava na nebu. Bor svijetli bez žaruljica - rekao je. Antena je javila i da je kontrola leta zabilježila obrise letjelice na nebu. U novozagrebačkoj mamutici čuli su da ih nadlijeće NLO, no nisu u strahu. Većina građana sa smijehom je primila vijest.
- Bilo bi oholo da vjerujemo kako smo jedini u svemiru. Ali, nije me strah vanzemaljaca. Ako su tako nadmoćno onda bi nas već uništili - kaže Božena Rihter.
- Ma to netko zeza Bandića. On nas plaši tenkovima i bespilotnim letjelicama, a ima netko i iznad njega, pa sad njega zeza - rekao je stanar mamutice.
Pozivi zabrinutih građana su se nastavili u Državnom centru 112, gdje potvrđuju pozive zabrinutih građana.
- A šta bismo napravili u vezi toga - nasmijano je rekao službenik. Dodao je kako je možda riječ o nekakvom lomu svjetlosti pa se ljudima pričinjava. Iako se prvo mislilo da se radi o marketinškom triku radi promocije filma ipak radi se o parodiji radija Antena Zagreb na Bandićevu kupovinu oklopnog vozila, helikoptera i bespilotne letjelice.
Damir Šolčić (40), poštar iz Sloboštine, od jutra nije prestajao primati telefonske pozive uspaničenih gospođa koje su mislile da se vanzemaljci spuštaju u Novi Zagreb.
- Gospođa koja je bila vidno uzbuđena nazvala me da me pita jesam li ja vidio svjetlost i što da radi. Prepala se jer joj je prijateljica javila da su nas napali vanzemaljci. Ja sam joj reko da se smiri jer je očito netko popio više nego je smio pa se sada šali- rekao je Šolčić.
U Zapruđu su svi bili iznenađeni viješću.
- Prije 30 godina vidio sam neku čudnu, nepoznatu svijetlost. Možda je to bio NLO. Tada je takvih pojava bilo puno više u medijima. Želio bih to doživjeti. Mi 100 posto nismo jedini u svemiru, samo nismo još dostigli tu tehnologiju. Pristalica sam naučne fantastike i obožavam SF romane, kaže Ivan (72) iz Zapruđa, umirovljenik. Na računalima je radio 30 godina.
Irina Čulinović Soldat, voditeljica radio Antene Zagreb, koja je i osmislila šalu, kaže da je to bila vojna vježba za gradonačelnika.
- Htjeli smo provjeriti jesu li nam ta vozila stvarno potrebna - kaže Irina. Na pitanje strijepi li od prijave zbog zbrke koje su izazvali, nasmijano je rekla da ne bi bio problem odležati koju noć za tako dobru emisiju.

BANDIĆ NE ODUSTAJE OD KUPNJE 'TENKA'
- Šala je dobra i plod je mašte novinara i lepršavosti mog kolege Kalinića. No budimo sad ozbiljni. Uz Kalinića i projekt sam do kraja i nećemo od toga odustati jer radi se o sigurnosti građana koja nema cijenu - rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Doda je da je slične scenarije doživljavao kad je osnivao Odjela za branitelje, kad su uređivali Sljeme i Bundek, a najgori je scenarij bio, kaže, kod kupnje Zagrepčanke. Bez obzira na sve, kaže Milan Bandić neće odustati od kupnje 'specijalnog vozila'. Bespilotnu letjelicu i helikopter za sada neće kupiti jer ih ima vojska, pa mogu 'uskočiti' ako zatreba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C