Obavijesti

News

Komentari 170

Nobilo: Perković se priprema za uhićenje 1. siječnja 2014.

Nobilo: Perković se priprema za uhićenje 1. siječnja 2014.
1

Kad sud krene odlučivati o europskom uhidbenom nalogu, odvjetnik Nobilo može se pozvati na činjenicu da su u RH vođene istrage i da nisu rezultirale optužnicom

VIDEO

Produljenje rasprave o promjenama Ustava otvara pitanje što će se dogoditi s Josipom Perkovićem nakon 1. siječnja ako se on ne promjeni? 

Toga dana na snagu stupa izmijenjeni Lex Perković po kojem se priznaju europski uhidbeni nalozi i za kaznena djela počinjena prije 2002. godine, pa bi policija morala postupati po nalogu Njemačke koja traži uhićenje Perkovića. Prema neslužbenom tumačenju vladajućih, HDSSB je odustajanjem od ustavnih promjena otežao izručenje Perkovića.

Upozoravaju da sud može zaključiti da je nastupila zastara za ubojstvo Stjepana Đurekovića. Kad sud počne odlučivati o europskom uhidbenom nalogu, Perkovićev odvjetnik Anto Nobilo može se pozvati na činjenicu da su po tom pitanju u Hrvatskoj vođene istrage i da nisu rezultirale optužnicom jer je DORH nekoliko puta utvrdio da nema osnove za pokretanje postupka, ali i da je u tom predmetu nastupila zastara. 

Nobilo: Očekujemo da će se odmah početi primjenjivati EUN

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Anto Nobilo za HTV je izjavio kako se zajedno s klijentom priprema za 1. siječnja. Dodao je kako očekuju da odmah počne procedura primjene Europskog uhidbenog naloga, što znači razgovor s Tužiteljstvom, odlazak pred vijeće Županijskog suda u Zagrebu, a možda i žalba Vrhovnom sudu. 

Mlakar: Po našem zakonu zastara nije nastupila

HDSSB tvrdi da nikoga ne štiti od izručenja. Za HDZ zastare nema.

- Za teška ubojstva propisana je zastara nakon 40 godina. Ako je riječ o djelu iz 1983. godine, po našem zakonu nije nastupila zastara - ustvrdio je Davorin Mlakar.

Potpredsjednica Vlade Vesna Pusić u Bruxellesu je na pitanje što će se dogoditi s Perkovićem nakon 1. siječnja odgovorila kako će “sve biti po zakonu” i da “postoje međunarodne obveze”. Iz toga proizlazi da bivšeg obavještajca čeka uhićenje.

Hoće li se to dogoditi ili će pravni stručnjaci SDP-a naći neko novo zakonsko tumačenje, vidjet ćemo prvog dana nove godine.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 170
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a