Obavijesti

News

Komentari 1

'Noć muzeja': MDC nudi bogat program za posjetitelje centra

'Noć muzeja': MDC nudi bogat program za posjetitelje centra
3

Građani će moći potpuno besplatno posjetiti više od 250 muzeja i galerija diljem Hrvatske. Uz izložbe mogu uživati u brojnim predstavama, radionicama i koncertima

VIDEO

Tradicionalna Noć muzeja u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održat će se u petak, 31. siječnja.

Posjetitelji će moći besplatno pogledati postave više od 250 muzeja, galerija i kulturnih ustanova diljem Hrvatske uz stručno vodstvo kustosa. Noć muzeja traje od 18 sati do 1 sat ujutro.

Bogat program

Muzejski dokumentacijski centar će u Noći muzeja organizirati projekcije muzejskih filmova i zabavno-istraživačke radionice za mlade: edukativne igrice, puzzle i kompjuterske igre. Cilj je senzibilizirati i upoznati predškolce i osnovnoškolce s kulturno-umjetničkom ponudom muzeja, te ih potaknuti na samostalne posjete muzejima i galerijama.

Osim prigodne prodaje recentnih izdanja MDC-a, bit će organiziran i poseban program za odrasle, a posjetitelji će dobiti jednu muzejsku publikaciju po izboru.

Programe pojedinih muzeja možete pogledati na službenoj stranici manifestacije. Uz brojne izložbe bit će organizirana prigodna predavanja, radionice, koncerti i performansi.

Nacionalna manifestacija

Noć muzeja organizira se od 2005. godine. Akcije je krenula kao gradski pilot projekt sa šest zagrebačkih muzeja. Od 2007. Noć muzeja prerasta u nacionalnu manifestaciju u koju se uključuje sve više muzeja i gradova, a broj posjetitelja prelazi broj od 70 000.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.