Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Noć, puše bura, vatra bukti, a tisuće ljude treba evakuirati...'

Požar je izbio tik iza kluba Calypso, koji je najstariji klub na plaži Zrće i bio je ugrožen, ali zahvaljujući naporu vatrogasaca, klub nije izgorio i nije oštećen

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell, čitatelj 24sata
13 komentara

Oko 1.00 sat noćas buknuo je velik požar u borovoj šumi na plaži Zrće u Novalji, javila je policija. Požar je pod kontrolom, a tisuće ljudi su evakuirane.

Gradonačelnik Novalje Ante Dabo za N1 je izjavio kako je najgore prošlo.

- Požar je izbio tik iza kluba Calypso, koji je najstariji klub na plaži Zrće i bio je ugrožen, ali zahvaljujući naporu vatrogasaca, klub nije izgorio i nije oštećen. Vatra je čak došla do trafo stanice, ali uspjeli smo sve to uspješno prebroditi i završili smo priču, rekao je Dabo.

VIDEO: 'BILI SMO ODSJEČENI OD SVIJETA' Buktinja na Zrću: Gorjelo cijelu noć, evakuirali su 10.000 ljudi

Pohvalio je i napore vatrogasaca.

- Požar, koji je bio izuzetno velikih razmjera, jer je puhala izrazito jaka i na momente olujna bura, zahvaljujući naporima vatrogasaca stavljen je pod kontrolu, a ujutro pred zoru stigli su kanaderi i možemo reći da je požar sad potpuno pod kontrolom i da nema više velike opasnosti. Hvala Bogu, nema ozlijeđenih, prema svim podacima službi, rekao je Dabo.

VIDEO: BUKTINJA USRED NOĆI Planulo Zrće! Evakuirali klub Kalypso zbog velikog požara

Komentirao je i evakuaciju ljudi.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Možete misliti kako je izgledalo, noć, puše bura, požar bukti, a onda smo uspjeli mlade ljude evakuirati, najprije na susjednu plažu gdje nema šume, a nakon toga, kad se požar smirio pred zoru kad su stigli kanaderi, krenula je evakuacija prema gradu Novalji i čini mi se da je to sad pred samim krajem, rekao je.

- Požar nikad nije ugodan, ali kad imate buru onda je još gore. Pokazali smo jedinstvo i zajedništvo i naši vatrogasci zaslužuju sve pohvale. Cijeli otok je pokazao solidarnost, dodao je.

Možda vas zanima i ovo:
Message