Obavijesti

News

Komentari 114

Noćna mora Zapada: Kina šalje svoju vojsku na vježbe u Rusiju

Noćna mora Zapada: Kina šalje svoju vojsku na vježbe u Rusiju
2

Ove vojne vježbe uslijedile su u jeku najvećih napetosti u Tajvanskom tjesnacu zbog posjeta američkih dužnosnika Tajvanu. U međuvremenu, Kina je započela i velike vojne vježbe u Žutome moru

VIDEO

Kineski vojnici otputovat će u Rusiju kako bi sudjelovali u zajedničkoj vojnoj vježbi s Rusijom i drugim zemljama, uključujući Indiju, Bjelorusiju i Tadžikistan, priopćilo je kinesko ministarstvo obrane.

POGLEDAJTE VIDEO: Kina ispalila rakete

Pokretanje videa...

kina ispalila rakete VIDEO

- Vježbe su dio bilateralnoga godišnjeg sporazuma o suradnji. Cilj je produbiti praktičnu i prijateljsku suradnju s vojskama zemalja sudionica, unaprijediti razinu strateške suradnje između sudionika i ojačati sposobnost odgovora na različite sigurnosne prijetnje. Sudjelovanje Kine u zajedničkim vježbama nije povezano s trenutačnom međunarodnom i regionalnom situacijom - piše u priopćenju ministarstva.

Ove vojne vježbe uslijedile su u jeku najvećih napetosti u Tajvanskom tjesnacu zbog posjeta američkih dužnosnika Tajvanu. U međuvremenu, Kina je započela i velike vojne vježbe u Žutome moru, a vježbama su opkolili Tajvan, kako s mora, tako i iz zraka. Naime, Kina smatra Tajvan svojim teritorijem, a SAD je obećao Tajvanu osigurati mir i stabilnost, ali nisu spremni priznati njegovu neovisnost.

- Kineska Narodnooslobodilačka vojska nastavlja s obukom i pripremama za rat, odlučno brani nacionalni suverenitet i teritorijalni integritet te će odlučno slomiti svaki oblik separatističke neovisnosti Tajvana i stranog uplitanja - objavile su nedavno kineske vlasti.

FOTO Društvenim mrežama kruži slika wagnerovaca: Jesu li sami otkrili gdje im je sjedište?
FOTO Društvenim mrežama kruži slika wagnerovaca: Jesu li sami otkrili gdje im je sjedište?

S druge strane, pojedini ruski mediji su pisali da je kineski predsjednik Xi Jinping zamolio ruskog kolegu Vladimira Putina da ne krene u vojnu intervenciju tijekom Olimpijskih igara u Pekingu ove godine, na što je Putin navodno pristao. Iako su kineske vlasti na početku ruske invazije na Ukrajinu tvrdile da "suverenitet, neovisnost i teritorijalni integritet bilo koje zemlje treba poštovati ​​i čuvati", kritičari upozoravaju na stav Kine o Rusiji 2014., kad je Moskva anektirala Krim. Nekoliko mjeseci prije Xijeva govora u lipnju te godine, Kina je bila suzdržana na glasovanju u Općoj skupštini UN-a o rezoluciji kojom je odbačena ruska akcija.

Kina, smatraju stručnjaci, uvijek reagira kako njoj odgovara. Tako je osudila napad na Ukrajinu jer su glavni trgovački partneri s njima, ali situacija s Tajvanom promiješala je karte i pokvarila najave kineskog predsjednika, koji je nedavno rekao kako će Kina opet biti jedinstvena. Rusija je, podsjetimo, netom prije početka rata održavala vojne vježbe u Bjelorusiji, čije je pozicije iskoristila za masovnu invaziju krajem veljače.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 114
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa