Obavijesti

News

Komentari 4

Nogalo o Stavljenić Rukavini: 'Iza nje su nevidljive ruke koje ću ja učiniti vidljivima USKOK-u'

Nogalo o Stavljenić Rukavini: 'Iza nje su nevidljive ruke koje ću ja učiniti vidljivima USKOK-u'
4

'Ana Stavljenić Rukavina sve je potpisivala, odrađivala i slušala. Iza nje postoji jedna ozbiljna mreža', rekao je Nogalo

Ana Stavljenić Rukavina danas je među prvima privedena u USKOK na ispitivanje. Nju se tereti zbog zloporabe položaja te ju se sumnjiči da je pod Bandićevim utjecajem namjestila natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj ove bolnice, komentirao je što ova uhićenja znače za milijunski projekt bolnice na Srebrnjaku, zbog kojeg je navodno došlo do namještanja natječaja i smjene Nogala.

 - Ništa od toga nije navodno. To je sve istina… Tragedija je po Hrvatsku da se to dogodilo u jednoj ozbiljnoj ustanovi koja je dobila najveće europske projekte, koja je dobila status klinike i sve što smo morali dobiti. Smijenila se jedna uprava, ne samo ja, nego cijeli moj tim koji je stvarao ovaj projekt na kojem su radili 10 godina. I onda potpišete ugovor da bi došla nova ekipa, ekipa koja to 'zna bolje od nas', a istodobno ta ekipa s Medicinskog fakulteta u Zagrebu i s Rebra su aplicirali za taj projekt i nisu ga dobili. To je jedna ozbiljna hobotnička priča - rekao je Nogalo za RTL i istaknuo da je osumnjičena Ana Stavljenić Rukavina sve potpisivala, odrađivala i slušala.

- Iza nje postoji jedna ozbiljna mreža, nevidljive ruke, ali za mene vidljive i to ću ja, naravno, izjaviti sve USKOK-u - istaknuo je Nogalo i otkrio na koga pri tom misli:

 - To je sprega političara, znanstvenika, akademske zajednice i ono što me je najviše zaboljelo da je postavljen specijalizant za ravnatelja Srebrnjaka. To se nije događalo nikada u svijetu u akademskoj zajednici. I svi šute! Šuti Liječnički zbor, Pedijatrijsko društvo, pravobranitelji…

Komentirao je i projekt od 60 milijuna eura za koji je rekao da je ozbiljno ugrožen, ali da se nada da će novi gradonačelnik što prije reagirati jer je pola upravnog vijeća sada uhićeno.

 - Mora se upravno vijeće smijeniti, pod hitno! Dovelo je do 60 milijuna duga, do 40 milijuna minusa. Mora se postaviti v.d., raspisati natječaj. Ja sam ovdje glasnogovornik svog tima. Oni su svi dobili opomene pred otkaz. U ovom momentu sam suspendiran, bez posla sam sedam mjeseci, a u bolnicu dolazi 40 novih ljudi koji uopće ne dolaze na posao. To su sve kriminalne radnje - rekao je Nogalo.

Tko je Ana Stavljenić Rukavina? Od 'najmoralnije' političarke postala Bandićeva desna ruka
Tko je Ana Stavljenić Rukavina? Od 'najmoralnije' političarke postala Bandićeva desna ruka

Za uhićenje Ane Stavljenić Rukavine je zaključio:

 - Drago mi je da se ovo dogodilo, mada ne likujem.