Obavijesti

News

Komentari 4

Nogalo o Stavljenić Rukavini: 'Iza nje su nevidljive ruke koje ću ja učiniti vidljivima USKOK-u'

Nogalo o Stavljenić Rukavini: 'Iza nje su nevidljive ruke koje ću ja učiniti vidljivima USKOK-u'
4

'Ana Stavljenić Rukavina sve je potpisivala, odrađivala i slušala. Iza nje postoji jedna ozbiljna mreža', rekao je Nogalo

VIDEO

Ana Stavljenić Rukavina danas je među prvima privedena u USKOK na ispitivanje. Nju se tereti zbog zloporabe položaja te ju se sumnjiči da je pod Bandićevim utjecajem namjestila natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrenjak.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

vijesti VIDEO

Boro Nogalo, bivši dugogodišnji ravnatelj ove bolnice, komentirao je što ova uhićenja znače za milijunski projekt bolnice na Srebrnjaku, zbog kojeg je navodno došlo do namještanja natječaja i smjene Nogala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 - Ništa od toga nije navodno. To je sve istina… Tragedija je po Hrvatsku da se to dogodilo u jednoj ozbiljnoj ustanovi koja je dobila najveće europske projekte, koja je dobila status klinike i sve što smo morali dobiti. Smijenila se jedna uprava, ne samo ja, nego cijeli moj tim koji je stvarao ovaj projekt na kojem su radili 10 godina. I onda potpišete ugovor da bi došla nova ekipa, ekipa koja to 'zna bolje od nas', a istodobno ta ekipa s Medicinskog fakulteta u Zagrebu i s Rebra su aplicirali za taj projekt i nisu ga dobili. To je jedna ozbiljna hobotnička priča - rekao je Nogalo za RTL i istaknuo da je osumnjičena Ana Stavljenić Rukavina sve potpisivala, odrađivala i slušala.

- Iza nje postoji jedna ozbiljna mreža, nevidljive ruke, ali za mene vidljive i to ću ja, naravno, izjaviti sve USKOK-u - istaknuo je Nogalo i otkrio na koga pri tom misli:

 - To je sprega političara, znanstvenika, akademske zajednice i ono što me je najviše zaboljelo da je postavljen specijalizant za ravnatelja Srebrnjaka. To se nije događalo nikada u svijetu u akademskoj zajednici. I svi šute! Šuti Liječnički zbor, Pedijatrijsko društvo, pravobranitelji…

Komentirao je i projekt od 60 milijuna eura za koji je rekao da je ozbiljno ugrožen, ali da se nada da će novi gradonačelnik što prije reagirati jer je pola upravnog vijeća sada uhićeno.

 - Mora se upravno vijeće smijeniti, pod hitno! Dovelo je do 60 milijuna duga, do 40 milijuna minusa. Mora se postaviti v.d., raspisati natječaj. Ja sam ovdje glasnogovornik svog tima. Oni su svi dobili opomene pred otkaz. U ovom momentu sam suspendiran, bez posla sam sedam mjeseci, a u bolnicu dolazi 40 novih ljudi koji uopće ne dolaze na posao. To su sve kriminalne radnje - rekao je Nogalo.

Tko je Ana Stavljenić Rukavina? Od 'najmoralnije' političarke postala Bandićeva desna ruka
Tko je Ana Stavljenić Rukavina? Od 'najmoralnije' političarke postala Bandićeva desna ruka

Za uhićenje Ane Stavljenić Rukavine je zaključio:

 - Drago mi je da se ovo dogodilo, mada ne likujem.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1