Obavijesti

News

Komentari 82

Nosi mu i ručak: Beskućniku poklonio i opremio garsonijeru

Nosi mu i ručak: Beskućniku poklonio i opremio garsonijeru
1

Sarajevo: Bogdanu s Baščaršije dobrotvor E.E. osigurao je krov nad glavom. U stan je uveo grijanje, opremio kupaonicu, donio namještaj i kućanske aparate

VIDEO

U današnje vrijeme vrlo je malo pozitivnih priča, ali nadu u humanost budi jedna upravo takva koja dolazi iz susjedne Bosne i Hercegovine. Sarajlija E.E., koji je želio ostati anoniman, zbrinuo je dugogodišnjeg beskućnika s Baščaršije osiguravši mu krov nad glavom. Smjestio ga je u garsonijeru u koju je uveo grijanje, uredio kupaonicu, osigurao namještaj i sve potrebne kućanske aparate. I to nije sve, dobrotvor beskućniku svaki dan donosi ručak, voće i cigarete.

Godinama je spavao po klupama na kartonu

- Beskućnik se zove Bogdan i godinama je prisutan na Baščaršiji. Netko mu da marku, neko dvije, a godinama je spavao po klupama na kartonu. I ljeti i zimi. Sada se ne može nadiviti svom novom stanu - ispričala je za portal Klix.ba čitateljica koja je dojavila priču. 

Bogdan je rođeni Sarajlija koji je vrlo rano ostao bez roditelja. S bratom Jovanom neko je vrijeme živio u domu, ali ostao je sam nakon što mu je brat preminuo. U mladosti je znao obavljati fizičke poslove, a budući da je jako vezan za Baščaršiju i tamošnje ljude, Centar za socijalni rad nije bio sklon opciji da ga se smjesti u neko prihvatilište daleko od središta grada. 

- Godine je provodio na ulici, spavajući na otvorenom...jako se namučio - rekao je dobrotvor E.E. dodajući da je za Bogdana doznao slučajno od svoje kćeri koja ga je zapazila na putu iz škole.

'Ovo je priča o tome kako je čovjek pomogao čovjeku'

Na kraju razgovora za Klix.ba sarajevski dobrotvor naglasio je kako ne bi volio da ova priča bude nacionalno obojena, budući da je "danas ljudima zanimljivo sve što je nacionalno".

- Ovo je priča o tome kako je čovjek pomogao čovjeku. Ne mislim da sam učinio nešto posebno, to sam učinio zbog sebe jer se ja bolje osjećam. Ja ću mu dati sklonište dok je živ, a ta će garsonijera svakako ostati mojoj djeci, on je neće ponijeti gore... - zaključio je E.E.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 82
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!
PRATITE NA 24SATA

Neslužbeno doznajemo: Ustavni sud odlučio da Milanović ne može biti na listi za izbore!

Šef SDP-a Peđa Grbin objavio da postoji plan B u slučaju da Ustavni sud odluči da se Milanović ne može kandidirati dok je predsjednik