News

Komentari 3

Nova atrakcija u Puli: Stiglo je osam malih kajmana naočara

Nova atrakcija u Puli: Stiglo je osam malih kajmana naočara

SVE SE VIŠE ŠIRE U pulski akvarij svaki dan pristižu životinje. Od prije je tu 15 malih periski, a poznati stanar je i raža Srećko koji osvaja osmijehom. Sad je pravi frajer

Pulski Aquarium svakim danom postaje sve veći i bogatiji novim vrstama koje oduševljavaju kako Puljane, tako i sve koji dođu u posjet tom centru. Nakon nedavno pristiglih 20 tropskih morskih konjića, sad je stiglo i osam kajmana.

Donacija je to akvarija iz Splita. Radi se o kajmanu naočaru koji pripada skupini aligatora koji naseljava sve tipove močvarnih i riječnih staništa Srednje i Južne Amerike, objašnjava nam dr. Milena Mičić iz Aquariuma.

Novi stanari akvarija u Puli su tzv. bamboo morski psi koji su stigli iz bečkog akvarija. Dobili su ih pet, a već će dobiti i bebice tih morskih pasa jer je udvaranje mužjaka ženkama uspjelo krajem prosinca. A veliku dobrodošlicu novim stanarima poželjeli su stari stanari akvarija koji su jednako atraktivni.

U Aquariumu imaju 17 živih periski, od kojih je 15 malih. Morali su ih uzeti iz mora jer ih napada bakterija i prijeti im izumiranje. Velika atrakcija je i raža Srećko koja je osvojila srca svojim osmijehom. Sad ima godinu i četiri mjeseca te je pravi frajer od 35 centimetra. Uz njih, u akvariju je još puno raznih morskih vrsta.

Najčitaniji članci