Obavijesti

News

Komentari 7

Novi detalji policijske akcije: Pala je ekipa narkobosa iz BiH

Novi detalji policijske akcije: Pala je ekipa narkobosa iz BiH

Policija sumnja da je na čelu skupine krijumčara Dino Muzaferović zvani Cezar iz Velike Kladuše, koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Rimu

VIDEO

Širom Hrvatske od jutra je uhićeno više ljudi u međunarodnoj policijskoj akciji kojoj je cilj razbijanje skupine koju se sumnjiči za krijumčarenje više od 100 kilograma kokaina i heroina, piše Jutarnji list. Skupinu sumnjiče i za šverc više od 100 kilograma hašiša te krijumčarenje oružja i eksploziva i likvidacije zaštićenih svjedoka.

Uhićenja se provode u nekoliko zemalja, među kojima su BiH, Belgija, Italija, Nizozemska te Slovenija i Njemačka. Osim Europola u akciju je uključena i američka DEA, a hrvatska policija koordinira akcijom.

Jutarnji navodi da su u tijeku pretrage desetaka stanova i poslovnih prostora u više regija, među ostalim u Zagrebu i Rijeci.

Kako piše Jutarnji, policija sumnja da je na čelu skupine krijumčara Dino Muzaferović zvani Cezar iz Velike Kladuše, koji se trenutno nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Rimu, nakon što je krajem prošle godine uhićen u Njemačkoj.

On se već od ranije nalazi na Interpolovoj tjeralici BiH gdje je sredinom 2021. osumnjičen u sklopu akcije "Escobar" za organizaciju velikih plantaža marihuane te krijumčarenje iste u zemlje EU-a. Nedugo nakon pokretanja akcije "Escobar", BiH tužiteljstvo je dobilo i svjedoka-pokajnika Eldina Ćerimovića koji je bio spreman svjedočiti protiv Muzaferovića i ostalih.

Međutim, u svibnju prošle godine Ćerimović je likvidiran u Velikoj Kladuši, a ubojice su mu dok je išao na posao prišle automobilom, te u njega ispucali nekoliko metaka, zatim ga pregazili automobilom.

Premda nitko formalno nije osumnjičen za njegovo ubojstvo, tužiteljstvo i BiH policija njegovu smrt dovode u vezu s predmetom protiv Muzaferovića.

U rujnu prošle godine na zagrebačkim Srednjacima u policijskoj akciji uhićen je i Edin Balić, jedan od Muzaferovićevih suoptuženika iz predmeta Escobar te navodno njegovog bliskoga suradnika. Kod Balića su pronađeni kokain, marihuana, heroin te skoro 2000 metaka, kao i detonator za eksploziv, a u tijeku je njegovo izručenje BiH.

- Dino Muzaferović je lišen slobode već više od pola godine i nalazi se u zatvoru u inozemstvu pa je nejasno kako će se održati optužbe da je on do jutros upravljao navodnom zločinačkom organizacijom - rekao je za Jutarnji odvjetnik Tihomir Mišić koji već zastupa Muzaferovića u jednom drugom postupku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke