Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi detalji užasa na Pagu: Evo zašto je kći (18) otišla od kuće

Otac i majka su oboje 2017. osuđeni zbog zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava. Ispostavilo se da je u trenutku kada je bacio djecu s prvog kata Josip Rođak bio pod uvjetnom kaznom

Foto: Privatna arhiva
102 komentara

Otac (54) s Paga koji je pokušao ubiti svoje četvero malodobne djece u rujnu 2017. godine nepravomoćno je osuđen na Općinskom sudu u Zadru na kaznu zatvora od jedne godine s rokom kušnje u trajanju od tri godine zbog kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece, te zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava.

Na istu kaznu zatvora osuđena je i njegova supruga, majka djece.

Presuda je u studenom 2017. postala pravomoćna što znači da je u trenutku kada je bacio djecu s prvog kata Josip Rođak bio pod uvjetnom osudom. 

SOCIJALNA RADNICA TVRDI: 'Starija kći je otišla, sama je to tražila radi odnosa s očuhom'

Djelo za koje je oca i majku osudio sudac Tomislav Šimić dogodilo se u razdoblju 2012. i 2013. godine kada je na traženje najstarije kćerke, iz prvog braka njene majke, Centar za socijalnu skrb izdvojio djevojku iz obitelji zbog konfliktnog odnosa s očuhom, ali i majkom.

Majka je od kćeri, danas 18-godišnjakinje, tražila da čuva svoju mlađe polusestre, na to je prisiljavala, a u tome je sudjelovao i očuh. Zbog tog psihičkog maltretiranja u obitelji su stvoreni nepodnošljivi odnosi te je najstarija djevojka tražila od Centra da je izdvoji iz obitelji što je nakon prijedlog socijalnih radnika i napravljeno.

Djevojka je preseljena u dječji dom u Splitu bez skrbnika, i danas ima samostalan život, a Centar je roditelje prijavio policiji za zanemarivanje i zlouporabu djetetovih prava.

DORH: Htio je ubiti djecu

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru objavilo je novo priopćenje o stravičnom slučaju.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 3. 2019.)

Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar zajedno sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvero djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata sa visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom", priopćili su iz DORH-a.

Možda vas zanima i ovo:
Message