Obavijesti

News

Komentari 29

Novi detalji užasnog ubojstva: Lana je imala hematom na oku

Novi detalji užasnog ubojstva: Lana je imala hematom na oku
1

Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrti, kazao je tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić

VIDEO

U rijeci Studenčici kod Ljubuškog u ponedjeljak je pronađeno beživotno tijelo 19-godišnje Lane Bijedić

Pokretanje videa...

01:29

Mediji su prvotno pisali kako se radi o praunuci Džemala Bijedića, ali obitelj je to demantirala, kazavši kako jesu u široj rodbinskoj vezi te da je Lana kćer Nine Bijedić, dekanice Fakulteta informacijskih tehnologija na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Javila se obitelj: 'Ubijena nije u rodu s Džemalom Bijedićem...'
Javila se obitelj: 'Ubijena nije u rodu s Džemalom Bijedićem...'

Njezin nestanak prijavljen je u nedjelju oko 17 sati nakon što se nije vratila u dogovoreno vrijeme, a prema kazivanju njezine majke koja je nestanak i prijavila policiji nije se vratila s kave na kojoj je bila s prijateljicom. Majci se na mobitel nije javljala. 

Lana je bila jedinica, a majka je, piše Dnevni avaz, u jako lošem stanju otkako je saznala za vijest o strašnoj smrti. Signal s Laninog mobitela, navodno je posljednji put lociran u Čapljini, a njezino tijelo je pronađeno dvadesetak kilometara dalje u plitkoj rijeci Studenčici, u mjestu Studenci kod Ljubuškog. Pronašao ga je ribar, koji ga je dovukao do obale, a potom pozvao Hitnu pomoć.

Studenčica nije duboka ni dugog toka pa se pretpostavlja kako je ubijena, a tijelo je potom bačeno u rijeku. Na to upućuju i na tijelu vidljive ozljede, poput hematoma na podlakticama i oku, ali više će se znati nakon nalaza obdukcije.

- Na tijelu djevojke uočljivi su tragovi noktiju, odnosno nasilja i borbe, tako da smo uvjereni da se radi o nasilnoj smrti, kazao je tužitelj Županijskog tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić, koji je potvrdio da je umrla nasilnom smrću te da zasad nema osumnjičenih.

Policija moli za pomoć

Iz MUP-a Zapadnohercegovačke županije mole građane da ukoliko imaju bilo kakva saznanja za ovaj događaj i osobu da jave najbližoj policijskoj postaji ili Upravi policije na telefonski broj 00387 39 830 808.

Lana se pripremala za odlazak na studij u Sarajevo. Upisala je International Burch University. Završila je Srednju građevinsku školu u Mostaru.

- Zapamtili smo je kao posebnu, inteligentnu, kreativnu i iskrenu djevojku, zainteresiranu za mnoge teme o kojima njeni vršnjaci često i ne razmišljaju. U našoj školi i u našim srcima ostavila je traga svojom osobnošću. Osvajala je nagrade na natjecanjima iz engleskog jezika i kulturnog naslijeđa, objavili su na Facebook stranice škole, izrazivši sućut obitelji.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...