Obavijesti

News

Komentari 68

Novi glasnogovornik Vlade bit će sin novinara Gorana Milića

Novi glasnogovornik Vlade bit će sin novinara Gorana Milića
3

Marko Milić bio je suradnik premijera Plenkovića u vrijeme kada je bio parlamentarac u Hrvatskoj i Bruxellesu. Nerijetko se moglo čuti da je tada bio Plenkovićeva desna ruka

VIDEO

Novi glasnogovornik Vlade bit će Marko Milić, i službeno je danas potvrđeno iz Banskih dvora. Odluka o njegovu imenovanju donesena je na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade. 

Ta je pozicija bila slobodna nakon odlaska dotadašnje glasnogovornice Sunčane Glavak u Sabor za zamjenu Darku Horvatu, koji je postao novi ministar gospodarstva. 

Milić, inače sin poznatog novinara Gorana Milića, bio je suradnik premijera Plenkovića u vrijeme kada je bio parlamentarac u Hrvatskoj i Bruxellesu. Mnogi su tvrdili da je tada bio Plenkovićeva desna ruka.

Učlanio se u HDZ s 18 godina

Učlanio se s 18 godina u HDZ, i to 2011., godine, u trenutku kad se znalo da ta stranka, obilježena aferama bivšeg šefa Ive Sanadera, silazi s vlasti.

- Nisam gledao nikakvu korist, u pitanju su bili svjetonazorski razlozi, a ne interesi. Tata se tada složio s mojom odlukom, iako je bilo nekih njegovih prijatelja kojima moj izbor nije bio jasan. No nije se protivio - ispričao je prije nekog vremena za Express Marko Milić.

Istaknuo je kako njegovo učlanjenje u stranku nema veze s Plenkovićem, kojega je upoznao kad je današnji šef HDZ-a postao saborski zastupnik tijekom mandata Kukuriku koalicije. Tad se prijavio za volontiranje u Hrvatskom saboru, a najviše mu je nekako odgovarao politički profil Andreja Plenkovića.  Naime, imao je iste interese poput svog šefa, upisao je Pravni fakultet, učio francuski jezik, a i odgovarala mu je politika koju je Plenković zastupao.

- Pitao sam ga tad bih li mogao volontirati za njega, a on je tad odabrao sedam-osam mladih, među kojima sam i ja bio, da mu pomažu u radu u Saboru. Zapravo s Andrejem surađujem od samih njegovih početaka i doista sam puno naučio. Vjerujte mi, Andrej gleda daleko u budućnost i od nas mladih želi stvoriti jednu generaciju novih političara, obrazovanih, iskusnih koji se jednog dana mogu baviti i europskom politikom. Uložio je nesebično u nas svoje znanje i trud jer jako polaže u mlade ljude - kazao je Milić dodajući da Plenković gaji veliko povjerenje u mlade, o kojima vodi iznimnu brigu jer želi da Hrvatska te HDZ u budućnosti imaju odgovorne i obrazovane političare. 

Tijesno surađivao s Plenkijem u Bruxellesu

Tako, primjerice, kao zastupnik u EU parlamentu je imao asistente u svim županijama, kojima je dana prilika da nauče posao.

- Nakon volontiranja u Hrvatskom saboru, odlučio je, kad je postao zastupnik u EU parlamentu, uzeti me za svog asistenta u Hrvatskoj. Tijesno smo surađivali kako tad, tako i sad, kad je postao šef HDZ-a - rekao je Milić, koji se ne voli isticati, ali sugovornici iz središnjice s Trga žrtava fašizma kažu da je zaista riječ o suradniku kojem Plenković najviše vjeruje te se često s njim i savjetuje. 

Milića nikada nisu zanimale funkcije u stranci nego je upijao iskustvo i znanje iz prve ruke. Plenković mu je znao davati odgovorne zadatke, poput pisanja i pripreme govora, organiziranja medijskih nastupa, a čak su i u suparničkoj stranci, SDP-u, oni koji se bave europskom politikom morali priznati da je Plenković najviše od svih zastupnika radio na odgoju mladih kako bi se jednog dana oni mogli odgovorno baviti politikom, kako na europskoj tako i na nacionalnoj razini.

Inače, prije samog Plenkovića, Goran Milić radio je na širenju znanja i odbacivanju predrasuda tijekom formativne dobi svog sina Marka. 

- Kad je tad radio putopise za HTV, ja sam dva-tri ljeta išao s njim. Tata je moja putovanja financirao o svom trošku, vjerujući da tako ulaže u mene. U dobi od dvanaest, trinaest godina vidio sam svijeta i zaista odbacio sve predrasude - rekao je Milić, koji će nakon pobjede HDZ-a na parlamentarnim izborima ostati uz Plenkovića.

Nije imao nikakvu funkciju, a sada se i to mijenja...

Priče da bi Milić mogao postati glasnogovornik Vlade podgrijavala je i činjenica da je on jedan od rijetkih Plenkovićevih savjetnika koji nije obnašao nikakvu funkciju ni u stranci ni u vladi.

Marijana Balić, Tena Mišetić, Miroslav Smetiško i Karlo Ressler bili su Plenkijevi savjetnici i ovih dana obnašaju odgovorne dužnosti. Karlo je sastavio novi statut HDZ-a, Marijana je zasjela u saborsku fotelju umjesto Ivana Penave, Tena je zamjenica predstojnika Plenkovićeva ureda, a Miroslav sjedi u Upravnom vijeću Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

A sada se našlo mjesto i za Milića...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa