Obavijesti

News

Komentari 351

Obezglavljeni muškarac bio je šef osumnjičenog napadača?

Obezglavljeni muškarac bio je šef osumnjičenog napadača?
15

Dvojica napadača uletjela su autom u tvornicu i raznijela nekoliko spremnika za plin. Jedinog, za sada, osumnjičenog policija je uhitila, radi se o Yassineu Salhiju (35)

VIDEO

Jednom je muškarcu odrubljena glava , a dvojica su  ozlijeđena u terorističkom napadu u Saint- Quentin-Fallavieru,  u Grenobleu.

Uhićen je osumnjičenik Yassine Salhi (35). Iako su strani mediji objavili kako je drugi napadač ubijen, ta informacija je sada opovrgnuta i kažu kako je jedini osumnjičenik uhićen. Policija je potvrdila da je Salhi bio pod nadzorom od 2006. zbog sumnje da je povezan s radikalnom salafističkom grupom. Nadzor su prekinuli 2008., javlja Guardian.

Kako piše AFP, uhićena je i Salhijeva supruga.

Salhi je prerušen u dostavljača, zajedno s pomagačem, autom uletio u američku tvornicu spremnika za plin Air Products. Detonirali su nekoliko eksplozivnih naprava. Policija istražuje jesu li žrtvi glavu odrubili  u samoj tvornici ili u blizini zgrade. Naime, tijelo je pronađeno 30 cm dalje od glave koja je bila obješena na ogradu kraj tvornice . Uz nju je bila poruka ispisana na arapskom pismu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obezglavljeni muškarac je bio šef napadača, potvrdile su francuske vlasti, prenosi Guardian .

Dauphiné Libéré javlja da je policija uhitila još jednog sumnjivca koji se vozio okolo tvornice  u automobilu marke Ford, netom prije napada. Uhićen je u svom domu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:10

Svi radnici tvornice su evakuirani i na sigurnom. U stanju šoka su.

Francuski premijer Manuel Valls kazao da je podignuta razina sigurnost na brojnim 'osjetljivim lokacijama'. Ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve stigao je na mjesto napada.

REUTERS/PIXSELL

Hollande: Ne smijemo dozvoliti da se dijelimo

Francuski predsjednik Francois Hollande u izjavi, koju je dao u Bruxellesu, rekao je kako su se u tvornicu dovezla dvojica napadača te je potvrdio da je pronađena glava na kojoj su bile ispisane poruke. Dodao je da je dvoje ljudi ozlijeđeno te da su napadači pokušali raznijeti cijelu tvornicu.

- Svi europski vođe koji su bili na summitu izrazili su svoju solidarnost i žaljenje zbog napada. Osjećaji su vrlo jaki, ali ne smijemo si dozvoliti da se dijelimo - rekao je Hollande i potvrdio da odmah odlazi natrag u Paris.

REUTERS/PIXSELL

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 351
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.