Obavijesti

News

Komentari 175

Zagrepčane uznemirila tutnjava - izgleda da su ipak bili Migovi

Na aplikaciji EMSC prijavljeno je kao da se radi o potresu, ali nije potvrđeno, a nije se oglasila ni naša Seizmološka služba, tako je vjerojatno riječ o letačkoj vježbi

U Zagrebu i okolici se oko podneva osjetila tutnjava i trešnja. Još nije poznato radi li se o potresu ili probijanju zvučnog zida. MORH je najavio da će danas MIG-ovi imati vježbe.

Na aplikaciji EMSC prijavljeno je kao da se radi o potresu, međutim ostalo je samo na obavijesti da se osjetilo nešto kao potres, a nije se oglasila ni naša Seizmološka služba, tako da je najvjerojatnije ipak bilo probijanje zvučnog zida.

Još čekamo podatke, ali i eventualnu objavu MORH-a je li bilo probijanja zvučnog zida.

- Bilo je kratko, ali jako, cijela kuća se zatresla - javlja čitatelj iz Novog Zagreba.

Podsjetimo, sinoć oko 23.15 jaki potres zatresao je Zagreb i okolicu, bio je jačine 3,1 po Richteru, a epicentar je bio u Markuševcu.

Ministarstvo obrane priopćilo je da će avioni letjeti na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije na visini od 1000 do 10.000 metara.

Letovi će se provoditi uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera, a može se očekivati probijanje zvučnog zida, objavio je MORH u utorak.