Novi skandal u Crkvi: Budući svećenik htio seks s dječakom | 24sata
Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Novi skandal u Crkvi: Budući svećenik htio seks s dječakom

Katolički sjemeništarac je dogovarao intimni susret s 14-godišnjim dječakom te mu je slao svoje obnažene fotografije. Na kraju ga je uživo dočekala ekipa koja hvata pedofile

Foto: Facebook
58 komentara

Novi skandal pedofilije povezan s Katoličkom crkvom potresa Veliku Britaniju. Prema dostupnim informacijama koje je objavio Metro, sjemeništarac James Leigh bio je uvjeren da razgovara s maloljetnim, 14-godišnjim dječakom putem aplikacije Grindr, a zapravo je cijelo vrijeme bio u kontaktu s članovima grupe "Guardians of the North" koji se, kako bi uhvatili pedofile, predstavljaju kao maloljetne osobe.

"Čuvari sjevera" tako su s Leighom komunicirali preko aplikacije Grindr koju uglavnom koriste muškarci homoseksualne ili biseksualne orijentacije kako bi pronašli srodne duše.

Nakon što su kreirali lažni profil 14-godišnjeg dječaka, krenuli su u razgovor s Leighom koji je bio uvjeren da će se naći s maloljetnim dječakom. Umjesto susreta s dječakom, Leigh je uhićen.

Foto: Facebook

Nakon što je od strane ekipe uhvaćen na djelu, Leigh je poricao kako je na sastanak došao radi intimnog odnosa s dječakom. Kada je primijetio da se nalazi u bezizlaznoj situaciji, počeo je brisati poruke s dječakom, no ubrzo mu je oduzet mobitel.

Voli mokre i znojne tinejdžere

Na upit zašto i kako je moguće da je fasciniran s djecom, Leigh je kazao kako ga ne zanimaju djeca, a u paničnom ispadu viknuo je "Dragi Bože!"

Prije susreta, dok su komunicirali preko spomenute aplikacije, Leigh je izmišljenom malodobnom dječaku slao svoje intimne fotografije. U jednoj od poruka napisao je i kako se tušira, kao i da voli "mokre i znojne tinejdžere".

Osuđen na godinu dana zatvora

U sklopu obuke za svećenika, na kraju se ustanovilo kako Leigh u Newcastleu živi s kolegom, katoličkim svećenikom, a na sudu je priznao krivnju za pokušaj organizacije sastanka s maloljetnikom, kao i razvijanje veze s njim u svrhu seksualnog odnosa.

Na koncu Leigh je upisan u registar pedofila i nalazi se na odsluženju jednogodišnje zatvorske kazne.

Možda vas zanima i ovo:
Message