Obavijesti

News

Komentari 53

Novi slučaj: Profesor s lažnom diplomom predavao 17 godina

Novi slučaj: Profesor s lažnom diplomom predavao 17 godina
1

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru, nakon odluke školskog odbora, uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila i Medicinska škola

VIDEO

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otkriven je novi slučaj lažne diplome, 11. po redu. Riječ je o profesoru koji je 17 godina predavao u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj. Navodno je imao krivotvorenu diplomu latinskog jezika i povijesti s fakulteta u Grazu, piše Bjelovar live.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru, nakon odluke školskog odbora, uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila i Medicinska škola, potvrdila je ravnateljica Biljane Balenović.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako je u tijeku provjera informacija s nadležnim institucijama te da će izaći u javnost kad dobiju sve podatke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak naložila provjere diploma u osnovnim i srednjim školama nakon slučaja državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Spasio učenika od batina

Istog je bjelovarskog profesora 2011. godine cijela Hrvatska slavila kao heroja jer je svog učenika spasio od napada skupine dječaka. 

- Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari, koji su prekinuli brutalni napad, govorio je profesor 2011.

Mladići su mu i dalje prijetili batinama, pa je intervenirala policija i odvela nasilnike.

- Bilo je kolega koji su mi rekli da sam se trebao praviti da ništa ne vidim i ne miješati se u dječji sukob. No tada bi 15-godišnjaka okrutno pretukli i ja jednostavno nisam mogao ostati po strani - zaključio je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1