Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
53 komentara

Novi slučaj: Profesor s lažnom diplomom predavao 17 godina

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru, nakon odluke školskog odbora, uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila i Medicinska škola

ugovor
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
53 komentara

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji otkriven je novi slučaj lažne diplome, 11. po redu. Riječ je o profesoru koji je 17 godina predavao u dvije srednje škole, Medicinskoj i Ekonomskoj i birotehničkoj. Navodno je imao krivotvorenu diplomu latinskog jezika i povijesti s fakulteta u Grazu, piše Bjelovar live.

Vojislav Kranželić, ravnatelj Ekonomske i birotehničke škole, izjavio je da je lažnom profesoru, nakon odluke školskog odbora, uručen izvanredan otkaz. Isto je učinila i Medicinska škola, potvrdila je ravnateljica Biljane Balenović.

U Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru potvrdili su da je Medicinska škola podnijela kaznenu prijavu zbog kaznenog djela krivotvorenja isprave.

U Ministarstvu obrazovanja kažu kako je u tijeku provjera informacija s nadležnim institucijama te da će izaći u javnost kad dobiju sve podatke.

Podsjetimo, ministrica Blaženka Divjak naložila provjere diploma u osnovnim i srednjim školama nakon slučaja državne službenice s lažnom diplomom u Ministarstvu znanosti i obrazovanja.

Spasio učenika od batina

Istog je bjelovarskog profesora 2011. godine cijela Hrvatska slavila kao heroja jer je svog učenika spasio od napada skupine dječaka. 

- Viknuo sam im da prestanu. Predvođeni mladićem koji je već završio srednju školu uz psovke su krenuli prema meni. Rukom sam odgurnuo jednog od njih i tada su me zasuli bujicom udaraca. Držali su me za ruke i tukli po glavi i tijelu. Branio sam se dok nisu došli ravnateljica i domari, koji su prekinuli brutalni napad, govorio je profesor 2011.

Mladići su mu i dalje prijetili batinama, pa je intervenirala policija i odvela nasilnike.

- Bilo je kolega koji su mi rekli da sam se trebao praviti da ništa ne vidim i ne miješati se u dječji sukob. No tada bi 15-godišnjaka okrutno pretukli i ja jednostavno nisam mogao ostati po strani - zaključio je.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message