Obavijesti

News

Komentari 0

Novim Kolektivnim ugovorom HT-a i sindikata mjesečna primanja rastu za 1.000 kn

Novim Kolektivnim ugovorom HT-a i sindikata mjesečna primanja rastu za 1.000 kn

Uprava Hrvatskog telekoma (HT), Hrvatski sindikat telekomunikacija i Republički sindikat radnika u srijedu su potpisali novi Kolektivni ugovor za razdoblje od 1. listopada 2022. do 31. prosinca 2023.

VIDEO

On uz ostalo osigurava i povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika HT za 1.000 kuna neto mjesečno.

Izvijestivši u srijedu nakon potpisivanja o novom Kolektivnom, iz HT-a dodaju da su time "potvrdili status najpoželjnijeg poslodavca u telekomunikacijskoj industriji osiguravajući svojim zaposlenicima najvišu razinu socijalnih i materijalnih prava".

Od detalja iz novog Kolektivnog ugovora, iz HT-a izdvajaju i da zaposleni uz cjeloviti karijerni put, koji je od uvođenja omogućio napredovanje njih više od tisuću u svim dijelovima kompanije, imaju i zajamčena prava, poput regresa i božićnice, pomoć rodiljama za drugih šest mjeseci rodiljinog dopusta u iznosu od 1.200 kuna mjesečno te pomoć za rođenje i/ili posvojenje djeteta od 10.000 kuna.

Mogu računati i na dar za djecu zaposlenika koja imaju poteškoće u razvoju u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar djeci samohranog roditelja kao i djeci zaposlenika iz obitelji s četvero i više djece u iznosu od 3.000 kuna bruto godišnje te dar za djecu do 15 godina starosti koji će u 2023. godini iznositi 1.000 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Kroz novi Kolektivni ugovor HT će, koristeći uz ostalo i mjere hrvatske vlade, osigurati povećanje prosječnih primanja svakog zaposlenika za 1.000 kuna neto mjesečno", ističu iz HT-a, uz objašnjenje da takav pristup ima bitnu socijalnu komponentu koja zaposlenima s najnižim neto plaćama, a koji su najviše pogođeni inflacijom, osigurava najveća prosječna povećanja primanja.

Poručujući da su njihovi zaposleni u središtu svih uspjeha, predsjednik uprave HT-a Kostas Nebis naglašava i da su ulaganja u zaposlenike i njihov razvoj preduvjet rasta HT-a, ali i ostvarenja nacionalnih digitalizacijskih ciljeva.

"Kolektivni ugovor, sa značajnim materijalnim pravima i socijalnim dodacima, predstavlja naš odgovor na izazove inflacije s kojima se svi zaposlenici danas suočavaju, pri čemu su donesene mjere Vlade pozitivno pridonijele rastu neto primanja zaposlenika", ocijenio je Nebis.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina