Obavijesti

News

Komentari 51

Novinarka 24sata iz Italije: Najavili su blokadu Ligurije

Novinarka 24sata iz Italije: Najavili su blokadu Ligurije

Novinarka 24sata s putovanja u Italiji javlja da je u Genovi sve normalno i bez panike, ali preko vijesti slušaju o blokadi u regiji Ligurija gdje će otkazati sve koncerte, škole i druga društvena događanja

VIDEO

Osmogodišnja djevojčica, koja je imala respiratorne simptome nakon povrata s puta u Padovu, ipak nema koronavirus, a i nalazi njene mame pokazali su da ga nema ni ona. Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je jače kontrole putnika koji pristižu iz Italije u kojoj je do sat umrlo troje, a oboljelo je 149 ljudi. Pojedini sjeverni dijelovi Italije pod blokadom su i zavladala je panika, ali ne i u Genovi.

U Genovi je u subotu bila novinarka 24sata Ana Dasović, koja kaže da u tom gradu sve teče po uobičajenoj rutini.

 - Ovdje nema uopće nikakve panike. Trgovine su cijeli dan radile prema uobičajenom nedjeljnom radnom vremenu, stanovnici i turisti normalno šetaju gradom i nitko ne nosi maske niti kakvu drugu zaštitu zbog koronavirusa. Sve je opušteno i sasvim uobičajeno - govori novinarka Ana Dasović koja je na turističkom putovanju. Primijetila je, doduše, da skoro nema turističkih grupa iz azijskih zemalja. 

- U sklopu putovanja bili smo i u Monte Carlo, Nica, Cannesu na Azurnoj obali u Francuskoj. Ni tamo nije bilo azijskih turista, sreli smo samo jednu omanju grupu - govori nam kolegica. Ipak, kaže da pomno prate najnovije informacije pa je danas tijekom večeri bila izvanredna konferencija za novinare na kojoj su rekli kako se na području regije Ligurija doslovno blokira sav društveni život.

- Javili su kako se do 1. ožujka zatvaraju svi fakulteti, škole, otkazuju koncerti, kazališne predstave, kino dvorane. Čuli smo kako se zatvaraju i crkve. Osjeti se kako je na sjeveru stanje ozbiljnije i da vlada zabrinutost, a preko medija se šalju upute o klasičnoj higijeni i kako spriječiti širenje zaraze - kaže Ana Dasović. Tijekom nedjelje u Italiji su sve turističke atrakcije još bile otvorene, ali od ponedjeljka sve se zatvara.

- Također, u Francuskoj još nema nikakvih zabrana, ali bi u ovome dijelu moglo biti jer su sve te rute povezane. Naša turistička agencija do večeras nije dobila upute od ministarstva zdravstva kako se ponašati. Ali s obzirom na informaciju kako će se na hrvatskim granicama ozbiljnije kontrolirati zdravstveno stanje putnika očekujemo da će nas možda zaustaviti pri povratku kući i provjeravati naše zdravstveno stanje - kaže naša novinarka. Njena turistička grupa vraća se u Hrvatsku preko Rijeke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa