News

Komentari 10

Novo čudesno spašavanje u Turskoj: 23 dana nakon potresa iz ruševina su spasili haskija

Novo čudesno spašavanje u Turskoj: 23 dana nakon potresa iz ruševina su spasili haskija

Mladi haski po imenu Alex, nije gubio nadu. Vlasnik psa čuo je njegovo disanje i pozvao u pomoć spasilački tim. Alexa su izvukli bez ozljeda i prebacili u bolnicu kako bi se oporavio

Spasilački tim u Antiohiji pronašao je živog psa ispod ruševina, 23 dana nakon razornih potresa, u kojima je dosad poginulo više od 50.000 ljudi.

Vlasnik psa, Murat Arici, u utorak je među ruševinama zgrade čuo svog psa Alexa i odmah pozvao u pomoć spasilačke službe. Spasilačkim timovima trebalo je oko dva sata da iz ruševina izvuku psa, a Turci pišu da se radi o sibirskom haskiju.

Osman Polat, volonter iz turske organizacije za prava životinja HAYTAP, pomogao je u spašavanju psa te rekao da je u dobrom stanju iako je dosta izgubio na težini. 

- Prostor je bio jako malen, a pas je imao rupu kroz koju je jedva mogao provući njušku kako bi mogao disati - rekao je Polat.

Psa su nakona spašavanja odveli u veterinarsku bolnicu u Hatayu, gdje mu je pružena pomoć.

Jug Turske i dijelovi Sirije uništeni su u potresima početkom veljače u kojima je poginulo više od 51.000 ljudi, a još je 120.000 ozlijeđenih. Materijalne štete su ogromne, a dok spasilački timovi čiste ruševine, očekuje se da će broj poginulih još porasti

Najčitaniji članci