Obavijesti

News

Komentari 17

Novosel: Ne trebaju nam šrot radnici iz egzotičnih zemalja

Novosel: Ne trebaju nam šrot radnici iz egzotičnih zemalja
1

" Tražimo daminimalna plaća bude najmanje 50 posto prosječne plaće, previše radnika u Hrvatskoj radi za minimalnu plaću, idemo se baviti sadašnjošću i budućnošću, pustimo prošlost"

VIDEO

Nema pravo niti jedan poslodavac u Hrvatskoj, neovisno u kojem sektoru, reći da nema prostora za povećanje plaća, ima prostora i mora ga biti, jer ako ga neće biti u Hrvatskoj neće biti naših radnika i uvozit ćemo šrot radnike. Nama šrot radnici iz egzotičnih zemalja ne trebaju, trebaju nam hrvatski radnici koji će svoje vrijednosti ostvarivati u Hrvatskoj, a ne u nekim drugim zemljama, izjavio je u na tiskovnoj konferenciji u srijedu u Slavonskom Brodu Mladen Novosel, predsjednik Saveza samostalnih sindikata Hrvatske. 

Dodao je kako je u Hrvatskoj popularno govoriti o problemima, baviti se populizmom i demagogijom i brojanjem koliko radnika napušta Hrvatsku u potrazi za poslom u inozemstvu. 

- Za razliku od toga, mi ne želimo brojati koliko dnevno, tjedno i mjesečno ljudi odlazi iz Hrvatske zbog malih plaća, zbog toga što se u nekoj drugoj zemlji bolje i više cijeni radnika, nego želimo da se u Hrvatskoj stanje promijeni. Prije pet godina pokrenuli smo kampanju u Hrvatskoj zbog neisplate plaća, tražili smo da se pritisnu oni poslodavci koji radnike tjeraju da rade bez plaće, pa i danas u Hrvatskoj još je uvijek previše radnika, 8 do 10.000, koji rade a ne primaju plaću navrijeme. Nećemo stati sa kampanjom dok ijedan radnik radi a ne prima plaću. Nema pravo niti jedan poslodavac u Hrvatskoj, neovisno u kojem sektoru, reći da nema prostora za povećanje plaća, ima prostora i mora ga biti, istaknuo je u srijedu u podne u Slavonskom Brodu na konferenciji za novinare predsjednik SSSH Mladen Novosel. 

Novosel je dodao da će se sindikati solidarno udruživati u oblicima štrajkova solidarnosti gdje god treba za povećanje plaća radnicima kroz kolektivne ugovore, zakonski mehanizmi za to postoje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-Pozivamo s tim u vezi i ostale sindikate kojih ima puno u Hrvatskoj da se više angažiraju za kolektivne pregovore za povećanje minimalne plaće. Tražimo da u Hrvatskoj minimalna plaća bude najmanje 50 posto prosječne plaće, previše radnika u Hrvatskoj radi za minimalnu plaću, idemo se baviti sadašnjošću i budućnošću, pustimo prošlost - kazao je Novosel na presici, upriličenoj u sklopu priprema SSSH-a za veliko prosvjedno okupljanje više tisuća radnika i sindikalaca iz cijele Hrvatske na obilježavanje 1.svibnja u Slavonskom Brodu. Bit će organizirani i posebni autobusi i vlakovi, cilj prosvjednog okupljanja je daljnjem uništavanju hrvatskog radništva, posebice u Slavoniji, konačno stati na kraj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda