Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

Nožem ubio bika: 'Oštricu punu krvi obrisao je licem životinje...'

Matador je snimljen kako brutalno nožem ubija bika. Sve se odvijalo u Bilbau u Španjolskoj, a PETA je pokrenula i peticiju sa zahtjevom da se zabrani krvavi sport

Foto: PETA
6 komentara

Udruga za zaštitu životinja PETA objavila je ovaj tjedan uznemirujuć video u kojem matador više puta ubada bika u glavu. PETA ovom snimkom želi ukazati na strahote brutalnog sporta iz Španjolske. 

Matador je snimljen kako nožem ubija bika dok životinja vrišti u agoniji njezinog probadanja lubanje. Sve se odvijalo u Bilbau u Španjolskoj, a PETA je pokrenula i peticiju sa zahtjevom da se zabrani krvavi sport. 

KOD OTOČCA Napad u Lici: Ozlijedio domaće životinje, tri konja su uginula

Video brutalnog ubijanja objavljen je od strane udruge uz peticiju u kojoj se pozivaju na zabranu groznog sporta. Aktivisti su pisali i španjolskom premijeru Pedru Sanchezu koji ponovno izabran na općim izborima prošlog tjedna, tražeći od njega da napravi korak unaprijed i zabrani borbu s bikovima.

Nemilosrdni matador je koristio mali nož za ubijanje bika, a na kraju je oštricu punu krvi obrisao licem životinje. Snimku brutalnog ubijanja možete pogledati ovdje.

Prestrašeni bikovi prethodno su šokirani električnim palicama

- Svake godine tisuće bikova podnose krvavu smrt u bikovima širom Španjolske - rekao je glasnogovornik udruge. 

Ovakve smrti bikova su spore i mučne. Muškarci pješice i na konjima tjeraju bikove udarajući ih u leđa kopljima i bodljikavim palicama prije nego što su izbodene mačem ili bodežom. 

PRAVI JUNAK Volonter se odjeva u Batmana i spašava napuštene životinje

Na godišnjem trčanju bikova u Pamploni, prestrašeni bikovi prethodno su šokirani električnim palicama kako bi ih natjerali na ulice. Na ulicama ih zatim dočeka glasna i nasilna publika. Bikovi tijekom tog događaja često klize i zabijaju se u zidove što kasnije rezultira slomljenim kostima i drugim ozljedama. Mnogi turisti koji pronalaze ovakvu zanimaciju atraktivnom nisu svjesni što zapravo bikovi proživljavaju. 

- Vrijeme je da španjolska vlada pojača i zaštiti životinje - izjavila je PETA. S tim se slaže i 80 posto Španjolaca koji se protivi ovakvom surovom događaju. 

Članovi udruge mole da vlada posluša glasove ljudi u Španjolskoj i širom svijeta i zabrani borbu s bikovima kao i godišnje trčanje. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message