Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

'O ovome smo glasovali još u subotu, nećemo danas iznova'

Britanski parlament izglasao je u subotu amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o Brexitu što ga je Boris Johnson sklopio u četvrtak s EU-om

Brexit
Foto: House of Commons/Press Association/PIXSELL
0 komentara

Predsjednik britanskog parlamenta John Bercow rekao je vladi u ponedjeljak da ne može danas staviti na glasanje sporazum o Brexitu što ga je dogovorio Boris Johnson jer bi to značilo zastupnicima dvaput postaviti isto pitanje.

Britanski parlament izglasao je u subotu amandman zastupnika Olivera Letwina kojim odgađa glasanje o sporazumu o Brexitu što ga je Boris Johnson sklopio u četvrtak s EU-om i zbog čega je Johnson morao poslati pismo Europskoj uniji kojom je zatražio odgodu Brexita predviđenog 31. listopada. 

Conservative Party annual conference in Manchester NEIZVJESNO Ako V. Britanija ne potvrdi sporazum, Brexit tek u veljači?

Premijer je zato pokušao u ponedjeljak ponovno pogurati svoj sporazum o Brexitu na glasanje u parlamentu, no Bercow je zaključio da se nisu promijenile ni okolnosti ni sadržaj prijedloga.

"Ukratko, današnji zahtjev sadržajno je jednak onome o kojem je donji dom glasao u subotu. Današnje okolnosti u biti su jednake onima u subotu", rekao je Bercow obraćajući se zastupnicima. 

"Stoga je moja odluka da se o prijedlogu danas neće raspravljati jer bi to bilo ponavljanje", zaključio je.

British Prime Minister Boris Johnson and European Commission President Jean-Claude Juncker leave after their meeting in Luxembourg KAOS U VELIKOJ BRITANIJI Johnson se ipak predomislio? Od EU traži još jednu odgodu

Bercow je također ustvrdio da time što je Johnson poslao pismo Europskoj uniji sa zahtjevom za odgodom Brexita nisu u bitnome promijenjene okolnosti zbog kojih bi na dnevni red parlamenta ponovno danas stavio glasanje o vladinu sporazumu o Brexitu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message