News

Komentari 27

O svemu su šutjeli: Austrija istražuje skijalište zbog korone

O svemu su šutjeli: Austrija istražuje skijalište zbog korone

Skijalište je Ischgl povezano sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama. Unatoč tome skijaške staze i barovi u tom zimovalištu ostali su otvoreni tjednima

Austrija istražuje bar u popularnom zimovalištu zbog toga što navodno nije prijavio slučaj zaraze koronavirusom, izvijestio je BBC.

Istraga je usredotočena na izvješća da se jedan od djelatnika bara u zimovalištu Ischgl u Tirolu razbolio od Covida-19.

To skijalište je povezano sa stotinama slučajeva zaraze u Austriji, Njemačkoj i skandinavskim zemljama. Unatoč tome skijaške staze i barovi u tom zimovalištu ostali su otvoreni tjednima.

U ponedjeljak je Austrija objavila da se broj zaraženih u jednom danu povećao za 19 posto na 3611.

Europa, gdje je zaraženo više od 100.000 ljudi, trenutno je žarište globalne pandemije koronavirusa, a Italija je najgore pogođena zemlja.

Ischgl, gradić od 1500 stanovnika u austrijskim Alpama, poznat je po noćnom životu i koncertima po završetku sezone skijanja.

Izvješća sugeriraju da se djelatnik Kitzlocha, jednog od popularnih barova, razbolio krajem veljače od Covida-19.

Posjetitelji iz Danske, Norveške, Njemačke, Austrije i Islanda su početkom ožujka po povratku kućama počeli biti pozitivni na testovima za koronavirus.

Vlade su taj gradić počele stavljati na popis rizičnih područja iako su lokalne vlasti umanjivale slučaj i potcjenjivale razloge za zabrinutosti. 

Kitzloch nije zatvoren do 10. ožujka a Ischgl je stavljen u karantenu 13. ožujka.

Gradonačelnik Ischgla Werner Kurz njemačkom listu Der Spiegel rekao da je zatvaranje "katastrofa" za gradić i ustvrdio da su "pravovremeno proveli sve propise".

Najčitaniji članci