Obavijesti

News

Komentari 1

O Uljaniku: 'Jedna ispravna odluka je restrukturiranje'

O Uljaniku: 'Jedna ispravna odluka je restrukturiranje'
1

Tvrdi i kako je Uljanik "tipičan primjer kako se Vlada odnosi prema svojoj imovini", trgovačkom društvu u kojem kroz vlasničku strukturu ima sve poluge upravljanja

VIDEO

Saborski zastupnik IDS-a Tulio Demetlika (IDS) u srijedu je, komentirajući razvoj situacije oko Uljanik grupe, poručio kako je jedina ispravna odluka ići u njeno restrukturiranje s novim strateškim partnerom.

Uljaniku treba dati šansu, a onima koji alternativu vide u stečaju poručujem da bi ta opcija koštala jednako kao i restrukturiranje, uz razliku da bi ugrozili egzistenciju nekoliko tisuća kućanstava i postupno ugasili cijelu brodograđevnu industriju, rekao je Demetlika na početku saborskog zasjedanja.

'Restrukturiranja Uljanika može koštati i do 1,4 mlrd. €'
'Restrukturiranja Uljanika može koštati i do 1,4 mlrd. €'

Vladu je prozvao da "neprestano" odgađa donošenje odluke o Uljaniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neshvatljivo je da već više od pola godine odugovlači s mogućim rješenjima, jer Vlada je najveći pojedinačni vlasnik tvrtke koju nije kontrolirala i kojoj je izdavala jamstva bez da je ikad zatražila na uvid poslovne knjige Ne samo da nisu nadzirali upravu, nego kad smo upozoravali da se nešto događa, nitko mjesecima nije reagirao, izjavio je IDS-ov zastupnik.

Tvrdi i kako je Uljanik "tipičan primjer kako se Vlada odnosi prema svojoj imovini", trgovačkom društvu u kojem kroz vlasničku strukturu ima sve poluge upravljanja.

Milijan Brkić: 'U slučaju Uljanik država je dala previše jamstva'
Milijan Brkić: 'U slučaju Uljanik država je dala previše jamstva'

Ako je Vladi teško donijeti tu odluku, pozivam predsjedavajućeg da u dnevni red uvrsti pitanje treba li u Hrvatskoj ubiti brodogradnju, preporučio je Demetlika.

Osvrnuo se na izjavu potpredsjednika Sabora Milijana Brkića (HDZ) kako je Uljanik jedan od obrazaca vladavine IDS-a u Istri. Istra ima najnižu stopu nezaposlenosti, jedna je regija u koju se više useljava, nego iseljava, dok je obrazac HDZ-a pridonio da su županije gdje je na vlasti, najnerazvijenije, s velikim egzodusom stanovništva. Kopirajte istarski model upravljanja, poručio je IDS-ov zastupnik.

Hrg: Nitko nije kriv!

Drugačiji pogled na situaciju u Uljaniku ima Branko Hrg (HDS, HSLS, HDSSB).

Volio bih vidjeti one koji su preko 15 milijardi kuna negdje "zdimili", a da nitko ne odgovara, nitko nije kriv, a danas traži da država daje novce. Mislim da je vrijeme da se kaže dosta i da više tako ne može, poručio je Hrg.

I Davor Bernardić (SDP) proziva Vladu da nečinjenje u slučaju Uljanika.

Odlučujući dani: Spas Uljanika tražit će 'rescue aid' kreditom
Odlučujući dani: Spas Uljanika tražit će   'rescue aid' kreditom

“Ova Vlada dvije godine ima sva izvješća na stolu, dvije godine znaju za sve probleme, a dvije godine ne reagiraju, ne poduzimaju ništa”, izjavio je Bernardić, upozoravajući kako traje agonija radnika i njihove obitelji.

Objasnio je i zašto je Uljanik došao u probleme: zbog lošeg planiranja, loše kontrole državnih jamstava, loših revizija kojima se prikrivalo stvarno stanje.

DORH je prije pola godine “upao” u Uljanik kako bi utvrdio nepravilnosti, no do danas ništa od njega nismo čuli, rekao je Bernardić, prozivajući glavnog državnog odvjetnika koji je "izabran od HDZ" da ne postupa ni po drugim, brojnim aferama HDZ-a. Zbog svega građani gube povjerenje u institucije države, u zadnje dvije godine iz Hrvatske je otišlo preko 130 tisuća ljudi, dok u zemlji cvjetaju nepotizam, HDZ ide iz afere u aferu, stječe se dojam da je glavni državni odvjetnik otišao na godišnji odmor, ustvrdio je predsjednik SDP-a.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji