Obavijesti

News

Komentari 22

Obama poručio: Gadafi mora odmah odstupiti i otići iz Libije

Obama poručio: Gadafi mora odmah odstupiti i  otići iz Libije
5

Obama je rekao kako je libijski vođa izgubio svaki legitimitet i mora otići iz zemlje. Gadafijevi pristaše čuvaju naftna postrojenja dok sud u Haagu planira istragu

VIDEO

Američki predsjednik Obama u četvrtak je rekao da će vojnim avionom pomoći maknuti izbjeglice s libijske granice te pozvao Moamera Gadafija da odmah odstupi i prekine nasilje nad narodom, javlja Reuters

- Šaljemo jasnu poruku: Nasilje mora prestati. Moamer Gadafi je izgubio sav legitimitet i mora otići - rekao je Obama na konferenciji na kojoj je bio i meksički predsjednik Felipe Calderon. 

Libijskom vođi je je već prije poručio da napusti zemlju u pisanoj izjavi za medije, no u četvrtak je prvi puta javno izrekao istu poruku. 

- Ljudi oko njega moraju shvatiti da pratimo nasilje nad nevinim civilima i da će i oni za to odgovarati - istaknuo je Obama. 

Međunarodni sud u Haagu istražit će libijskog vođu i njegove najbliže suradnike zbog zločina protiv čovječnosti. 

Gadafijevi protivnici odbili Chavezov plan pomirenja

Libijska vlada prihvatila je plan za pomirenje koji je predložio predsjednik Venezuele Hugo Chavez, javlja Fox News. Plan predviđa okupljanje komisije iz Latinske Amerike, Europe i Bliskog Istoka te razgovore Moamera Gadafija i predstavnika njegovih protivnika. Šef Nacionalnog savjeta Libije, koji je glavni protivnik Gadafijevog režima, je odbio bilo kakve razgovore s vođom. 

- Nitko nam o tome nije ništa rekao i nismo uopće zainteresirani. Nikada s njime nećemo pregovarati - rekao je za Guardian glasnogovornik predstavnika libijskog otpora, Abdul Hafif Goga. 

Gadafijeva vojska čuva naftna postrojenja

Pristaše Momara Gadafija rasporedile su se oko najvažnijih naftnih postrojenja u Libiji nedaleko grada Brege, piše AP. Svjedoci kažu kako su libijske snage tijekom četvrtka na grad bacile nekoliko bombi, no nije poznato koji im je bio cilj. Nagađa se da su gađali pistu koja je u vlasništvu velike mediteranske naftne kompanije. Nema podataka o stradalima. 

Gadafijevi pristaše nakon napada su se povukli prema naftnom postrojenju u Ras Lanoufu koju su zauzeli dan ranije. 



Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa