Obavijesti

News

Komentari 48

Obamina Zvijer zapela: Bomba joj ne može ništa, ograda da

Obamina Zvijer zapela: Bomba joj ne može ništa, ograda da
7

Obama je stigao u Irsku u limuzini kojoj bi bomba samo malo skinula boju. Auto u kojem su ljudi zaštićeni u svim opasnim situacijama zapeo je na izlazu iz dvorišta

VIDEO

Američki predsjednik Barack Obama i supruga Michele sletjeli su u ponedjeljak u Dublin. A s njima šest liječnika, šefova, 200 tajnih agenata... i Zvijer. Pravo ime mu je General Motors Cadillac. Obamina limuzina nadimak je dobila zbog iznimne sigurnosti za putnike. Vozača su trenirali agenti američke tajne službe kako bi mogao izvesti kaskaderske manevre. Predsjednik uvijek sjedi na stražnjem sjedalu s desne strane...

No video koji je u ponedjeljak snimljen u Dublinu pokazuje da automobil i nije baš tako savršen. Zvijer je izlazila iz dvorišta veleposlanstva u Dublinu. Mnoštvo je počelo klicati dok se limuzina približavala izlazu, a onda se čuo jak udarac. Automobil je udario i zapeo. Okupljeni građani počeli su zviždati i smijati se. Uskoro je ispred veleposlanstva stiglo i drugo vozilo koje su tako parkirali da se ne može vidjeti što se dalje događa s limuzinom. Barack Obama i supruga su prešli u drugo vozilo.  

Obama iz Dublina idu u London. Za ovaj posjet Europi poduzete su posebne mjere sigurnosti zbog ubojstva Osame bin Ladena, vođe al-Qa’ide.

Američki predsjednik i supruga spavat će u Buckinghamskoj palači, a u sobi su postavili posebne prozore otporne na bombe.    

Nekoliko podataka o Zvijeri...

Cijena: 8,5 milijuna kuna    

Dužina: 5,48 metara    

Visina: 180 centimetara    

Težina: 8 tona    

Motor: 6,5 litara, dizel    

Maks. brzina: 96,5 km/h    

Superspremnik i pjena za gorivo - Neprobojni metalni štitnik čuva spremnik. Uz njega su ugradili pjenu koja gasi gorivo u slučaju moguće eksplozije.

Tu je oprema za preživljavanje - U prtljažniku limuzine čuvaju boce s kisikom i vatrogasnu opremu u slučaju požara. Uvijek prvo spašavaju predsjednika.

Iz auta može voditi sve važne poslove - Satelitski telefon i izravna linija s potpredsjednikom SAD-a i Pentagonom omogućuju Obami da sve državničke poslove obavlja sa stražnjeg sjedišta.

Ako ništa ne pomogne, oružje je spremno - Termovizijske kamere i puške te suzavac sastavni su dio predsjedničke limuzine. Ondje čuvaju i vrećice njegove krvi u slučaju da je ranjen i treba transfuziju.

Gume ojačali kevlarom - Preko kevlara navukli su autogumu. U slučaju da se guma probuši, auto će moći nastaviti vožnju i izbjeći opasnost na cesti. Kotači su otporni na ubode.

Oklopljena vrata čuvaju od bombi - Vrata Zvijeri debela su 20,3 centimetra. Načinili su ih od neprobojnih materijala koji mogu izdržati čak i eksploziju bombe te zaštititi putnike i vozača.

Trenirali ga za vožnju - Vozača su školovali u tajnim službama kako bi mogao izvesti nevjerojatne vozačke manevre.

Prozore ne može probiti ni snajper ni magnum 44 - Prozori na Zvijeri uvijek su zatvoreni i zatamnjeni. Jedino vozač može spustiti prozor 7,5 centimetara kako bi platio cestarinu. Neprobojno staklo može izdržati snajperski hitac i Magnum 44.

Kombinacija metala je rezultirala čvrstoćom - Automobil su napravili od kombinacije željeza, aluminija, titana i keramike. Projektili mu mogu samo malo ogrebati boju.

Tajne službe uvijek znaju gdje je predsjednik - U kabinu vozača, uz uobičajenu upravljačku ploču, ugradili su najmodernije komunikacijske sustave i GPS sustav.

Kabinu za putnike su opremili luksuzom - Uz predsjednika u kabini ima mjesta za još četiri putnika. Samo predsjednik ima gumb za podizanje i spuštanje stakla između njega i vozača limuzine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature