News

Komentari 59

Grčka: Svi stariji od 60 moraju se cijepiti, inače kazna 100 eura

Grčka: Svi stariji od 60 moraju se cijepiti, inače kazna 100 eura

Vlasti su objavile da će naplaćivati kaznu od 100 eura svakom pojedincu od 60 i više godina koji se ne cijepi, i tako svaki mjesec. Mjera će se početi primjenjivati 16. siječnja

Grčka je utorak objavila da uvodi obvezno cijepljenje protiv covida-19 za osobe iznad 60 godina, što je drastičan korak u borbi te zemlje sa sve većim brojem zaraženih.

Vlasti su objavile da će naplaćivati kaznu od 100 eura svakom pojedincu od 60 i više godina koji se ne cijepi, i tako svaki mjesec. Mjera će se početi primjenjivati 16. siječnja.

Oko 63 posto od otprilike 11 milijuna stanovnika potpuno je cijepljeno, a zakazivanje termina cijepljenja ubrzalo se proteklih tjedana.

"Usmjeravamo naše napore na zaštitu naših sugrađana i zato će njihovo cijepljenje od sada biti obvezno", rekao je grčki premijer Kiriakos Micotakis na sjednici vlade.

"Grci iznad 60 godina koji se nisu cijepili moraju do 16. siječnja rezervirati termin za prvu dozu ili će se suočiti s kaznom od 100 eura svaki mjesec", dodao je Micotakis.

Grčka se ovaj mjesec bori s porastom zaraženih a dnevni bojevi novih slučajeva dosežu rekorde.

Grčka je od početka pandemije potvrdila 931.183 zaraze i 18.067 mrtvih.

Ta europska zemlja zabranila je u studenom necijepljenim osobama ulazak u zatvorene prostore, uključujući restorane, kina, muzeje i teretane.

Ne priznaje im negativan test na koronavirus.

 

Najčitaniji članci