News

Komentari 0

Obavili su primopredaja dužnosti u kancelarskom uredu

Obavili su primopredaja dužnosti u kancelarskom uredu

Nakon 16 godina na mjestu kancelarke, Angela Merkel se povlači iz politike. Ona za sada nije objavila kako će provoditi vrijeme nakon odlaska s funkcije

Novi njemački kancelar Olaf Scholz zahvalio se dosadašnjoj kancelarki Angeli Merkel prilikom primopredaje dužnosti u srijedu u kancelarskom uredu na onome što je učinila za Njemačku.

"Između nas je vladao visok stupanj povjerljive suradnje", rekao je Scholz koji je posljednje četiri godine obnašao funkciju ministra financija i vicekancelara.

On je dodao kako je Merkel obavila "fantastičan" posao tijekom 16 godina na kancelarskoj poziciji tijekom kojih je obilježila zemlju.

Scholz je najavio kako želi nastaviti tim stilom vladanja.

"Ja želim nastaviti s tom sjevernonjemačkom tradicijom koja je vladala ovdje posljednjih 16 godina. Tu se ništa neće promijeniti", rekao je Scholz koji, kao i Angela Merkel, dolazi sa sjevera Njemačke aludirajući na trezven i pragmatičan mentalitet koji se pripisuje žiteljima ovog dijela zemlje.

Angela Merkel je Scholzu, kojeg je Bundestag danas izabrao za kancelara, čestitala na izboru.

"Preuzmite ovu ustanovu i djelujte za dobrobit naše zemlje. Položaj kancelara je napeta, izazovna funkcija koja ispunjava i to je jedna od najljepših načina preuzimanja odgovornost za svoju zemlju", rekla je Merkel.

Ona je i kompletnoj socijaldemokratsko-zeleno-liberalnoj vladi Scholza zaželjela sreću u obavljanju svog posla.

Nakon 16 godina na mjestu kancelarke, Angela Merkel se povlači iz politike. Ona za sada nije objavila kako će provoditi vrijeme nakon odlaska s funkcije.

S položaja predsjednice Kršćansko-demokratske unije (CDU) Merkel se povukla u prosincu 2018.

Najčitaniji članci