Obavijesti

News

Komentari 258

'Antonijina majka samo želi da ju pokopa da joj može na grob'

'Antonijina majka samo želi da ju pokopa da joj može na grob'
21

Učenici srednje škole "Ivan Meštrović" koju je pohađala Antonia Bilić (17) zapalili su svijeće i otvorili knjigu žalosti gdje su upisivali posljednje pozdrave svojoj prijateljici

VIDEO

Obitelj Antonije Bilić njezinu je sudbinu saznala tek desetak minuta prije ostatka javnosti i to putem telefona.

Rezultati DNK analize bili su poznati  u 17.30 sati, a o svemu je odmah obaviještena tužiteljica u Karlovcu, te je pola sata kasnije tužiteljstvo obavijestilo o izvanrednoj konferenciji za medije koja je zakazana za 20 sati. 

Mediji su obavijestili o konferenciji pa je i obitelj Bilić već oko 18 sati znala da forenzičari znaju čije su posmrtne ostatke pronašli kod Josipdola. Ipak, odvjetnik obitelji Bilić, Vinko Ljubičić, rekao je da su obitelj nazvali tek u 19.45 sati. 

Kontaktirala ih je županijska državna odvjetnica Gordana Križanić, kako je sama rekla oko 19.50 sati, a rezultate je Antonijinoj sestri Ani prenio profesor Milovan Kubat, piše Večernji list.

DORH: Obitelj smo obavijestili čim smo doznali rezultate

Iz DORH-a tvrde da su obitelj o svemu obavijestili čim su doznali rezultate.

Objasnili su da je državna odvjetnica znala da su rezultati analize gotovi, ali ne i rezultat. Njega je doznala tek po dolasku vještaka u Karlovac koji su odmah po dolasku osobno kontaktirali obitelj Bilić i županijsku državnu odvjetnicu upoznali s rezultatima vještačenja. 

-  Kako prije dolaska vještaka i predaje nalaza i mišljenja nitko u državnom odvjetništvu nije znao rezultate provedenih vještačenja, tako nismo niti mogli obavijestiti obitelj. Naime, obavještavanje bilo koga, pa i obitelji, bez uvida u nalaz i mišljenje bilo bi krajnje neozbiljno i neodgovorno, posebno cijeneći traume kroz koje je prolazila obitelj Bilić - zaključili su u DORH-u.

Kubat: Običaj je da obitelj obavijestimo prije javnosti

Voditelj DNK laboratorija na zagrebačkom Zavodu za sudsku medicinu, Milovan Kubat, rekao je za Vijesti RTL-a kako je običaj laboratorija da se s informacijom kao što je ova u javnost ne izlazi dok se na obavijesti obitelj te da je on oko 19.50 sati razgovarao s Anom Bilić. Iako su analizom ustanovili da se radi o Antoniji Bilić, točan uzrok smrti još se ne zna. 

Antonijine posmrtne ostatke obitelji će predati idući tjedan, nakon čega će obitelj organizirati pogreb. 

Na pitanje mogu li ostatke nekako povezati s osuđenim Draganom Paravinjom rekao je da je cilj analize bio samo dokazati identitet.

Suđenje Paravinji moglo bi se ponoviti?

Odvjetnik obitelji Bilić tvrdi kako bi suđenje Draganu Paravinji moglo biti ponovljeno ako se ustvrdi da je Antonija ubijena na bilo koji drugi način osim davljenjem.

- Ako se takvo što dogodi, a to nije nemoguće, to bi predstavljalo bitnu povredu odredaba kaznenog postupka, odnosno netočno ili nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, te bi se suđenje moralo ponoviti. Dakako, držim da ta činjenica ni u kojem slučaju ne bi dovela do bilo kakve promjene u visini dosuđene kazne. Paravinja jest ubojica i to je sudskim postupkom utvrđeno, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Ljubičić, a prenosi Tportal.

Podsjetimo, policija je u njegovom kamionu našla tragove da je Antonije bila u vozilu. Paravinji nije pomoglo što je prethodno detaljno očistio kabinu, promijenio tepihe, a pokrivače spalio. Istražitelji su našli vrlo malo tragova krvi, nekoliko vlasi i slinu Antonije Bilić. Ipak, postavlja se pitanje, ako ju je zadavio, zašto je toliko detaljno čistio kabinu? 

Istražitelji zanemarili ključne činjenice?

Prije 17 mjeseci Dragan Paravinja je istražiteljima u Banja Luci priznao da je ubio maloljetnu djevojku. Iako je lagao da je tijelo bacio u jezero Brljan, rekao je da je odmah nakon ubojstva krenuo prema Ogulinu na istovar kamiona te da je na odmorištu kojem se ne može sjetiti imena u kontejner bacio torbu.

Istražitelji su odmah zaključili da je istina da je djevojku ubio, ali da je laž da je tijelo bacio u Brljan. Od 26. lipnja istražitelji su znali četiri važne činjenice, da se Antonijina mobitela riješio kod Modruša, da je tu bacio i torbu, da mu se na tom području tahograf ugasio na 22 minute, te da nije istina da je tijelo bacio u Brljan. 

Policija je prema tvrdnjama umirovljenih istražitelja trebala konkretnije provjeravati 22 minute kada se po tahografu kamionu gubi trag.

Podsjetimo, DORH je na konferenciji u četvrtak potvrdio da kosti pronađene kod Josipdola pripadaju Antoniji Bilić (17) koja je nestala u lipnju prošle godine i za čije je ubojstvo na 40 godina zatvora osuđen Dragan Paravinja (44).

'Draga Antonija, sigurna sam da ti je lijepo danas u Božjem krilu...'

Draga Antonija, sigurna sam da ti je lijepo danas u Božjem krilu, među anđelima jer i ti si jedan od njih.... Samo je to jedna u niza potresnih poruka koje od srca ispisuju školski kolege ubijene Antonije Bilić.

Nakon što je jučer potvrđeno da kosti pronađene pokraj odlagališta otpada nedaleko od Modruša pripadaju Antoniji, koja je posljednji put viđena živa 7. lipnja 2011. godine, u njezinoj školi zapaljene su svijeće i otvorena je knjiga žalosti.

- Poznavao sam je još od osnovne škole. Družili smo se, igrali. Bila je dobar prijatelj. Nije lako. Nadao sam se da je to istina, da je nađena, da ne ostane neriješeno - rekao je učenik Stipe za portal ŠibenikIN

'Majka samo želi da ju pokopa u miru'

Antonijina obitelj povukla se u intimu svog doma. Ravnatelj srednje škole Ivan Zeljko posjetio je ih je u petak zajedno s još nekim predstavnicima gradske uprave. Izrazili su im sućut i ponudili pomoć u organizaciji pogreba. 

Zeljko je kazao kako će Ana Bilić u ponedjeljak otići u Zagreb na sudsku medicinu i vidjeti detalje kako bi se mogao organizirati sprovod. Dodao je kako Antonijina majka samo želi da bude pokopana u miru, da joj može dolaziti na grob. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 258
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...