Obavijesti

News

Komentari 100

Obitelj uhićenog Čolovića: Čedo nije špijun, išao je brati grožđe

Obitelj uhićenog Čolovića: Čedo nije špijun, išao je brati grožđe
1

Čedo nema veze sa špijunažom. On svake godine ide u svoju kuću u Tepljuh. Sad je trebao doći zbog berbe grožđa. Netko mu želi napakostiti, tvrdi Čolovićeva sestrična

VIDEO

Obitelj Čede Čolovića (57), koji je uhićen u Beogradu zbog sumnje da je hrvatski špijun, tvrdi da Čedo nije obavještajac, javlja Alo.rs.

Čolovićeva obitelj, koja živi u Ugrinovcima, šokirana je informacijom o njegovom uhićenju. Kako kažu, Čedo je trebao otputovati u Hrvatsku, u rodno mjesto Tepljuh kod Drniša u Dalmaciji gdje ima kuću.

Njegova sestričina kaže da su ga danas čekali na ručku.

- Ne vjerujem u to što pričaju! Čedo nema veze sa špijunažom. On svake godine ide u svoju kuću u Tepljuh i obično tamo provede po mjesec dana. Sada je trebao doći zbog berbe grožđa. Vjerojatno mu je netko htio napakostiti, pa su sve izmislili - kaže sestričina Danijela za Alo.rs, dok Čolovićev šogor Milan Borković kaže da Čedu poznaje od 1974. godine.

- Znam ga više od 35 godina. Ranjen je u Hrvatskoj u rame i ovdje se liječio. On ovdje nije bio vojno lice i nema nikakvu funkciju u vojsci. Štoviše, Hrvati su ga čak nekoliko puta saslušavali zbog sudjelovanja u ratu - kaže Borković.

Podsjetimo, operativci beogradskog centra Bezbednosno informativne agencije (BIA) uhitili su u petak u okolici Beograda Čolovića, koji se sumnjiči da je špijun jedne hrvatske obavještajne službe. Osumnjičenom je određen 48-satni pritvor nakon čega će biti saslušan u nadležnom tužiteljstvu, koje će sukladno svojim ustavnim i zakonskim ovlastima, nastaviti postupak "vodeći računa o zaštiti vitalnih interesa Republike Srbije", objavljeno je.

U hrvatskom Ministarstvu vanjskih poslova je za Večernje novosti poručeno da će "službenim kanalima od srpskih vlasti tražiti podatke i detalje o cijelom slučaju". Također, kako navode Večernje novosti, u MVEP-u smatraju da nije isključena mogućnost "da se radi o nekoj predstavi", ali to nitko sa sigurnošću nije mogao potvrditi.

Blic: Čolović je ucijenjen, ili špijunaža ili optužnica

Blic, pak, navodi kako je Čolović umirovljeni časnik, te da je u ratu bio zapovjednik brigade koje je djelovala u Hrvatskoj.

- Osumnjičeni je prihvatio ponudu hrvatske obavještajne službe prema kojoj Hrvatska neće podići optužnicu za ratne zločine protiv njega, ako on špijunira za njih - kaže izvor Blica. 

Zasad se ne zna precizno od kada je Srbin sa dvojnim državljanstvom - srpskim i hrvatskim - počeo otplaćivati "svoj dug Hrvatima". 

Kako za "Blic" kaže izvor iz sigurnosnih struktura, to nije prvi otkriveni slučaj hrvatskog špijuna koji radi za tamošnju službu jer je ucijenjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 100
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...