Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Obitelj živi u kući od blata koja se počela i urušavati

Obitelj Grubec iz Potoka pokraj Popovače živi od 600 kuna dječjeg doplatka i od onoga što zasade u vrtu. Žive u kućici koja je sagrađena od gline

Marin Tironi
Foto: Marin Tironi
13 komentara

Katarina (16) i Kristijan (14) Grubec iz Potoka kraj Popovače ne maštaju poput svojih vršnjaka o skupoj odjeći i najnovijem mobitelu nego o kupaonici u kojoj bi se prvi put u životu mogli normalno okupati. Njihov otac Ivan Grubec (42) branitelj je Domovinskog rata i već godinama ne radi, a majka Marina (33) je kućanica. Prehranjuju se od 600 kuna dječjeg doplatka te od onoga što zasade u vrtu. Žive u kući Ivanova brata koja je sagrađena od gline te se počela urušavati. Nemaju vodu u kući pa kupaonicu nikada nisu uspjeli urediti. Peru se u lavoru, a koriste vodu iz bunara.
- Bunar ljeti presuši tako da tri mjeseca znamo biti bez vode. Spavamo u sobi u kojoj krov propušta pa, kad pada kiša, u sobu moram staviti lavor kako ne bi padala po nama - rekao je Ivan te dodao da je najveći problem što kuća nije njegova nego bratova, a on ih želi izbaciti na ulicu. Ako im želite pomoći, možete to učiniti na broj žiroračuna ERSTE banke 3205200906.
Iz Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti objasnili su kako Ivana Grubeca Ministarstvo ne može stambeno zbrinuti jer nema priznat status Hrvatskog ratnog vojnog invalida. Općini Popovača uputiti će pismo za pomoć oko stambenog zbrinjavanja obitelji. Napominje da su im poslali pomoć od 300 kuna i platili dug za struju od 2.433 kune.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message