News

Komentari 169

Objavili kad kreće cijepljenje djece: 'Roditelji nas već zovu'

Objavili kad kreće cijepljenje djece: 'Roditelji nas već zovu'

STIGLO CJEPIVO Cijepljenje bi najprije trebalo krenuti u Zagrebu i to već ove srijede, u školi Narodnog zdravlja - od 16 do 20 sati. Moći će se na istom mjestu cijepiti i u subotu

U Hrvatsku je u ponedjeljak stiglo 48.000 doza cjepiva protiv covida-19 za djecu od pet do 11 godina starosti, koje će idućih dana biti distribuirane po zavodima za javno zdravstvo.

Pogledajte video: Počinje cijepljenje djece

Iz HZJZ-a za HTV kažu kako očekuju da bi cijepljenje kroz ambulante trebalo krenuti do kraja tjedna, a sve će ići preko liječnika obiteljske medicine, kojima se zainteresirani roditelji trebaju javiti.

Cijepljenje će krenuti u Zagrebu, i to od srijede, u školi Narodnog zdravlja - od 16 do 20 sati.

Na istom mjestu moći će se cijepiti i u subotu.

Evo kome se preporučuje cijepljenje

Cijepljenje djece od 5 do 11 godina posebno se preporučuje za djecu s kroničnim bolestima te onu koja žive u kućanstvima s osobom oboljelom od kroničnih bolesti ili za djecu smještenu u kolektivnom smještaju.

Iz HZJZ-a su rekli kako zainteresirani roditelji već zovu tako da svakako očekuju dobar odaziv, a nova pošiljka Pfizera za djecu trebala bi stići u ožujku.

Preliminarne studije su pokazale da mladi odlično reagiraju i imaju dobar imunološki odgovor.

- Komplikacija cjepiva u toj dobnoj skupini nema - rekao je prof. Vladimir Mićović, ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije u emisiji Studio 4.

Najčitaniji članci