News

Komentari 17

Objavio snimku gdje urinira po zgradi HDZ-a u Bjelovaru, ljude vrijeđao zbog političkih stavova

Objavio snimku gdje urinira po zgradi HDZ-a u Bjelovaru, ljude vrijeđao zbog političkih stavova

Iz HDZ-a su u proteklih mjesec dana objavili više priopćenja o incidentnim napadima na stranačke prostorije gradske i županijske organizacije stranke u Bjelovaru

Bjelovarska policija će prekršajno prijaviti 27-godišnjaka koji je urinirao po zgradi HDZ-a u Bjelovaru, a tu snimka kojom vrijeđa građane različitog političko uvjerenje od njegovog, objavio je pod pseudonimom na društvenoj mreži, što su preuzeli razni medijski portali.

Bjelovarsko-bilogorska policijska uprava u priopćenju u utorak nije objavila ime političke stranke o kojoj je riječ.

Niz incidentnih napada na prostorije HDZ-a u Bjelovaru

No, iz HDZ-a su u proteklih mjesec dana objavili više priopćenja o incidentnim napadima na stranačke prostorije gradske i županijske organizacije stranke u Bjelovaru.

U studenom je zabilježeno uriniranje po zgradi stranke, a 12. prosinca je izvršena provalna krađa u stranačke prostorije. Tada je nepoznati počinitelj obio ulazna vrata i silom ušao u prostorije HDZ-a, provalio i vrata od tajništva stranke i isprevrtao ormare i ladice u kojima se čuva administrativna dokumentacija, naveo je tajnik ŽO HDZ-a Silvestar Štefović. Nekoliko danas kasnije, 15. prosinca, na zgradu stranke je bačena zapaljiva naprava i oštetila fasadu.

Namjeravao izazvati neprijateljsko okruženje 

PU bjelovarsko-bilogorska danas je priopćila da je bjelovarska policija dovršila kriminalističko istraživanje 'javno objavljene snimke uriniranja po zgradi jedne političke stranke u Bjelovaru, te pisanja različitih komentara putem društvenih mreža koje su javno objavljene na portalima raznih novinarskih kuća'.

- Utvrđeno je da je 27-godišnjak iz okolice Bjelovara, kao korisnik profila koji je registrirao pod pseudonimom na jednoj društvenoj mreži, 15. studenoga ove godine između 13,15 do 13,50 sati - s namjerom prouzročenja straha, te stvaranja neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja na temelju razlike u političkom uvjerenju - na javno dostupnim profilima nacionalnih i lokalnih novinarskih agencija objavljivao video snimku, na kojoj urinira po fasadi zgrade, u kojoj se nalaze poslovne prostorije jedne političke stranke u Bjelovaru. Objavio je i neprimjerene, uvredljive i ponižavajuće komentare, čime je povrijedio dostojanstvo građana koji imaju različito političko uvjerenje u odnosu na njegovo - navela je policija.

- Time je počinio prekršaj iz članka 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije. Protiv 27-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru - dodaje se u priopćenju PU bjelovarsko-bilogorske.

Najčitaniji članci