News

Komentari 78

Objavljena je snimka napada: Vozilo su raznijeli u sekundi!

Objavljena je snimka napada: Vozilo su raznijeli u sekundi!

Na snimci se vidi kako je jedan automobil pogođen iz zraka. Sulejmanijevo tijelo je navodno raskomadano u eksploziji, a identificirali su ga po prstenu koji je uvijek nosi na ruci

Iscurila je snimka američkog napada na aerodrom u Bagdadu u kojem je poginuo jedan od najmoćnijih iranskih generala Kasem Sulejmani.

Video je objavila iračka TV stanica AhadTV, a prikazuje veliku eksploziju u kojoj je jedan od dva automobila uništen preciznim raketama rano u petak ujutro, prenosi Daily Mail.

POGLEDAJTE VIDEO

Visoki irački sigurnosni službenik je rekao da se napad dronom dogodio nedaleko zone za ukrcavanje prtljage na aerodromu, pošto je Sulajmani izašao iz aviona i pridružio se Abu Mahdi al-Muhandisu, zapovijedniku proiranskih snaga i drugima u autu.

Sulejmanijevo tijelo je navodno raskomadano u eksploziji, a ubijenog generala identificirali su po prstenu koji je uvijek nosi na ruci.

Ovaj napad je još više zaoštrio odnose između SAD-a i Irana, čeka se kako će Iran odgovoriti na ovaj napad.

Trump: Sulejmani je ubio na tisuće Amerikanaca, a Iranci ga mrze

Američki predsjednik Donald Trump odlučio je na Twitteru braniti svoju odluku o ubojstvu Kasema Sulejmanija, tvrdeći da moćni zapovjednik Kudsovih snaga stoji iza smrti "tisuća ljudi", među kojima su američki državljani, ali i njegovi sunarodnjaci Iranci. 

Sulejmani je "ubio ili teško ranio tisuće Amerikanaca tijekom duljega razdoblja te ih je planirao ubiti još mnogo", napisao je Trump.

"Bio je izravno i neizravno odgovoran za smrt milijuna ljudi, uključujući nedavno i velik broj prosvjednika ubijenih u Iranu", dodao je.

Aktualni američki predsjednik također je kazao da Sulejmanija "ljudi mrze i boje ga se i u njegovoj vlastitoj zemlji".

"Već je odavno trebao biti ubijen!", kazao je Trump. 

Najčitaniji članci