Obavijesti

News

Komentari 151

Koalicija očajnika: Bandić će uskoro imati 15 zastupnika?

Koalicija očajnika: Bandić će uskoro imati 15 zastupnika?
2

Milanka Opačić posljednja je ušla u klub Milana Bandića. HNS je nedavno ostao bez Marije Puh koja je pretrčala Bandiću. Živi zid napustili su Hrvoje Runtić i Marin Škibola...

VIDEO

Od početka mandata 20 saborskih zastupnika promijenilo je stranački dres. Najviše je profitirao saborski klub Milana Bandića.

Posljednja mu je pristupila Milanka Opačić pa je tako Bandićev klub od jednog zastupnika s početka mandata skočio na njih jedanaest. Za njezine bivše kolege to je dokaz kako je prešla vladajućima, bez obzira na njezina opravdanja.

U kuloarima se priča kako bi Klub Milana Bandića uskoro mogao narasti na 15 zastupnika. Promjena dresova i transferi nisu novost na političkoj sceni, no ovaj saziv oborio je rekord u broju pretrčavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

SDP izgubio sedam zastupnika

Najviše zastupnika, njih sedam, izgubio je SDP. Očekuje se njihovo daljnje osipanje. Odmah nakon izbora napustio ih je Tomislav Žagar, koji od tada djeluje kao nezavisan zastupnik unutar Kluba Mosta. SDP je potom napustio Tomislav Saucha pod teretom optužbi da je u mandatu Zorana Milanovića, kao predstojnik njegova ureda, krivotvorio naloge za službena putovanja. Iako je govorio da se želi vratiti u SDP kad dokaže nevinost, koji mjesec kasnije glasao je protiv opoziva ministra financija Zdravka Marića i tako službeno posao dio vladajuće većine. Sad je nezavisni zastupnik unutar kluba HNS-a.

Mirando Mrsić je izbačen iz SDP-a, ali je nastavio djelovati kao nezavisni zastupnik i osnovao svoju stranku. Nezadovoljan načinom na koji Davor Bernardić vodi SDP taj brod napustio je Zdravko Ronko, koji se prvi od bivših SDP-ovaca pridružio Bandićevu klubu. Stranku su napustili i Bojan Glavašević te Mario Habek. I dok Glavašević gradi novu političku platformu, Habek je još jedan od zastupnika za kojeg se nagađa da bi mogao pojačati Klub Milana Bandića. Na posljednjem glasovanju u Saboru, prije mini odmora, Habek je čuvao kvorum vladajućima. Na početku mandata u Bandićev klub prešao je Kažimir Varda, koji je u Sabor ušao na listi HSU-a u koaliciji sa SDP-om. Nakon razlaza sa strankom Promijenimo Hrvatsku, Ivica Mišić je također otišao u saborski klub zagrebačkoga gradonačelnika.

Esih i Hasanbegović osnivali Neovisne za Hrvatsku

Bruna Esih je okrenula leđa vladajućoj većini zbog neslaganja s politikom Andreja Plenkovića, a Zlatko Hasanbegović je isključen iz HDZ-a nakon kandidature na zagrebačkim izborima na listi Brune Esih. Osnovali su stranku Neovisni za Hrvatsku.

Napuštanje HNS-a

Odlukom da HNS ide u koaliciju s HDZ-om raskolili su se narodnjaci. Anka Mrak Taritaš, Vesna Pusić, Goran Beus Richembergh i Nada Turina Đurić ostali su u oporbi i osnovali Glas.

Odlasci iz Živog zida i Mosta...

HNS je nedavno ostao bez Marije Puh koja je pretrčala Bandiću.

Živi zid napustili su Hrvoje Runtić, koji je prešao Mostu, te Marin Škibola, koji je ostao nezavisni, a tvrdi da Bandiću ne ide.

S Mostom su se razišli Vlaho Orepić, koji želi osnovati stranku, i Marko Vučetić, koji je nezavisni.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 151
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag