Obavijesti

News

Komentari 59

Oborio je rekord riječke luke: Uplovio brod dug 367 metara

Oborio je rekord riječke luke: Uplovio brod dug 367 metara
13

PRAVI GIGANT: Danski gorostas tzv. G-klase kontejnerskih brodova, sagrađen je 2009. Dugačak je 367 i širok 42,9 metara, a može prevesti čak 10.000 kontejnera

VIDEO

Nakon što je u sklopu novog servisa alijanse brodara Ocean Three , kojim će Rijeka s Dalekim istokom ubuduće biti povezana na tjednoj bazi, stigao pomorski teškaš Xin Huang Dao , (dug 280 metara, nosivosti 5700 kontejnera), Riječka luka u petak je oborila svoj rekord kada je u ranim jutarnjim satima u nju uplovio gigant 'Gerda Maersk' , inače najveći brod u povijesti ove luke , koji je do sada uplovio na kontejnerski terminal Brajdica.

Pokretanje videa...

24sata 00:47

Danski gorostas tzv. G-klase kontejnerskih brodova, sagrađen 2009. godine, dužine 367, širine 42,9 metr a, kapaciteta 10.150 TEU, koji može prevesti 10.000 kontejnera , prije nekoliko dana krenuo je u smjeru Malte, preko Kopra i Trsta, prema sjevernom Jadranu to jest Rijeci, a dolazi kao prvi brod u kontejnerskom servisu alijanse brodara MAERSK i MSC.

Dva najveća svjetska brodara prošle godine zaključili su Ugovor pod nazivom 2M East-West Network na rok od deset godina, kojim će direktno biti povezane azijske s lukama sjevernog Jadrana i SAD-a.

Oba brodara su za ovaj projekt angažirali ukupno 193 broda na 22 brodske linije s ticanjem 77 svjetskih luka, ukupnog kapaciteta preko 2,4 milijuna TEU jedinica.

" Rijeka se dodatno pozicionira na globalnom tržištu"

- Uspostava novih direktnih servisa prema Dalekom istoku i Turskoj značajni su koraci u daljnjem razvoju našeg grada. Ovim projektima Rijeka se dodatno pozicionira na globalnom tržištu gdje po svim svojim karakteristikama i prednostima i pripada. Uspostava novih servisa pokazuje da smo na dobrom putu i da smo i nzistiranjem na modernizaciji terminala Brajdica te prezentacijom riječkog prometnog pravca diljem svijeta i razvojem projekta Rijeka Gateway, odabrali pravi smjer. Upravo zato nastavljamo s aktivnostima na razvoju riječkog prometnog pravca i to prvenstveno zalaganjem za modernizaciju željeznice kao najbrže poveznice lučkih terminala s kontinentom i za realizaciju ceste D403 - istakao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel .

Inače , Maersk Line je danska brodarska tvrtka, koja se bavi globalnim kontejnerskim prijevozom unutar konglomerata A.P. Moller - Maersk Group. S 25.000 zaposlenih, preko 600 brodova i velikim prihodima, ova tvrtka smatra se najvećom tvrtkom na svijetu za brodarski kontejnerski transport.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina