Obavijesti

News

Komentari 44

Obračun u Splitu: Nožem izbo vršnjaka, a prijatelj oprao nož

Obračun u Splitu: Nožem izbo vršnjaka, a prijatelj oprao nož
8

Zbog ubojstva Gorana Vidića lani u studenom u Splitu, Županijsko državno odvjetništvo optužilo je Karla Gustava Kriveca. Njegov prijatelj optužen je za pomaganje u zločinu

VIDEO

Zbog ubojstva Gorana Vidića lani u studenom u Splitu, Županijsko državno odvjetništvo optužilo je u četvrtak Karla Gustava Kriveca, kojega tereti za ubojstvo, a te njegovog prijatelja i vršnjaka kojega terete za pomaganje jer je nakon zločina oprao nož i i bacio ga u grm.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Mladiće se tereti da su u 19. studenog oko 20.45 sati po pozivu prijatelja koji je tražio pomoć došli na mjesto zločina, ispred hotela Marjan, gdje je Karlo Gustav Krivec tijekom prepirke i tjelesnog sukoba nožem ubo u prsa Gorana Vidića koji je podlegao teškoj ozlijedi prsnog koša s oštećenjem srca.

S njim je bio i prijatelj, koji je prema sumnjama tužiteljstva oprao i obrisao nož kako bi uklonio tragove krvi te ga potom bacio uz grmlje kako ne bi bio pronađen čime je spriječio otkrivanje prvookrivljenika.

Dvojica prijatelja potom su se sakrila u napuštenom poslovnom prostoru na predjelu Split 3, gdje su ubrzo i uhićeni.

Dojavu da je na splitskoj Obali kneza Branimira pronađen mladi muškarac s ubodnom ranom policija je primila 19. studenog oko 20.50 sati, a mladić je preminuo na putu do bolnice.

Otac tvrdi: 'Nije bio svjestan, slučajno je zamahnuo nožićem'

Moj sin je emotivac, dobar i miran dečko, ne puši, ne pije, nikad u životu se nije potukao, kazao je Boris Krivec, otac Karla Gustava (18).

- Suluda je priča da je moj sin iz čista mira nekome zabio nož u prsa. On i njegov prijatelj zatekli su se ispred tog hotela, ali koliko znam, nisu tamo i inače zalazili. Njih dvojicu napala su četiri ili možda pet mladića, oborili su ih i cipelarili po tijelu, licu, svugdje... Moj sin je crn od podlijeva. Izvadio je taj nožić, to je mali švicarski nož, i zamahnuo. Nije ni bio svjestan što se dogodilo u tom trenutku. Ne znam zašto ga je nosio sa sobom, je li mu možda netko prijetio, možda se nije osjećao sigurnim – kazao je lani Boris Krivec, šokiran svime što se dogodilo, što je mladi život ugašen jer, dodaje, nema većeg zla od gubitka djeteta.

Karlo Gustav je njegov sin jedinac. Voli glazbu, za koju je talent naslijedio upravo od oca Borisa, pjevača, aranžera i skladatelja.

Karlo je zaljubljenik u glazbu

- Svirao je gitaru, bas gitaru i bubnjeve, planirao sam mu iduće godine snimiti album. Volio je progresivni rock, jazz rock. To je bio njegov svijet. Nije imao nešto puno prijatelja, ali s ovima s kojima se družio bio je jako blizak. Oni bi dolazili tu, provodili vrijeme u sobi uz grickalice i sokove. Ponekad bi otišli do grada, ali uglavnom je živio povučeno, sklanjao se od incidenata, nikad s njim nismo imali problema. Ne znam Gorana, on nije iz njegova društva – kazao nam je lani Boris o sinu.

Učenici kažu kako je Karlo u autobusu do škole uglavnom šutio. Dodaju da je bio drukčiji, zbog čega su ga ostali u školi stalno zezali, pa i na neki način mobingirali.

Ubijeni osuđen na dvije godine uvjetno zbog iznude

Ubijeni Goran Vidić bio je član Taekwondo kluba Marjan. Sjećaju ga se kao pristojnog mladića, finog i uzornog ponašanja. Kod njih je kao junior i kadet osvojio mnoge medalje, no kad je trebao prijeći u seniore, prije godinu i pol, prestao je trenirati.

Vidić je, kako doznajemo, na Općinskom sudu u Splitu u travnju 2016. uvjetno osuđen na dvije godine zatvora zbog iznude 100.000 kuna od vršnjaka.

Novac je iznudio zajedno s prijateljem, koji je također uvjetno osuđen, a “posao” su obavili još kao maloljetnici.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...
DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost
IZ MINUTE U MINUTU

DP želi 4 ministarstva? Mario Radić za 24sata: To nije istina, ne znam tko to plasira u javnost

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori