Obavijesti

News

Komentari 10

Obrana: ‘Ringwald nije bio sposoban za takvo ubojstvo'

Obrana: ‘Ringwald nije bio sposoban za takvo ubojstvo'
1

Osim fizičkog stanja Stipe Ringwalda i vještine baratanjem oružjem, mnogi sumnjaju i u njegovo mentalnu sposobnost da počini hladnokrvno, precizno i efikasno smaknuće...

VIDEO

Optužnica koja je podignuta protiv tri osobe za ubojstvo Karmelina Fistanića (39) iz Piska krajem prošle godine, na Jadranskoj magistrali na ulazu u Omiš, još uvijek nije pravomoćna. Čeka se da Vrhovni sud odluči o žalbama na istražni zatvor te će se zakazati optužno vijeće na Županijskom sudu u Splitu na kojemu će se odlučiti o utemeljenosti optužnog akta, piše Slobodna Dalmacija.

Do trojice optuženika Stipe Ringwalda (48) iz Šibenika, Jerka Pirića (35) i Vlade Zolota (47) iz Omiša, su došli nakon što je na predjelu Pazdigrada nađen motocikl na kojem je iz traga krvi izoliran DNK ubijenog Fistanića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:33

Međutim, na samom motociklu nema niti jednog biološkog ili DKT traga koji bi ga povezao s optuženima. Također, ni na jakni nađenoj kraj motocikla nisu pronađeni tragovi koji bi je povezali s bilo kim od optuženih.

Navodni je počinitelj Stipe Ringwalda, čiji je presudni krimen u ovom slučaju bio što je nekad bio motociklistički prvak.

Ringwald, Pirić i Zolota idu u istražni zatvor na mjesec dana
Ringwald, Pirić i Zolota idu u istražni zatvor na mjesec dana

Naime, njegova vještina upravljanja motorom bio je jedan od dokaza za istražitelje. S druge strane postavlja se pitanje njegove vještine baratanja oružjem jer se od početka slučaja govorilo o profesionalno izvedenom ubojstvu. Karmelino Fistanić ubijen je kroz djelomično otvoreni prozor kraj mjesta vozača sa šest metaka kalibra 7,65 mm u glavu i vrat.Od kojih su svi precizno locirani, ni jedan metak nije promašio žrtvu i nijedan nije pogodio suvozačicu i jednu od glavnih svjedoka slučaja, djevojku sada pokojnoga. 

 

Uspio je ispaliti svih šest hitaca a da nije okrznuo i razbio staklo prozora te zadržati istu putanju svih metaka unatoč trzaju oružja. Je li Stipe Ringwald fizički sposoban za takav pothvat je ono na čemu će njegova obrana sigurno ustrajati prilikom rušenja optužnice. Branitelj Boris Majić ne želi govoriti o detaljima svoje strategije jer je kazneni postupak još u fazi tajnosti, piše Slobodna Dalmacija.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a