News

Komentari 148

'Oca sam ubola da se obranim, on i braća su me maltretirali'

'Oca sam ubola da se obranim, on i braća su me maltretirali'

Kćer (19), koja je oca (51) ubola nožem, policija je kazneno prijavila zbog pokušaja ubojstva. Sudac istrage odredio joj je istražni zatvor kako ne bi pokušala utjecati na svjedoke

Policajci iz Policijske uprave krapinsko-zagorske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakinjom koju sumnjiče za pokušaj ubojstva na štetu 51-godišnjaka u nedjelju oko 22 sata u mjestu kraj Bedekovčine. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je kćeri koja je nožem napala oca i teško ga ozlijedila. Prevezli su ga u Opću bolnicu zabok gdje su mu liječnici hitnom operacijom spasili život.

Na ispitivanju u nadležnom državnom odvjetništvu, 19-godišnjakinja se, doznajemo, branila tvrdeći da je oca ubola u samoobrani te da je otac i braća maltretiraju. Dežurni istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio joj je jednomjesečni istražni zatvor kako ne bi pokušala utjecati na svjedoke.

Prema pričanju mještana, riječ je o obitelji koja je od ranije poznata policiji i Centru za socijalnu skrb.
- Više puta su oni tu dolazili, zbog svađa, vike, galame, mislim da su zadnji put bili prije nekih mjesec dana - govori mještanka.

Dodaje da je riječ o obitelji s petero djece, tri kćeri i dva sina. Dvije maloljetne kćeri zbrinuo je Centar za socijalnu skrb te u vrijeme krvave svađe nisu bile kod kuće. Drugi mještanin kaže da je kobne večeri do njihove kuće došao mlađi sin. Bio je izvan sebe i plakao.

- Zatekli su njegova oca kako ranjen leži i zvali Hitnu i policiju. Teško je to - govori susjed.

Dodaje da u toj obitelji radi samo najstariji sin, mlađi povremeno pomaže po selu pa si nešto zaradi. Prijašnjih godina s njima su živjeli roditelji ranjenog muškarca i pomagali im, no oni su preminuli.

Najčitaniji članci