Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Očajan sam, dijete mi je umrlo na rukama jer nije bilo doktora'

Prvo vozilo hitne pomoći čekali su desetak minuta. Došli su bez liječnika i bez odgovarajuće opreme. Drugo vozilo došlo je nakon pola sata iz Jastrebarskoga, ali za mladića je bilo prekasno

Foto: Screenshot/ Zaprešić bez cenzure
376 komentara

Što da kažem? Dijete mi je umrlo na rukama jer doktora nije bilo. Koliko onda vrijedi njegov život. Samo to vas pitam, neprestano nam je ponavljao prolaznik koji je pokušao spasiti život mladiću iz Zaprešića. Mladić koji je preminuo, kako doznajemo, šetao je poslijepodne susjedova psa. Samo se odjednom srušio i poplavio. Do njega je dotrčao muškarac koji mladića poznaje čitav život jer je s njegovim sinom išao u školu. Pokušavao mu je pomoći i držao mu jezik da se ne uguši. 


- Uhvatio sam ga za ruku i osjetio kako mu puls polako slabi. Uz mene je bila još jedna prolaznica koja je po struci medicinska sestra. Pokušavali smo mu pomoći dok smo čekali Hitnu medicinsku pomoć - uzrujano nam je govorio muškarac.

POZLILO MU U ZAPREŠIĆU Tragedija: Mladić umirao, Hitna pomoć je došla bez liječnika

Ekipi Hitne, čije je sjedište 400 metara od mjesta gdje se mladić srušio, trebalo je 10-ak minuta da stigne. U kolima su bili tehničar i medicinska sestra. 


- Žao mi je, ali nema doktora. U Samoboru je - rekla je medicinska sestra muškarcu koji je neuspješno pokušavao spasiti mladića. U šoku ju je gledao. Gotovo se izbezumio. Osim što nije bilo doktora, u kolima nisu imali ni osnovnu medicinsku opremu kao što je defibrilator.

Nakon 15 minuta, oko 17:30, došlo je drugo vozilo Hitne pomoći iz Jastrebarskog. Nažalost, kad su oni došli, mladiću više nije bilo spasa. Potpuno je poplavio, prestao se micati i puls je nestao. Tehničari, medicinske sestre i prolaznici ostali su u šoku. Nekoliko trenutaka kasnije došao je mladićev otac.

Zaprešić: Ulica u kojoj je mladiću pozlilo te je preminuo | Autor: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL


- Dečko je bio predobar. S mojim sinom je stalno slagao neke igrice na kompjuteru. Susjedima je pomagao. Ovo je tragedija - ispričao nam je muškarac.

Navodno je cijeli život bolovao od astme. Ove godine završio je srednju školu. Za njegovu obitelj sugrađani kažu da su jako pristojni i dobri ljudi.

Stanovnici Zaprešića ne mogu doći k sebi. Ogorčeni su i traže da se pronađu odgovorne za mladićevu smrt. U Zaprešiću i okolici živi oko 35.000 ljudi, a Hitna medicinska pomoć ima samo jednu ekipu: jedno vozilo i jednog liječnika.

- Nismo toliko u šoku koliko smo ljuti. Ovako nešto ne smije se događati. Kako može na toliko stanovnika biti jedna Hitna - pitaju stanovnici Zaprešića.

Možda vas zanima i ovo:
Message