Obavijesti

News

Komentari 54

Očajna vlasnica: Pomozite mi da spasim svog lava ljubimca

Očajna vlasnica: Pomozite mi da spasim svog lava ljubimca
10

O Arielu od rođenja skrbi Raquel Borges koja sada pokušava prikupiti novac za liječenje kako bi njen ljubimac opet hodao. Udovi su mu se paralizirali zbog virusa

VIDEO

Lava Ariela prije godinu dana paralizirao je virus. Ne može micati niti jednu nogu. Njegova vlasnica Brazilka Raquel Borges i veterinarka Livia Pereira pokrenule su kampanju na internetu za prikupljanje 60.000 kuna koliko je mjesečno potrebno za skrb o Arielu. Stranici na Facebooku već se pridružilo oko 35.000 ljudi, a neki su poslali donacije. 

- Kad smo započeli s kampanjom u svibnju, pratilo nas je manje od pet ljudi, jer smo uglavnom obavještavali ljude o Arielovu zdravlju, nismo tražili pomoć. Kad smo počeli tražiti donacije, broj pratitelja stranice se odjednom povećao - rekla je Pereira koja je lava uzela u svoju kuću u Sao Paolu kako bi stalno mogla skrbiti o njemu. Kaže da su zbog degenerativne bolesti produžene moždine, koja upravlja motoričkim funkcijama, Arielove bijele krvne stanice počele napadati zdrave stanice. Ariela su pregledali veterinari neurolozi sa sveučilišta u Jeruzalemu te bi kasnije ovog mjeseca trebali objaviti rezultate i doznati o kojoj se točno bolesti radi.

Ariel se okotio utočištu koje Borges vodi s mužem u gradu Maringa, na jugu zemlje, u kojem brinu o napuštenim i bolesnim životinjama. 

- Bio je savršeno zdrav i dobar lav, spavao je sa mnom dok nije napunio 10 mjeseci. No prošle godine, nakon što je satima skakao i trčao za balonima, počeo je šepati. Znala sam da ga boli - priča Borges. Nekoliko dana kasnije nije mogao micati stražnje noge, a nakon što su mu operirali herniju diska, nije mogao više kontrolirati ni prednje noge. 

- Prošao je niz testova i ispitivanja koji nisu pokazali što mu je, pa smo ga prije tri tjedna doveli u Sao Paulo gdje su veterinarske klinike bolje opremljene - rekla je Borges i dodala da ne gubi nadu da će trogodišnji Ariel opet prohodati, piše Daily Mail.

Brazilski liječnik ponudio je da obavi tretman čišćenja krvi na Arielu, no još se ne zna kada jer prije mora prilagoditi opremu tako velikoj životinji teškoj 140 kilograma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...