Obavijesti

News

Komentari 52

Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...

Očajni roditelji: Još ne znamo tko je ubio našega Hrvoja...
15

Hrvoja Turibaka ubili su u njegovoj sobi. Još se ne zna tko je ubojica. Njemu u spomen prijatelji su održali regatu. Majka Lidija i otac Ivan kažu da se svako jutro iznova bore sa spoznajom da njihova sina više nema

VIDEO

Hrvoje je bio veslač i želimo ovaj dan za njega, kaže Lidija Turibak, majka Hrvoja Turibaka, kojeg su prije pet godina u njihovu stanu u zagrebačkom naselju Špansko pronašli mrtvog. Ubojica do danas nije pronađen. Hrvoje Turibak 7. lipnja trebao je napuniti 29 godina.

24sata

Kako bi obilježili njegov rođendan, prijatelji i obitelj ubijenog Hrvoja organizirali su regatu na zagrebačkom Jarunu. Osmerac na 500 metara u spomen na Hrvoja vozili su njegovi prijatelji, ali i mlađe generacije. Osim regate, organizirali su turnir u odbojci. Građevinski fakultet u Zagrebu u znak sjećanja na svog bivšeg studenta financirao je pehare za najbolje na turniru. - Hrvoje nije niti zaboravljen niti će biti zaboravljen. Živimo kao da je još tu - rekao nam je olimpijac i svjetski prvak Damir Martin, koji je s Hrvojem zajedno trenirao u Veslačkom klubu Zagreb. Dodaje kako je Hrvoje jako volio sport te da bi se ponosio što se utrka zove po njemu, iako je bio skroman.

- Što je Hrvoje kome skrivio - pita se Martin, koji smatra da se istina uvijek dozna. Kaže kako je svima zapravo najteže ovo vrijeme u kojem se o ubojstvu ne zna zapravo ništa. Hrvoja Turibaka, tada 24-godišnjaka, pronašli su 7. srpnja 2012. mrtvog u njegovoj sobi. Ubijen je dok je pisao diplomski rad. Ubojica ga je, prema nalazu obdukcije, dvaput probo nožem. Policija do danas nije otkrila počinitelja. - Ne želimo danas spominjati policiju - kaže nam Lidija, Hrvojeva majka. Zahvaljuje Veslačkom klubu Zagreb, prijateljima i tvrtki Weber Escal na organizaciji turnira. - Hrvoje se uvijek pobrine da bude lijepo vrijeme - kaže sa suzama u očima. Vjeruje da će se naći krivac. - Svaki dan je borba. Budimo se sa spoznajom da Hrvoja nema - opisuje njen suprug Ivan.
Kaže kako su im posebno teški ovi dani oko Hrvojeva rođendana. Hrvojev bivši trener Krešimir Lušić kaže da ih je Hrvojeva smrt u klubu sve pogodila. - Baš tragedija: naglo, niotkud i bez razloga - kaže Lušić.
Hrvoja se često sjete. - Bio je stvarno vrlo radišan i smiren veslač. Uvijek pozitivan. U čamcu je bio borben - prisjeća se trener. Hrvoje se veslanjem bavio od 5. razreda osnovne škole do smrti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa